Kendte bøsser

Der er mange mere eller mindre kendte bøsser i Danmark, og flere og flere mediepersonligheder springer ud. For de flestes vedkommende er deres seksualitet kun et lille aspekt af deres personlighed og deres talent. Siden har absolut ikke til formål at hænge nogen ud som bøsser. Jeg har derimod oprettet denne side med kendte danske bøsser for at pege på nogle gode rollemodeller – nogle mennesker med et talent, som man kun kan beundre, og som har skabt sig en karriere til trods for, på grund af eller uanset deres seksualitet. Listen er langt fra komplet…

Abdel Aziz Mahmoud
Abdel Aziz Mahmoud. Foto: Sigurd Høyen

Abdel Aziz Mahmoud

Født 11. juni 1983.

Abdel har en lang karriere på DR som blandt andet redaktør, tv-og radiovært, og så er han forfatter til bogen ”Hvor taler du flot dansk!”. Abdel siger selv, at han prøver at inspirere og motivere danskerne til en løsning, når han i bogen fortæller om personlige udfordringer ved fx at være muslim i Danmark eller homoseksuel med minoritetsbaggrund. Og han har inddraget sin familie i de historier – både i sin bog og i DR2-program-serien “Familien fra Lærkevej”, der blev sendt i 2016.

Abdel sprang ud netop i den programserie, hvor det også kom frem, at han netop havde købt lejlighed på Vesterbro med sin kæreste, Andreas Gylling Æbelø, som han allerede havde været sammen med i nogle år.

Andreas Gylling Æbelø
Andreas Gylling Æbelø. Foto: Aidsfondet

Andreas Gylling Æbelø

Født 11. december 1979.

Andreas tiltrådte i maj 2017 stillingen som direktør i AIDS-Fondet. Han kom fra en stilling som chefrådgiver i Advice A/S. Andreas Gylling Æbelø er uddannet cand. mag. i retorik fra Københavns Universitet. Han har arbejdet som særlig rådgiver for tidligere handels- og udviklingsminister Mogens Jensen. Andreas har desuden været redaktør på kæresten Abdel Aziz Mahmouds anmelderroste bog, ”Hvor taler du flot dansk!”, som netop har vundet Læsernes Bogpris. Han er desuden klummeskribent hos Berlingske.

Gustav Salinas
Gustav Salinas. Foto: dr.dk

Gustav Salinas

Født 11. juli 1990.

Gustav er en kendt TV-personlighed, som debuterede i medierne i “Dagens mand” på TV2 i en særlig udgave med bøsser, hvor han gjorde sig særligt bemærket på grund af af sin store selvsikkerhed, arrogance, forfængelighed og uvidenhed. Han har sidenhen deltaget i utallige TV-programmer, men er nok mest kendt for sin deltagelse i “Divaer i junglen” og “For lækker til love” på TV3. I begge tilfælde havde han lejlighed til yderligere at understrege sin mediepersonlighed som en utålelig diva. Desværre blev Gustav genstand for megen negativ opmærksomhed, hvor han færdedes, og han har været ude for flere hadforbrydelser i form af tilråb, trusler og deciderede overfald. To af disse overfald endte i retten.

Gustav har i dag sin egen virksomhed, fitnessNU, hvor han blandt andet tilbyder personlig træning.

Gustav sprang ud som bøsse som 15-årig, og i den forbindelse tillagde han sig en mere feminin attitude og påklædning – så meget at folk troede, at han var en pige. Gustav er for mange det stereotype billede på en over-feminin bøsse, og han er blevet lagt for had blandt både heteroer og homoer for i den grad at bekræfte mange fordomme om bøsser. Til gengæld er hans mediepersonlighed så overdreven, at alle andre bøsser kommer til at virke helt almindelige i forhold til ham.

Hans Pilgaard
Hans Pilgaard. Foto: TV2

Hans Pilgaard

Født 2. august 1963.

Hans er uddannet journalist og har i mange år arbejdet som TV-vært, hvilket har gjort ham landskendt og elsket af et meget bredt udsnit af den danske befolkning. Han er mest kendt for sine værtsroller på “Go’aften Danmark” og “Hvem vil være millionær?” på TV2.

I 2002 fik Hans Pilgaard en pris af Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske for at være så åben om sin seksuelle orientering og derigennem at være en meget positiv rollemodel for mange. Hans er fortsat ofte i pressen og nu senest med sin mand, Jobbe Joller Hansen, som han blev gift med den 4. september 2016, efter at de havde været kærester siden 2013. Om aldersforskellen på 26 år imellem dem, har Hans til Billed-Bladet udtalt: – I virkeligheden er Jobbe jo et par år ældre end mig oppe i hovedet. Han kigger nogle gange på mig og siger ”du ved godt, at du er over 50, ikke?”. Han er en gammel sjæl i en ung krop, og jeg er en ung sjæl i en, ja, midaldrende krop!

Laus Høybye

Laus Høybye

Født 11. december 1978

Laus Høybye er skuespiller, uddannet ved Odense Teater i 2005, men Laus blev landskendt som Krumme i filmene Krumme og Krumme 2: Stakkels Krumme allerede i 1991 og 1992, og Krummes Sang fra filmen, sunget af Laus, blev en sand landeplage. Siden har Laus medvirket i utallige teaterstykker, film, TV-serier, radiospil og lagt stemmer til tegnefilm, og i 2016 fik han en af hovedrollerne i musicalen Jordens Søjler på Østre Gasværk.

Det var vist Se & Hør, som først opdagede, at Laus havde en mandlig kæreste. I hver fald skriver ugebladet om Laus og omtaler også hans partner, Daniel Kern.

Mikkel Fønsskov
Mikkel Fønsskov. Foto: Agnete Schlichtkrull /DR

Mikkel Fønsskov

Født 20. februar 1984.

Mikkel omtaler sig selv som en provinsdreng bosat i København. Han er oprindeligt fra Sydfyn, men har siden væres bosat både i Aalborg, Rom, Berlin og København. Mikkel er uddannet journalist fra Syddansk Universitet og master i internationale studier fra Libera Universita degli studi Internazionale i Rom. Han er mest kendt fra sine roller som vejrvært på “Go’morgen Danmark” på TV 2 og som studievært på DR’s “Aftenshowet”.

Mikkel sprang først ud i offentligheden i september 2016 i et interview med Femina, men han har også gjort det med maner og har fortalt sin spring-ud-historie til en række forskellige medier – blandt andet om årene som barn i Svendborg, hvor han troede, at han var den eneste i Svendborg, der havde det, som han selv, og at han ikke kendte et eneste homoseksuelt menneske. Mikkel har optrådt i ugebladene med sin kæreste, landskabsarkitekten Andreas.

 

Silas Holst
Silas Holst. Foto: SBS

Silas Holst

Født 20. februar 1983.

Silas Holst er danser og sanger og har især opnået sin berømmelse gennem sin deltagelse i “Vild med Dans” på TV2 fra 2008 til 2012 og igen i 2014, og som han har vundet to gange. Han har danset størstedelen af sit liv, og i 2004 vandt han DM i latinamerikansk dans for professionelle. Han har haft utallige roller som både sanger og danser i musicals og i Cirkusrevyen. Han deltog desuden i det danske Melodi Grandprix i 2010, hvor han sang sangen “Come Come Run Away” med sangeren Kat.

Silas har dannet par med Thure Lindhardt, men har fra 2013 til 2017 været gift med skuespiller og sanger Johannes Nymark, som han også har to børn med. Silas og Johannes har børnene sammen med en ungdomsveninde til Silas, Louise Mahnkopf, og de tre var igennem hele to sæsoner hovedpersoner i reality-serien “Silas – Mig, min mand og min kone” på Kanal 4.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille
Simon Emil Ammitzbøll-Bille. Pressefoto

Simon Emil Ammitzbøll-Bille

Født 20. oktober 1977.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille er gruppeformand og politisk ordfører for Liberal Alliance, og så er han ikke mindst økonomi- og indenrigsminister i Lars Løkke regeringen (den tredje udgave) – en post han tiltrådte den 28. november 2016. Derudover er Simon Emil retsordfører og sundhedsordfører.

Simon Emil Ammitzbøll var gift med Henning Olsen fra 2005 til august 2016, hvor ægtefællen afgik ved døden efter en langvarig kamp mod kræft. Simon Emil har siden sommeren 2017 været kærester med Kristine Bille, som han mødte 15 år tidligere i Radikal Ungdom, og som han således havde været venner med i 15 år. De offentliggjorde i oktober 2017, at de venter deres første barn til foråret 2018, og måneden efter blev de gift. Simon Emil har tidligere i medierne erklæret sig homoseksuel, til trods for at han i ungdommen havde flere forhold til piger, men de seneste udviklinger i privatlivet må nok nærmere identificere Simon Emil som biseksuel.

 

Thure Lindhardt
Thure Lindhardt. Fotograf: Hasse Nielsen

Thure Lindhardt

Født 24. december 1974.

Thure Lindhardt er skuespiller og uddannet fra Odense Teater i 1998.

Han modtog allerede i 1999 en Reumert Talentpris. To år efter sin debut opnåede den 25-årige skuespiller stor succes og anerkendelse for sin rolle som den autistiske søn i filmen “Her i nærheden”, der ved Berlin Festivalen indbragte ham en Shooting Star.

Han fik sin teaterdebut i Café Teatrets forestilling Shopping & Fucking i 1998, og han har siden medvirket i store teaterforestillinger som Scener Fra Et Århundrede på Gladsaxe Teater, Sælsomt Mellemspil på Det Kgl. Teater og Elton Johns Briller på Mungo Park.

I 2003 dukkede han uden større postyr op i ugebladene med sin daværende mandlige kæreste. Han har desuden været kæreste med Silas Holst, hvilket ugebladene fandt mange gode billeder og historier i – især da de gik fra hinanden i 2010. Thure Lindhardt har i et interview til Ekstra Bladet udtalt, at han ikke betragter sig selv om homoseksuel, da han mener, at den betegnelse fastlåser ens identitet.

 

Uffe Buchard
Uffe Buchard. Fotograf: Tim Bjørn

Uffe Buchard

Født 10. januar 1967.

Uffe Buchard er uddannet frisør og make-up-artist, og har gennem tiden både været dansk kreativ direktør, chefredaktør, TV-vært og modeskribent. Han er nok mest kendt som modekommentator og debattør, og som vært, coach og dommer på Kanal4’s “Danmarks næste topmodel”.

Uffe var gennem syv år kæreste med den 16 år yngre Jens Løkke, men i august 2016 gik de fra hinanden. Uffe udtalte i den anledning til Se og Hør: – Jeg er gået fra den ene favn til den anden gennem årene. Jeg har også altid været meget heldig med kærligheden. Og nu er jeg altså på vej fra en favn til en anden igen.

Du kan læse et interview med Uffe Buchard på disse sider: “Arbejdet er vigtigere end kæreste“.

Flere kendte danske bøsser

Der er flere korte biografer på vej, men her er en stribe fotos af en lang række andre kendte danske bøsser.

Afdøde danske bøsser

Arthur Jensen, skuespiller
Christian Kampmann, forfatter
H.C. Andersen, forfatter
Herman Bang, forfatter
Holger Blom, modeskaber
Peer Hultberg, forfatter

5 thoughts on “Kendte bøsser”

 • En samling lækre og frække mænd…..mums 🙂

  Hilsen
  Jesper Ronald Petersen

  • Jeg har desværre ikke kunnet finde nogen. Hvis du googler “kendte lesbiske” finder du nogle lister med udenlandske lesbiske, men desværre ikke en dansk udgave. Der er jo åbenbart ikke ret mange kendte lesbiske, som er åbne om deres seksuelle orientering, men selvfølgelig er der nogen. Er der nogen, som har et bud på en liste?

   • Nå, men her kommer så mit bud på en ufuldstændig liste over lesbiske og LBGT+-personligheder (der ikke er mænd)
    1. Yvonne Herløv Andersen – tidligere minister og medlem af Folketinget for CD
    2. Margrethe Koyto, skuespiller
    3. Anne Linnet, sanger og komponist
    4. Charlotte Bøving, tv-læge
    5. Marie Key, sanger og komponist
    6. Mons Bissenbakker, lektor på KU, Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab
    7. Bente Rosenbeck, professor emeritus, Danmarks første professor i Kønsstudier
    8. Leonora Christina Skov, forfatter
    9. Bente Clod, forfatter
    10. Anne Keyser, journalist
    11. Lise Cabble, sanger, komponist
    12. Ann Falden, musiker og producer
    13. Anja Andersen, håndboldspiller- og træner
    14. Camilla Andersen, håndboldspiller
    15. Pernille Harder, fodboldspiller
    16. Rikke Skov, håndboldspiller
    17. Lotte Kiærskov, håndboldspiller
    18. Dorte Dalum Jensen, fodboldspiller
    19. Katrine Pedersen, fodboldspiller
    20. Maiken With Pape, fodboldspiller
    21. Christina Pedersen, badmintonspiller
    22. Camilla Rytter Juhl, badmintonspiller
    23. Carla Camilla Hjort, DJ
    24. Sarah Glerup, debattør
    25. Maria Gerhardt, forfatter og DJ
    26. Minna Gross, radiovært, dokumentarist og musiker
    27. Lærke Hein, iværksætter og live-chef på Politiken
    28. Signe Vadgaard, radio- og tv-vært
    29. Freja Kirk, musiker
    30. Sus Wilkins, skuespiller og model
    31. Josefine Fock, tidligere Folketingsmedlem for Alternativet
    32. Nina Stork, jordemoder
    33. Rosa Lux (Rosa Batzer), DJ
    34. Tine Harden, prisbelønnet pressefotograf
    35. Laila Ammitsbøl, forfatter
    36. Dorthe Skovshoved Rasmussen, marathonløber (OL 1984)
    37. Louise Frevert – tidligere folketingsmedlem for DF, mavedanser
    38. Vibeke Vasbo, forfatter, feminist mm.
    39. Line Lybecker, forfatter
    40. Karina Willumsen, sanger og komponist
    41. Kristina Nya Glaffey, forfatter
    42. Maja Lee Langvad, forfatter

 • Og så er der de uofficielle og hemmelige. Jeg har selv været sammen med et par kendisser og semikendisser, som hermed i hvert fald er biseksuelle. Men som ikke er sprunget ud. Af gode grunde kan jeg ikke nævne navne…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: