Fortællinger

Her finder du interviews, fotoserier, noveller, personlige beretninger, digte og meget mere. Fælles for fortællingerne er naturligvis, at de handler om homoseksualitet, og at de er med til at give et billede af, hvordan det er at være – eller var – bøsse i Danmark.


Uffe Buchard: Arbejdet vigtigere end kæreste

I bogen “Hvor regnbuen ender” af Bjarne Henrik Lundis kan du læse en stribe interviews med kendte danskere – både homo- og heteroseksuelle. Bjarne har lånt mig et uddrag af bogen, som jeg varmt kan anbefale. Læs interviewet med Uffe Buchard.

Der er mange bøsser i modebranchen. Ikke så meget herhjemme, men mere i udlandet, for eksempel i designstudierne i Paris. Hvis man ser på, hvem der laver det mest skelsættende tøj, så er det navne som Jean Paul Gaultier, Gianni Versace og Karl Lagerfeld – og tidligere Christian Dior – som alle er bøsser. I modebranchen er der en lang tradition for, at bøsser fører an (…)

Læs interviewet her…


Kunstner: Steve Walker
Kunstner: Steve Walker

Vildfarelse

Min internetroman “Vildfarelse” finder du kun på denne side. Romanen handler om 26-årige Jesper fra Vesterbro, som lever i et fast forhold med Sasha, men som endelig udforsker sine lyster, og tager på opdagelse i det Københavnske bøssemiljø. Hvis du er bekendt med miljøet, som det så ud omkring år 2000, vil du kunne genkende steder og navne, men personerne i historien er opdigtede.

Han trak vejret hurtigt, og kunne mærke sine ører blive røde og varme. Han mærkede sine fødder begynde at gå hen mod butikken med regnbueflaget. Han måtte krydse gaden mellem bilerne, men så stod han foran butikken. Uden at se sig om, gik han op ad trinnene og ind ad døren.

Læs alle afsnittene her… 


Singlefrokost

Rene Dyrmose har skrevet og udgivet en novellesamling med fortællinger, der handler om de gode, dårlige og bizare sider af forholdet fyr og fyr imellem. Rene har venligst udlånt en af disse fortællinger med titlen “Singlefrokost”. Læs den her og se, hvor du kan få hele bogen.

Alligevel var det ikke hende, der tiltrak min opmærksomhed under middagen. Det var fyren i den anden ende, som jeg ud fra navneskiltet kunne se hed Magnus. Jeg lagde mærke til, hvordan senerne og musklerne i hans underarm arbejdede, da han tog den sorte jakke af og hængte den over stoleryggen.

Læs novellen her…


Elsket og voldtaget

Mange unge oplever den første gang i seng med en fyr nærmest som en voldtægt. Oplevelsen kan være stærk, og med en erfaren partner overskrider man ofte sine grænser lidt hurtigere, end man ønsker.

Han klædte sig let og hurtigt af. Smed tøjet over en stol og stod og så på, at jeg klædte mig af. Jeg tøvede, var genert, og det gik tydeligvis ikke hurtigt nok. Han kom hen til mig og hjalp mig. Var egentlig taknemmelig. Hans stærke hænder skrællede den sidste beskyttende skal af mig – snart stod jeg foran ham – splitternøgen på alle måder.

Læs beretningen her…


Forelsket for første gang

‘Forelsket for første gang’ er fjorten korte, illustrerede tekster om den første rigtige forelskelse. Måske venter du stadig på den første store forelskelse, måske er du midt i den, eller måske husker du tilbage på den? Den første forelskelse er noget særligt…

Du troede ikke, at det var muligt at føle, som du føler nu. Du kendte ikke den slags fornemmelser i kroppen. Du mødte ham – det betyder ikke så meget hvor, men du mødte ham og vidste, at han var noget særligt.

Se billedfortællingen her…


Kåemer noveller

Kjeld Munch Rasmussen, hvis livshistorie du kan finde længere nede på denne side, har skrevet en række noveller. Novellerne er meget velskrevne og gerne lidt skæve og anderledes – og de følgende er naturligvis alle med bøsser i hovedrollerne.

 • En buket røde nelliker
  Hovedpersonen drømmer sig tilbage til 1906, hvor trækkerdrengene holdt til omkring et fransk pissoir i Københavns centrum.
 • I den bedste mening
  En række breve fra slutningen af 1800-tallet spiller en central rolle i denne historie.
 • Henriks egen verden
  En klassisk ugebladsnovelle, som du kan læse dem i Familiejournalen, Ude & Hjemme og andre ugeblade, men selvfølgelig med en bøsse i hovedrollen.
 • Dandy
  Læs denne helt specielle novelle om en rigmand, som får en kunstner til at fremstille en meget livagtig skulptur af sin drømmefyr…
 • Gegezyhns rapporter
  Her er noget så sjældent som en humoristisk science fiction historie med et bøssetema.

Modelfoto

Hvem er kvinden i Jeres forhold?

Dybt suk – man må være temmelig begrænset af sine heteroseksuelle forestillinger om parforholdet, for at kunne stille det spørgsmål. Men måske er spørgsmålet ikke så irrelevant, for hvad er det egentlig du bliver spurgt om?

Måske skulle man komme med et modspørgsmål: “Mener du i sengen eller i køkkenet?” Mit svar har altid været: “Vi er mænd begge to”, velvidende at svaret på ingen måde er tilfredsstillende.

Læs mere…


Modelfoto
Modelfoto

Børn i et homo-forhold

Hvordan tackler man kærestens børn fra tidligere forhold? Er det dine, mine eller vores børn? Kan homoseksuelle par tillade sig at sætte børn i verden? Bliver børnene drillet? Du kan få et bud på svarene i denne meget personlige artikel.

At det koster noget at blive skilt og indgå i et nyt forhold er indlysende for de to mennesker, der forelsker sig. Men i forelskelsens rus kan det være svært at gennemskue, hvad og hvor meget man som menneske forpligter sig til, når der er børn involveret.

Læs mere…


STATISTIK

70% af alle bøsser mener ikke, at man kan se på dem, at de er homoseksuelle.

Kun 36% af alle bøsser, holder i hånd på offentlige steder.

27% af bøsserne tror ikke, at homoseksualitet nogensinde bliver fuldt ud accepteret i Danmark.

Undersøgelse foretaget af DR til OBLS


Modelfoto
Modelfoto

Erindring om en voldtægt

Søren fortæller om, hvordan han blev voldtaget i en alder af 10 år, og hvordan det har påvirket ham. Var det voldtægten der gjorde, at Søren blev bøsse?

Når jeg tænker tilbage, kan jeg se, at det naturligvis allerede dengang havde en meget direkte indflydelse. Jeg blev mere tilbagetrukket, og havde en tendens til at isolere mig…

Læs beretningen her…


Bjarne F.
Bjarne F.

Hr. Olsen

I midten af 60’erne blev Bjarne teenager, og allerede som 14-årig forelskede han sig i den 45 år ældre Hr. Olsen. Læs Bjarnes beretning om, hvordan hans forældre tog det.

Jeg var 14 år og havde mødt en mand, der var 50 år, som hed John Olsen. Han var antikvitetshandler og en mand med stort ego og fylde, samt meget morsom. Jeg var interesseret i antikviteter og besøgte ofte hans butik i det indre København og blev mere og mere vild med ham.

Læs novellen her…


Modelfoto

Min livshistorie

Kjeld Munch Rasmussen er født i 1935. I fire dele fortæller han her sin fantastiske livshistorie fra sin fødsel i Helsingør, over sin tid på børnehjem, gennem sin tid i såvel Jehovas vidner som i Københavns bøssemiljø.

Jeg har ikke været ret gammel, da jeg ved en familiesammenkomst blev meget glad for en lille fætter med brune krøller og kønne øjne og hele tiden ville kysse ham, til han hylende søgte tilflugt hos de voksne, som måtte fjerne mig med magt.

 1. Fra begyndelsen – barndom
 2. Ind i Jehovas Vidner – og ud igen
 3. Mellemspil – befrielse og eksperimenter
 4. Hverdag – og ikke mindst Jimmy

Daniel Radcliffe. Fotograf: Uli Weber

Digte

Jeg har skrevet nogle få digte, som jeg egentlig er meget glad for, så derfor tager jeg chancen og offentliggør dem. Jeg håber at få tid til at skrive nogle flere. Bedøm selv, om du synes, at det er besværet værd.


Registrerede – og hva’ så?

For heteroseksuelle par giver det sig selv: Mødes, forloves, giftes, få barn, men for bøsser er det sidste ikke et enkelt skridt at tage. Heldigvis findes der flere alternativer…

Man møder den eneste ene, man flytter sammen, nogle vælger at blive registrerede partnere, og uvægerligt når man efter et stykke tid til et punkt, hvor forholdet ikke længere er nyt og spændende. Det er blevet hverdag og selv sex er blevet lidt trivielt.

Læs mere…


Analsex – skønt når du gør det rigtigt

Analsex kan være rigtig skønt for både den, der boller og for den, der bliver bollet – hvis man gør det rigtigt.

Endetarmsåbningen er en reel erogen zone og derfor synes mange fyre, at det føles vældig godt at blive bollet. For mange bøsser giver analsex også følelsen af at være helt tæt på sin partner. Men analsex kræver teknik af både den som boller og af den, der trænger ind.

Læs artiklen her…


Utroskab og andre homoting

Hvad gør du, når en af dine bedste venner, som hele tiden har proklameret, at han er troskabens førsteridder, fortæller dig, at han har en fyr ved siden af? Læs denne norske artikel om bøsser og utroskab.

Jeg ved ikke om det er en fejl i min opdragelse, en eller anden DNA-fejl eller slet og ret det, at jeg ikke har anlæg for det – kan nogen fortælle mig, hvad det er med bøsser og utroskab?

Læs artiklen her…


Kom nu!

Martin S-Pedersens novelle handler om en ung fyr, som føler sig anderledes og udenfor. Til en fest får han pludselig nogle af sine romantiske drømme opfyldt.

Han er egentlig ret køn, tænker jeg, hvis man ellers kan tillade sig at mene det om andre drenge. Og vi står faktisk ret tæt, måske lidt for tæt for min smag, tænker jeg, mens mine kinder uundgåeligt antager en mere rødlig farve.

Læs novellen her…


Vi finder mange oldnordiske skrifter om homoseksuelle handlinger, selv om det var strafbart at beskylde nogen for at udøve dem. Det kan være ord som rass-argr eller rass-ragr, der betyder noget i retning af umandig, homofil, pervers eller foragtelig person. Grovere eksempler kunne være ‘Áli er strodinn i rassinn’, der betyder: Åle er pulet i røven.

Karin Fjellhammer Seim fra Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet i Trondheim


Vi er tre i vores forhold

At et par finder en tredje til sex en gang imellem er ikke usædvanligt. Men at et par, som har været sammen i 13 år, møder en fyr og forelsker sig i ham – og at han også bliver forelsket i dem begge – er nok en smule mere usædvanligt. Magasinet QX mødte Peter, Markus og Stephan for at tale om deres forhold.

Jeg elsker både Markus og Stephan og vil være sammen med dem begge. At holde op med at elske den ene af dem er utopisk.

Læs mere…