Spring-ud-historier

Her får du lejligheden til at læse en række personlige spring-ud historier, som jeg har samlet sammen. Alle historierne er 100 procent autentiske, men jeg har enkelte steder udskiftet navn, alder og hjemby, hvis personerne har ønsket at være anonyme.


Morten Andreasen, 22 år
Morten Andreasen, 22 år

Morten, 22 år, Sønderjylland

Morten Andreasen på 22 år fra Sønderjylland kalder sig blogger og youtuber. Han har indspillet videoer, siden han gik i syvende klasse, og har lagt dem på YouTube, og dér fandt jeg hans spring-ud-historie. Her har du lejlighed til både at se videoen, og at læse historien. Se også hans video om den mobning, han efterfølgende blev udsat for, og hvordan han tacklede den.

Så bliver det tiende klasse, og jeg er stadigvæk bare Morten – jeg er stadigvæk ”straight”, og jeg bliver stadigvæk sur, når folk råber bøsse efter mig, eller homo, eller et eller andet, for det var jeg ”ikke”.

Læs mere…


Modelfoto

Emil, 15 år, fra København

Emil har skrevet til mig med et par års mellemrum. Allerede som 11-årig blev han forelsket i sin bedste ven, og hvad gør man så, når man kun er 11 år?

Jeg havde en rigtig god ven ved navn Janus… eller man kan vidst godt kalde det en bedste ven. Vi fortalte alt til hinanden, og når vi var kede af det, var vi der altid for hinanden. Han snakkede meget om homoseksuelle, og viste faktisk stor interesse for homoseksuelle.

Læs mere…


SKRIV DIN EGEN HISTORIE!
Har du lyst til at dele din historie med mig og andre? Så skriv din historie i en mail til mig, eller kontakt mig, og jeg laver et mail-interview med dig. Skriv til mig på mikael@spring-ud.dk.


Jonas, 35 år
Jonas, 35 år

Jonas, 35 år, fra Næstved

Selvom Jonas allerede som 8-årig havde fantasier om andre drenge, så har han alligevel i lange perioder gennem sit liv prøvet at leve op til de forventninger, han tror, at omverden har til ham. Derfor har han været kæreste med flere piger, selvom det aldrig har været et kærlighedsforhold. Og familien? De har stadig ikke spurgt ham, om han er bøsse…

Min Facebook er pyntet med regnbuesymbolet – både som cover og profilbillede. Jeg har Out & About liggende fremme, og en masse smykker og ting og sager med regnbuesymbolet på, men det bliver ikke nævnt – ikke med ét ord.

Læs mere…


Mathias, 13 år

Mathias, 13 år, fra Fyn

I november 2011 skrev 13-årige Mathias fra Fyn til mig:

Jeg vil gerne være ‘profil’ på din side, men da jeg kun er sprunget ud for mine forældre og seks af mine venner, ved jeg ikke om det er en god idé?

Det synes jeg naturligvis, at det var, og her kan du læse et interview med Mathias. For at bevare lidt anonymitet får du ikke et helt billede af Mathias.

Læs mere…


Et godt råd til alle jer, der ikke er sprunget ud endnu: Bare sig det… De ved det højst sandsynligt godt allerede, og selvom det måske er svært alligevel, så glæd jer bare til bagefter, for man føler sig virkelig 10 kilo lettere – en kæmpe byrde bliver taget fra ens skuldre. Held og lykke…

Patrick


Christian, 27 år

Christian, 27 år

Christian vidste tidligt, at han var til fyre, og han var forelsket i en fyr fra sin ungdomsskole, men alligevel skjulte han det og undlod at forholde sig til sin seksualitet.

Da jeg endelig forholdt mig aktivt til det, var der rigtig mange brikker, der faldt på plads mentalt, men jeg var meget nervøs for min omverdens reaktion, hvilket betød, at jeg trak mig ind mig selv, blev indesluttet og faktisk havde en periode på nogen måneder, hvor jeg havde det rigtig skidt.

Læs mere…


Thomas, 28 år

Thomas, 28 år, fra Fyn

Christian vidste tidligt, at han var til fyre, og han var forelsket i en fyr fra sin ungdomsskole, men alligevel skjulte han det og undlod at forholde sig til sin seksualitet.

Da jeg endelig forholdt mig aktivt til det, var der rigtig mange brikker, der faldt på plads mentalt, men jeg var meget nervøs for min omverdens reaktion, hvilket betød, at jeg trak mig ind mig selv, blev indesluttet og faktisk havde en periode på nogen måneder, hvor jeg havde det rigtig skidt.

Læs mere…


UNGDOMSTELEFONEN

Er du ung og har du brug for et råd? Vil du tale med en bøsse eller en lesbisk? Ring til Ungdomstelefonen på 33 36 00 80 på tirsdage mellem 19 og 21.


Carsten, 17 år

Carsten, 17 år, fra Nyborg

Carsten hørte om homoseksualitet i skolen som 14-årig, og allerede da var der noget, der rørte ham. Det var et lille uheld, der for alvor fik sat gang i sagerne.

Men så i august/september 2005 skete der noget, der vendte op og ned på mit liv. Jeg kom til at kysse en anden dreng – ikke med vilje, men det skete.

Læs mere…


Morten, 19 år
Morten, 19 år

Morten, 19 år, fra Brønshøj

Morten nåede at flytte fra Nordjylland til København, inden hans store hemmelighed blev opdaget – af hans far.

Så brød min mor tavsheden og sagde: “Din far er bange for, at du er bøsse – han har set, du har været på en homo-hjemmeside. Er det rigtigt?”

Læs mere…


STATISTIK

Ifølge statistikken er der mindst én bøsse eller lesbisk i hver eneste skoleklasse i Danmark…


Simon, 16 år
Simon, 16 år

Simon, 16 år, fra Nivå

Simon begyndte at føle sig udenfor allerede som 13-årig. Efterhånden som de andre drenge blev mere og mere interesserede i piger, fandt Simon ud af, at piger var bedst som veninder.

Jeg kunne ikke rigtig være med i klassens samtaler mere, men snakkede til gengæld mere med de piger, jeg kendte, og de få drenge, der kunne acceptere, at man ikke havde en kæreste.

Læs mere…


Peter, 19 år
Peter, 19 år

Peter, 19 år, fra København

På sin 18 års fødselsdag gik Peter for første gang ind på en bøssechat. Det fik hurtigt konsekvenser.

Men pludselig var der en sød fyr som reagerede – en fyr på 19 år, som hed Kasper. Kan ikke huske hans navn inde i chatten. Vi skrev sådan lidt frem og tilbage og pludselig fandt jeg ud af, at han kom fra samme område, hvor jeg gik på handelsskole…

Læs mere…


Minoritetsetnisk baggrund?

Er du af anden etnisk oprindelse end dansk? Læs flere personlige historier på Sabaahs hjemmeside, der henvender sig til blandt andre homo- og biseksuelle og transkønnede med minoritetsetnisk baggrund. Sabaah tilbyder desuden rådgivning hver torsdag mellem kl. 18 og 20 enten over telefonen på 3323 2000, via mail til snak@sabaah.dk eller personligt i deres lokaler i København.


Dan, 23 år
Dan, 23 år

Dan, 23 år, fra Fyn

Dans historie hører til blandt de barske. Dan er vokset op på Fyn, og hans oplevelser i forbindelse med sit udspring ligner en regulær forfølgelse fra både skole og venner.

I 10. klasse tog jeg på efterskole, og inden der var gået en uge, var det rygtedes over hele skolen, at jeg var bøsse. Jeg fik bank hver gang en bestemt gruppe mennesker fik mig op i en krog.

Læs mere…


Modelfoto
Modelfoto

Decemberbarnet

Decemberbarnet er en ung fyr, der er vokset op i et misbrugsmiljø. Hans historie er barsk og meget direkte i sit sprog. Det var en lidt ældre fyr, der tidligt introducerede ham til bøsselivet.

Jeg gik i 9. klasse, og en dag lærte jeg en fyr, Jesper, at kende igennem Lises ældre brødre. De røg sommetider hash sammen. Jeg havde hørt, at han var bøsse, og han boede i nærheden af mig. En dag tog jeg mig sammen og besøgte ham.

Læs mere…


Martin, 20 år
Martin, 20 år

Martin, 20 år, fra Kgs. Lyngby

Martin forelskede sig i en dreng fra klassen. Det bragte både sorg og glæde og en temmelig stor overraskelse.

Jeg kom i samme gruppe som ham – Jacob, som han hed. Jeg var både glad og skræmt over at være i gruppe med ham, da jeg var bange for, at han skulle opdage, at jeg kunne lide ham. Så jeg lukkede mig hurtigt inde i mig selv og snakkede ikke så meget med nogen.

Læs mere…


Dennis
Dennis

Dennis, 29 år, fra Bonn

Dennis er tysk, og har boet seks år i Danmark i 90’erne. Her kom han ind i Pinsekirken og gik på bibelskole, hvilket var svært at forene med hans lyst til andre drenge.

Da jeg som 19-20-årig gik et år på en bibelskole i Nordjylland, var tankerne heller ikke helt forsvundet – og specielt en ret muskuløs fyr vakte min opmærksomhed. Jeg nød hvert sekund, jeg var i nærheden af ham – og specielt når vi stod sammen under bruseren… Bare jeg kunne stå og betragte ham!

Læs mere…


Brian og Heino
Brian og Heino

Brian og Heino fra Skagen

Brian og Heino på henholdsvis 29 og 23 år, fortæller deres fælles historie om, hvordan det hele begyndte, da de mødte hinanden, og hvordan de fik fortalt familie og venner, at de var mere end bare gode venner.

Næste dag, hvor vi vågnede op ved siden af hinanden, kiggede vi hinanden i øjnene og sagde: SHIT!!!

Læs mere…


Modelfoto
Modelfoto

Jakob, 31 år, fra Viborg

Jacob var i tvivl i mange år, og flere tilløb endte blindt, men da han endelig tog springet, var reaktionerne blot:

Hvorfor kommer du først og fortæller det nu? Du kunne da sagtens have kommet til os noget før. Især hvis du har haft det så dårligt!

Læs mere…


RÅDGIVNING

Har du passeret de 25 år, og har du brug for et råd? Ring til Rådgivningen på 33 13 19 48 på torsdage mellem 18 og 20.


Morten, 20 år
Morten, 20 år

Morten, 20 år, fra Haslev

Morten har haft problemer med vægten det meste af sit liv, og sammen med erkendelsen af hans homoseksualitet så der til tider ud til kun at være én udvej.

Jeg kan begynde med at sige, at det med at passe ind i denne verden er svært — ikke mindst når man er stor, meget stor (fed), og bøsse. Disse ting passer slet ikke sammen, og da slet ikke når man selv skal til at acceptere dette.

Læs mere…


Modelfoto
Modelfoto

Kim, 22 år, fra Sunds

Kim på 22 år fra Sunds har ikke haft det nemt. Læs hans historie om, da han blev forført i 6. klasse, hans skoleskift og hvordan han mistede de fleste af “vennerne”.

Men en aften hvor hele omgangskredsen var samlet, rejste jeg mig og sagde, at jeg have noget, jeg ville fortælle dem. Så sagde jeg til dem, at jeg er bøsse, og at jeg skulle komme sammen med en fyr. Så sagde de, at jeg var en “fucking bøssekarl”.

Læs mere…


Michael, 24 år
Michael, 24 år

Michael, 24 år, fra København

Michael er sprunget ud for noget tid siden, men her kan du læse hele hans følelsesmættede historie fra de første oplevelser, hvor han burde have fået en mistanke om, at han var bøsse, men hvor han alligevel ikke forstod sine følelser.

Vi havde sat et serversystem op, der automatisk kunne udveksle pornobilleder med andre, der var on-line. Til min hemmelige glæde var der nogle gange et bøssebillede imellem. De billeder var en slags bevis på, at der var andre derude, der havde det ligesom mig. Jeg gemte dem på en disk, og faktisk bemærkede jeg, at min ven også gjorde det, men jeg overvejede faktisk aldrig, at han kunne være bøsse – ikke før nu.

Læs mere…


Familie i solnedgang
Modelfoto

Ebbe, 65 år, fra Fyn

Allerede som 13 årig fandt Ebbe ud af, at han var til drenge. Alligevel blev han gift med en kvinde, som accepterede, at de ikke kunne have sex…

Hun måtte dog acceptere, at betingelsen om, at jeg ikke kunne gå i seng med hende, stadig var gældende. Faktisk følte jeg mig meget skyldig, men hun sagde, at hun elskede mig og hun insisterede på, at det var nok at være ven med mig.

Læs mere…


Mikael, 54 år
Mikael, 54 år

Mikael, 54 år, fra København

For nogle går der rigtig mange år, før man tager skridtet og springer ud. Mikael var gennem 15 års ophold på et kloster og et ægteskab, før han endelig tog konsekvensen af de lyster, han havde haft fra den tidlige ungdom.

Det varede 15 år, hvor jeg boede på et mandekloster. Livet kan være så ironisk! Nå, men i den periode havde jeg min første, dybt alvorlige forelskelse…

Læs mere…