Organisationer og netværk

Måske har du brug for et netværk? Måske har du brug for at møde andre ligesindede – nogen som forstår, hvordan du har det, og som har været igennem den samme proces? Måske har du brug for et forum, hvor du kan møde ham, du drømmer om? Måske har du brug for et forum af mennesker, som kæmper og arbejder for din hjertesag? Klubber, foreninger, organisationer, netværk osv. med netop disse formål dukker op og forsvinder igen, så her er en introduktion til nogle af de mere sejlivede, som forhåbentlig kan tilbyde dig noget af det, du søger.

Landsdækkende

LGBT Danmark

Man kommer naturligvis ikke uden om LGBT Danmark – Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner – som den mest sejlivede organisation i homomiljøet. Siden 1948, da foreningen blev stiftet under navnet “Forbundet af 1948”, har foreningen både arbejdet politisk for ligestilling, rådgivning og socialt. Det gør foreningen stadig, og du kan læse meget mere på lgbt.dk.

Under LGBT Danmark er der også foreningen LGBT+ Ungdom, som henvender sig til dem under 25 år. Se også deres side på Facebook.

Sabaah

Sabaah betyder ”ny dag” eller ”ny begyndelse” og er en forening, som arbejder for at forbedre vilkårene for LGBT+ personer (blandt andre homo- og biseksuelle og transkønnede) med minoritetsetnisk baggrund. Sabaah tilbyder rådgivning målrettet personer med etnisk minoritetsbaggrund, som enten har LGBT+ status eller på andre måder tumler med tanker og følelser knyttet til seksuel orientering og/eller kønsidentitet.

AIDS Fondet

Tidligere var der en organisation, der hed STOP AIDS, der primært arbejde for at stoppe AIDS-smitten for mænd, der havde sex med mænd. Organisationen er nu en del af AIDS Fondet, og fondet har i praksis udviddet sit arbejdsområde. AIDS-Fondet arbejder med hiv og aids samt tilhørende områder af betydning for hiv og aids, både nationalt og internationalt.

Aktiv-Far

AKTIV-FAR er en gruppe bøsser, der har fået børn, eller som gerne vil have det, og som har valgt at de vil være “aktive fædre”. Da de hver for sig stod og skulle i gang med at få et barn, stod de på bar bund. De manglede andres erfaringer, og ønskede at kende de overvejelser andre havde gjort sig, og hvilke problemer de havde haft. Derfor oprettede de en FaceBook-gruppe med det håb, at de kunne hjælpe hinanden med at blive mere afklarede overfor det projekt de var, eller måske skulle til og i gang med. Du finder FaceBook-gruppen her.

Regnbuebarn.dk er en tilsvarende side. Siden henvender sig til alle, der ønsker at få børn uden at leve i den traditionelle kernefamilie med far, mor og børn. På siden finder du blandt andet et åbent forum, hvor du kan dele tanker, spørgsmål og idéer om det at danne en regnbuefamilie med andre, der har tilsvarende overvejelser – og det er uanset om du er homoseksuel, single eller begge dele, og mangler en eller flere med-forældre. På regnbuebarn.dk kan du søge ligesindede profiler, som også ønsker at blive forældre.

GayCamp.dk

GayCamp er en årligt tilbagevendende ølejr på Omø i Storebælt og kun for bøsser. Bøsseølejr er en unik mulighed for at holde sommerferie med andre bøsser. Alle aldre fra 20’erne til 60’erne er normalt repræsenteret – men dog flest i 30’erne og 40’erne. Der kommer bøsser fra hele landet, især fra de store byer. Læs meget mere og se billeder fra tidligere år på deres hjemmeside.


Storkøbenhavn

BLUS

 

BLUS stod oprindeligt for “Bøsser og Lesbiske Universitets Studerende”, men nu arbejder de bredere, hvorfor de præsenterer sig som en organisation for og med LGBTQ (lesbian, gay, bisexual, transgender and queer) studerende  i og omkring København. Formålet er at skabe et åbent, sikkert og inkluderende miljø for LGBTQ+ studerende på videregående uddannelser og deres venner i København. Du finder deres FaceBook-gruppe her.

Pan Idræt

Pan Idræt er fællesbetegnelsen for Pan Idræt København og Pan Idræt Frederiksberg med over 25 forskellige idrætsgrene og aktiviteter. Pan Idræt har aktiviteter i København og på Frederiksberg, og de tæller tilsammen over 800 medlemmer. Der er fokus på at skabe et inkluderende og trygt rum for sportslige ambitioner og stærke sociale relationer – og medlemmerne mener tilsyneladende selv, at det er de eksperter i. Foreningens medlemstal stiger i hvert fald med ca. 4 pct. om året.

SLM København

SLM København (oprindeligt Scandinavian Leather Men) er en s/m og fetish-klub for bøsser og biseksuelle mænd, der tænder på læder, gummi, uniformer etc. Klubben har store lokaler i et baghus i Lavendelstræde, København. Der er “Bar and Cruising night” hver fredag samt tema-aften alle lørdage. Der er også åbent nogle torsdag og søndage. SLM København er ikke kun en sex-klub, men i høj grad også et sted hvor kammeratskab dyrkes. Ca. halvdelen af gæsterne bruger SLM som deres lokale bar, hvor de kommer primært for at møde vennerne, mens den anden halvdel primært kommer for at dyrke sex. Til forskel fra andre homo steder, har SLM København en ret stor aldersspredning – de yngste medlemmer er først i 20’erne og de ældste i 70’erne, så der er plads til alle i SLM København.

Copenhagen Pride

Copenhagen Pride er en organisation, der organiserer den årlige begivenhed af samme navn i København. Der er både en bestyrelse, et sekretariat og mange andre frivillige kræfter, og du er meget velkommen til at melde dig under fanerne, hvis du vil være med.

MIX Copenhagen

MIX Copenhagen startede i 1986 og er nu Danmarks ældste årligt tilbagevendende og stadigt aktive filmfestival, samt en af verdens ældste LGBT-filmfestivaler. MIX er en frivillig forening drevet af passionerede LGBTQ-filmelskere, der bruger deres fritid på at gøre MIX Copenhagen til en spektakulær begivenhed – ikke blot for LGBTQ-miljøet, men også for hele København og langt ud over byens grænser. De er derfor dybt afhængige af og taknemmelige for den støtte, de får fra miljøet og deres samarbejdspartnere og for alle, der hjælper dem på den ene eller anden måde med at nå deres mål; at vise film, som bøjer køn og bryder seksuelle grænser, påvirker kønsdebatten og afspejler en mangfoldig verden. Festivalen afvikles hvert år i oktober/november.

Hiv-Danmark

Hiv-Danmark er en patientforening for alle hiv-smittede i Danmark uanset smittemåde, køn, seksualitet og nationalitet. Hiv-Danmark arbejder for at varetage hiv-smittedes, pårørendes og efterladtes interesser. Hiv-Danmark er ligeledes en paraplyorganisation for enkeltpersoner, selvhjælpsgrupper og andre foreninger af hiv-smittede samt for brugergrupper tilknyttet hiv/aids-afdelinger på hospitalerne.

Positivgruppen

Positivgruppen er en forening for hiv-smittede bøsser og biseksuelle mænd, samt deres samlevere. Foreningen deltager aktivt i oplysningsarbejdet om hiv og aids, yder psykosocial støtte og rådgivning, og er socialt samlingssted for foreningens medlemmer. Positivgruppen holder til i en hyggelig villa på Tesdorpfsvej på Frederiksberg.

Homogengruppen

Er du bøsse og søger du et nyt netværk med gode venner, med hvem du kan dele dejlige oplevelser og godt socialt samvær, så kunne Homogengruppen – pt. ca. 70 medlemmer i alderen fra primært 45 år og opefter – være det rette sted for dig. Homogengruppens aktiviteter er mange og meget varierede, og de har mange fællesoplevelser i løbet af året.

Rainbow Vikings

Rainbow Vikings er en lille MC-klub for bøsser med hjemsted i København. De blev stiftet i 1992, og da de oprettede hjemmesiden for nogle år siden, var de 30 medlemmer i alderen 25 til 50 år. På hjemmesiden kan du blandt andet se billeder af motorcyklerne og fra nogle af deres ture.


Fyn

Lambda

Lambda – Foreningen for homo- og biseksuelle samt transpersoner på Fyn. I foreningen Lambda kan alle være sig selv. Det er en af grundelementerne i den måde foreningen og ikke mindst frivilliggruppen, fungerer på. Lambda arbejder efter devicen “Dyrk Potentialet”. Alle har noget de er gode til og det er Lambdas fornemste opgave som forening, at finde frem til den enkelte frivilliges potentiale og dyrke netop dét, som den person er god til.


Jylland

Aarhus

Danish D-lite Aarhus

Danish D-Lite Aarhus er en idrætsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transseksuelle samt andre, der er åbne over for disse grupper. Foreningens formål er at give LGBT’ere, samt andre mulighed for idrætslig udfoldelse. Danish D-Lite vil arbejde for at LGBT’ere synliggøres inden for idrætten og fremme flest mulige idrætslige aktiviteter. Der skal være attraktive idrætstilbud, som fremmer sundhed og trivsel igennem motion og socialt samvær, til alle LGBT’ere samt andre i Aarhus og omegne, som er åbne for vores grupper.

SLM Aarhus

SLM Aarhus er en klub for mænd der er til mænd. SLM er oprindeligt fetish-klub, og bogstaverne står for Scandinavian Leather Men. Det er fortsat et sted hvor det er muligt at dyrke sin fetish sammen med andre med samme eller tilsvarende interesser, men i dag er SLM meget mere end en fetish-klub. Det er også et sted, hvor du kan tage vennerne med og nyde en øl og hygge dig med de andre gæster. Hvis lejligheden byder sig, kan du selvfølgelig også være heldig at score og så evt. benytte dig af klubbens darkroom.

Esbjerg

ES'GAY'P

Es’Gay’P – Esbjerg’s Gay People – er en forening for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner i Esbjerg og omegn. Foreningen blev skabt i 2002, da den gamle forening “Tulipan” blev vakt til live og omdannet. De har foreningslokaler i Nørrebrogade 102, 1. sal, hvor de blandt andet med jævne mellemrum afholder caféaftener og andre arrangementer. Engang imellem har de aktiviteter udenfor lokalerne, fx når vi afholder fester eller ture. De har naturligvis også en FaceBook-gruppe.

Herning

Fristedet

Fristedet er samlingsstedet for bøsser og lesbiske i midt- og vestjylland. Fristedet blev dannet i november 1976, som den første danske selvstændige forening for bøsser og lesbiske udenfor Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske, og de har base i Herning.

Hjørring

GayNord

GayNord er en forening af homoseksuelle i Nordjylland med hjemsted i Hjørring. Du kan følge dem og melde dig ind i deres FaceBook-gruppe.

Sønderborg

Sønderborggruppen

Sønderborggruppen er et social forum for bøsser fra Sønderborg og omegn. Gruppen har eksisteret siden 1983 og er dermed nok Sønderjyllands ældste og største bøsseklub. De mødes typisk en gang om måneden til hyggeaften med kaffe og kage. Her går snakken lystigt om stort og småt, man vender verdenssituationen, løser en masse internationale problemer, beretter om deres oplevelser og fortæller gode historier – selvfølgelig ud fra et homoseksuelt synspunkt. Gruppen har naturligvis også en FaceBook-gruppe.

Viborg

Manton-Viborg

Manton-Viborg er en gruppe der mødes hveranden tirsdag – ulige uger – til en gratis kop kaffe. Du kan følge dem og melde dig ind i FaceBook-gruppen her.

Ålborg

Niris Ålborg

Niris er en ung forening for homo-, biseksuelle og transkønnede i Aalborg og omegn. Deres mål er at lave en masse fede arrangementer og skabe mere opmærksomhed omkring livet som homo-, bi- og transperson. De vil skabe et frirum for seksuelle minoriteter, hvor man kan mødes og få et netværk med ligesindede. Du finder foreningen på Facebook.


Grønland

Qaamaneq

Qaamaneq er Landsforeningen for Bøsser, Lesbiske & Biseksuelle i Grønland. Qaamaneq betyder lyset, og det vakte stor opmærksomhed, da foreningen blev stiftet den 9. februar 2003, idet homo- og biseksualitet fortsat er et betydeligt tabu i Grønland. Qaamaneq finder du naturligvis på FaceBook.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: