Michael, 24 år, fra København

Michael, 24 år
Michael, 24 år

Jeg ved med mig selv, at det er min fortid, der har gjort mig til det, jeg er i dag. Ikke at jeg er blevet formet på en bestemt måde, men jeg er formet af en fortid, hvor jeg har brugt meget tid på at tænke, filosofere og drømme. Som barn var jeg stille, genert, loyal, intelligent og sød. Jeg var god til mekanik, elektronik og computere. Jeg havde temmelig mange venner i nabolaget, men kun få forholdsvis nære venner. Det var mine bedste venner, som jeg delte forskellige interesser med. Jeg var altid i front og stod bag mine venner. Jeg havde det dejligt og havde nogle vilde oplevelser – oplevelser af sider af livet, som kun de færreste vil få at se. Det lærte jeg meget af.

Der var ikke så mange piger blandt mine venner. Jeg vidste ikke rigtigt, hvordan jeg skulle håndtere dem, selvom jeg gerne ville, og jeg anså dem nok som meget anderledes. På det tidspunkt anede jeg ikke, at jeg var til fyre – faktisk var jeg sikker på, at det var jeg ikke. På det tidspunkt var det at være bøsse sikkert det værste, man kunne være, ifølge mine venner og jeg. Det er nu meget underligt, siden mange af mine drømme var om at være sammen med andre drenge. Jeg så ofte efter de sødeste drenge i klassen, men jeg anede nok ikke, hvad det ville sige at være bøsse. Med tiden blev mine drømme dog mere og mere specifikke, efterhånden som jeg blev mere og mere interesserede i drenge. Drømmene forblev dog min store hemmelighed.

Min første milepæl har nok været min første våde drøm. Jeg drømte, at jeg var med klassen på en lejrskole, som vi faktisk havde været på i virkeligheden. Drømmen var derfor meget virkelig. I drømmen sov vi alle sammen sammen i et stort rum. Jeg skulle sove ved siden af dreng, som i virkeligheden slet ikke gik i min klasse. Jeg havde aldrig talt med ham i virkeligheden, og han tilhørte en gruppe drenge, som mine venner og jeg ikke kunne lide. Han var smuk, han var sød og han var vild. I drømmen var det nat og lyset var slukket. Soverummet var stort og mørkt men alligevel hyggeligt. Der var helt stille, og jeg lå og kiggede op i loftet, mens jeg spekulerede. Han sov tæt op af mig, og jeg kunne mærke hans krop mod min. Begge vores kroppe var varme og glatte. Han havde kun boxershorts på, og vores soveposer var åbne på grund af varmen. Jeg blev ret ophidset af situationen. Efterhånden som drengen faldt dybere i søvn, drejede hans krop mere og mere over mod min. Det føltes vidunderligt. Tanken om, at det var en halvnøgen drengekrop mod min, var vidunderlig. Pludselig drejede han sig mod mig, lagde sin hånd på mit bryst og lagde sit ben henover mine. Det var en pludselig bevægelse, der resulterede i en pludselig ophidselse. I det samme vågnede jeg, og noget magisk var sket. Jeg havde mange drømme af den slags som barn.

En varm sommerdag i skolen sad jeg og dagdrømte i fysiktimen. Ved siden af mig sad der en sød dreng, som jeg egentlig aldrig havde talt ret meget med. Han lånte mit viskelæder, og jeg lagde min hånd på bordet med håndfladen opad, så han kunne give mig det tilbage. Da han lagde det tilbage i min hånd, lagde han forsigtigt sin hånd i min og holdt den i nogle minutter. Det var magisk. Jeg havde aldrig holdt en anden drengs hånd før. Den var så blød. Jeg sad helt stille, så han ikke skulle flytte hånden. Der fløj mange tanker gennem hovedet: Hvad han tænkte på, mine klassekammerater, mine følelser. Mit hjerte bankede hurtigere, og jeg blev helt varm indeni. Det føltes så dejligt, men vi nævnte det aldrig med et ord siden hen. Jeg forbandt ikke denne oplevelse med at være til drenge, men det havde vækket nogle følelser indeni mig.

Jeg var helt sikker på, at jeg ikke var bøsse. Det husker jeg helt tydeligt på grund af en hændelse. Alle klasserne mødtes i et auditorium hver mandag. Sådan en mandag havde skolen inviteret et lesbisk par, der skulle fortælle om det at være homoseksuel. Jeg husker, at de på et tidspunkt siger, at mindst to i hver klasse springer ud som homoseksuelle, og endnu flere får en seksuel oplevelse med en person af deres eget køn. Jeg trådte frem som den første og sagde på en sjov måde, at det ikke ville blive mig. Jeg forstår stadig ikke, at jeg kunne tage så meget fejl, og jeg ved stadig ikke, hvem de andre var. Det kunne være sjovt at vide.

Computeren
Computeren

Der skulle gå nogle år, før jeg lærte betydningen af ordet bøsse, og før jeg fik mistanke om, at jeg var til fyre. Jeg kendte ikke andre, der havde den slags følelser. Jeg havde heller ikke nogen ide om, hvor meget det ville komme til at fylde i mit liv. En af mine venner og jeg morede os ofte ved skolens computere efter skoletid. Vi var begge ret gode til det, og vi havde sat et serversystem op, der automatisk kunne udveksle pornobilleder med andre, der var on-line. Til min hemmelige glæde var der nogle gange et bøssebillede imellem. De billeder var en slags bevis på, at der var andre derude, der havde det ligesom mig. Jeg gemte dem på en disk, og faktisk bemærkede jeg, at min ven også gjorde det, men jeg overvejede faktisk aldrig, at han kunne være bøsse – ikke før nu.

En dag i skolen, da vi udvekslede billeder, fik jeg den ide, at jeg skulle prøve noget nyt. Jeg tænkte, at vores serversystem kunne bruges til andet. Systemet var baseret på IRC netværket, og jeg prøvede bare for sjov at indlæse en liste over alle chat-rummene. Det var en lang liste, og da jeg nåede til G (for Gay = bøsse) fremkom der en hel del bøsse-chatrum, og et af dem var dansk! Titlen sagde “Welcome to Gay Denmark”, og jeg kunne se, at der var flere bøsser på, selvom jeg ikke gik ind i chat-rummet. Mit hjerte slog et ekstra slag. Pludselig var andre, der var som jeg, inden for rækkevidde, og min fantasi løb næsten af med mig. Jeg rejste mig op og sagde til min ven, at jeg var nødt til at gå. Da jeg kom hjem havde jeg allerede bestemt mig for, at jeg skulle have en internetforbindelse. De reklamerede for en internetforbindelse i radioen, og jeg skyndte mig hen i butikken lige inden lukketid. Internetpakken var udsolgt, men jeg insisterede, og til sidst lavede de en speciel pakke til mig med program, bruger og modem. Min mor flippede helt ud, da jeg viste hende, hvad jeg havde købt, og jeg fik ikke lov til at installere det, for hun var bange for telefonregningen. Da hun gik i seng, bestemte jeg mig til at forfølge min lyst alligevel. Jeg installerede en hemmelig telefonlinie fra hovedlinien bag fodpanelerne og ind til mit værelse. Sent om natten loggede jeg mig på for første gang. Pludselig befandt jeg mig blandt andre bøsser. Der var andre, der også kom på på samme tidspunkt, der i sommeren 1997. Jeg tilbragte mange nætter med at chatte. Jeg var altid meget ærlig om, hvem jeg var. Jeg gjorde mig stor umage med at lytte til andre, lære dem at kende og spurgte til, hvordan de selv var kommet ind i bøssemiljøet. Vi udvekslede mange drømme med respekt og fortrolighed, hvilket skabte mange tætte kontakter.

Mit første kys var nogle år efter min holde-i-hånd oplevelse med drengen i fysiktimen. En god ven, som jeg havde lært at kende over internettet havde været i biografen, og vi var netop kommet ud, da han skulle ringe hjem for at blive hentet. Der stod vi – begge to lidt generte – og talte sammen i telefonboksen. Da det blev tid til at sige godnat, lukkede jeg mine øjne, og vores læber mødtes i et kys. Ingen af os vidste rigtigt hvordan, vi skulle gøre, men det blev et langt kys, og jeg husker hvor lykkelig jeg var på vejen hjem. En drøm var blevet virkelig – at kysse en anden dreng. Det var et kæmpe skridt for mig.

Jeg havde mange venner på internettet, men jeg havde egentlig ikke lyst til at møde dem i virkeligheden. Jeg var bange for at jeg ville finde ud af, at alle bøsser var sømænd – virkelig! Måske var jeg bange for at blive skuffet. Jeg ville helst gøre det helt rigtigt, så jeg fortsatte med at opbygge flere og stærkere venskaber.

En dag skrev tre af mine internetvenner, at vi skulle mødes. Det var på tidspunktet for Mermaid Pride paraden. Jeg var ikke så begejstret for ideen, men de fik mig overtalt. Vi aftalte, at de skulle vente på hjørnet af parken, hvor paraden skulle starte. Det regnede, da jeg tog afsted. Jeg besluttede mig for at se dem an, inden jeg kom så tæt på, at jeg ikke kunne vende om. Jeg var stadig meget genert. Så snart jeg fik øje på dem, fik de øje på mig, og de fire drenge med paraplyer vinkede til mig. Jeg blev utroligt genert og måtte tvinge mig selv til at gå over til dem.

Michael, 24 år
Michael, 24 år

Da jeg kom tættere på, opdagede jeg til min overraskelse, at de var kønne, og at de var ligesom mig. De smilede, og de gav mig et stort knus hver især. Det var utroligt, at dette var de drenge, som jeg følte, at jeg kendte så godt fra internettet. Knusene var fyldt med en kærlighed, som jeg aldrig havde oplevet før. Vi begyndte at gå, og jeg blev introduceret til flere af drengene fra internettet. Mens vi gik og delte paraplyer prøvede jeg at tro på, at det hele var virkeligt. Jeg var utroligt lykkelig. Det var første gang jeg oplevede den sande og naturlige kærlighed, der kan være mellem venner, og det var kun begyndelsen. Senere ville de have mig med på Pan. Jeg ville gerne, da det havde været en vidunderlig aften. Diskoteket har fire etager, og vi gik direkte op på den øverste etage. Der var hyggeligt, og der var mange drenge rundt om baren. Der var temmelig mørkt, men der var lidt diskolys og nogle røde lamper ved bordene mellem alle sofaerne. I hjørnet var der en stor V-formet sofa, og det var det såkaldte internethjørne. Her mødtes vennerne fra chatten hver weekend. Jeg blev præsenteret for dem alle sammen, og jeg mødte mange, som jeg havde chattet med længe. Det var underligt. Det mest utrolige var, at de alle gav hinanden store knus, sad på skødet af hinanden, grinede, snakkede, lo, kyssede, gik hånd i hånd og dansede. Jeg kunne være sammen med dem alle sammen, og de ville helt automatisk introducere mig for alle deres venner, som vi mødte på vej mellem baren, sofaerne og dansegulvet. Det var en fantastisk, ny verden, jeg var kommet ind i. Jeg kunne mærke stor forskel på mig selv, når jeg var på Pan og i hverdagen. Det var svært at huske alle navnene og ansigterne. Jeg var genert, charmerende og sød. Jeg blev meget interesseret i mit udseende og mit tøj. Jeg gik meget oftere i byen fra da af, og jeg fik en masse nye venner ved private fester, på barer, natklubber og diskoteker. Jeg kom dog kun på de “bløde” steder.

Jeg tilbragte meget tid sammen med ham, der havde ansvaret for internetchatten. Han kendte alle på chatten. Han havde en stærk personlighed, og han var elsket af alle. Han forstod mig så godt, at han næsten kunne læse mine tanker bare ved at se på mig. Det er en egenskab hos andre, som jeg synes er utroligt vigtig. Han var min første seksuelle oplevelse med en anden fyr. Som jeg har nævnt, havde jeg drømt så meget om det, at jeg ikke var bange, og jeg vidste, hvor vidunderligt det ville være. En sen aften lå vi i hans seng. På et tidspunkt spurgte han, hvad jeg havde lyst til. Jeg var genert, så jeg svarede ikke, men jeg smilede bare. Inderst inde vidste jeg godt, hvad jeg havde lyst til. Nogle hede minutter gik, og han spurgte igen. Denne gang læste han svaret i mit blik. Han smilede og rørte varsomt ved mig. Han gjorde det på en dejlig og langsom måde. Jeg tror, at han vidste, at det var et stort øjeblik i mit liv. Oplevelsen var en vidunderlig rejse uden ord – kun forfølgelsen af en drøm. Jeg kunne næsten ikke tro mine egne øjne, mens jeg oplevede det, jeg kun havde set på billeder. Hvert øjeblik var perfekt. På en måde forelskede jeg mig i mange forskellige sider af hans personlighed, men jeg ved ikke, om jeg forelskede mig i ham. Vi var sammen i en periode, indtil jeg fandt ud af, at han havde en anden kæreste, der var ud at rejse. Jeg mødte kæresten på chatten, og han spurgte, om jeg kendte ham, der havde ansvaret for chatten. Det gjorde jeg jo – temmelig godt. Vi forblev dog gode venner. At lære ham at kende, lærte mig meget om personligheder og især om bøssemiljøet.

Michael, 24 år
Michael, 24 år

Mine følelser i den tid fyldte så meget, at jeg var ved at eksplodere. Det havde ændret mit liv fuldstændig. Jeg var nødt til at fortælle min familie det. Jeg ønskede at dele det med dem. Jeg prøvede flere gange at bringe emnet på bane, når jeg var sammen med familien, men uden det store held. En dag kaldte min mor på mig for at snakke med mig om noget. Jeg troede, at hun havde opdaget min lykke, og det var en lettelse. Jeg glædede mig til det, men hun nævnte det ikke med et ord. Da vi var færdige, blev jeg siddende i tavshed et øjeblik. Så spurgte jeg hende, om hun nogensinde havde været sammen med en anden kvinde. Hun var tydeligvis lidt chokeret, men hun sagde nej. Jeg sagde ikke noget. Så spurgte hun mig, om jeg havde været sammen med en dreng. Mit svar var et tydeligt ja. Bomben var faldet og jeg var forberedt på alt. Hun sagde, at hun gerne ville tale med mig om det senere. Hun ville første undersøge noget, men hun var ikke vred. Senere kom hun ind til mig og sagde, at det var helt i orden. Hun havde ringet til Rådgivningen for at høre mere om det at være bøsse. Hun spurgte, om hun måtte spørge om hvad som helst – også sex. Jeg gav hende lov og var lykkelig. I det følgende dage oplevede jeg, hvor stor en lettelse det var. Min bror boede langt væk på det tidspunkt. Vi har altid været tætte på hinanden, og vi tog det altid for givet, at vi kunne gå med, når den anden skulle i byen. Men nu hvor jeg var begyndt at komme på bøssestederne, var jeg nødt til at komme med dårlige undskyldninger, når han ville med. Jeg forsøgte at få det fortalt, men det lykkedes ikke. Jeg havde det dårligt med det, og min bror syntes, at det var underligt. Tredje gang skulle være anderledes, bestemte jeg. Jeg ringede til ham og sagde, at næste gang vi skulle i byen, skulle vi et andet sted hen. Jeg fortalte ham ikke, at det var Pan, jeg tænkte på. Jeg fortalte ham, at han skulle tage techno-tøj på, og han blev utroligt spændt. Det gjorde jeg også! Dagen oprandt, og jeg hentede ham i min bil. På vej til Pan ville jeg blive nødt til at fortælle ham, hvor vi skulle hen. Min bror opdagede, at det var svært for mig. Endelig fik jeg sagt det, og han sagde, at det var fint med ham, men at han nok skulle bruge lidt tid til at forstå det. Inde på Pan mødte han alle mine søde venner. Jeg ville have, at han skulle se, at mine venner var almindelige drenge. Der var en kæmpe fest på Pan samme aften, og det var en stor oplevelse – også for ham. Jeg tror, at han var meget positiv overfor min nye verden. Vi gik ud sammen flere gange siden, og vi havde det utroligt sjovt sammen, hvilket har knyttet os tættere sammen.

Min far var af den gamle skole, og derfor var jeg bange for at fortælle ham noget. Jeg bestemte mig for at vente, men en morgen sad vi og snakkede over morgenmaden. Han fortalte mig om en ny forretningside, hvor han skulle fungere som rådgiver for par, der var gået fra hinanden. Jeg kunne ikke lade være med at spørge, om det også galdt homoseksuelle par. Han sagde, at det ikke ville gøre nogen forskel. Det ville han sagtens kunne håndtere. Jeg sagde, at det ville det, og anbefalede ham at studere bøssemiljøet, uden at afsløre min hemmelighed. Så fortalte han, at det havde han faktisk allerede gjort. Mit hjerte bankede hurtigere. Vi diskuterede, om han var i stand til at se på en mand, om han var bøsse, og det mente han bestemt, at han var. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre af mig selv. Jeg blev virkelig nervøs, men på en spændende måde. Jeg rejste mig op og åbnede køleskabet for at tage noget juice. Med ryggen til spurgte jeg, som om det var for sjov, om han kunne se, om jeg var til fyre. Det svarede han klart ja til, at det var jeg! Han forklarede det med, at jeg var så eksperimenterende. Jeg var helt ødelagt. Heldigvis begyndte han at tale om homoseksuelle, og han vidste faktisk en hel del. Jeg genkendte en hel del af det, han fortalte. Det var vidunderligt at vide, at min far nu også vidste det, og det har knyttet os tættere sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: