Find ham

Hvordan kommer man i kontakt med andre bøsser? Her er nogle forslag og erfaringer – både for begynderen og for den mere avancerede. Indtil min første kæreste viste mig rundt i miljøet, vidste jeg det ikke, så jeg måtte prøve mig frem. OK, jeg var ikke i tvivl om, at jeg bare kunne tage på PAN, som Københavns eneste homodiskotek hed den gang, hvis jeg skulle møde bøsser, men jeg turde ikke af angst for måske at møde nogen, jeg kendte. Derfor var den sikreste metode, som tillader en vis grad af anonymitet: Internettet.

Dating

Boyfriend.dk
Boyfriend.dk

Rigtig mange drenge og mænd, som søger en partner – uanset om det er en potentiel kæreste eller om det bare er sex, man søger – bruger dating sider eller apps. Den mest anvendte for drenge, der søger andre drenge, er Boyfriend.dk, der har eksisteret i mange år, og som har tusindvis af profiler for drenge og mænd i alle aldre, størrelser, former og farver. Det er både gratis og helt ufarligt at oprette en profil på Boyfriend, ligesom det er på mange andre dating sider, men der er dog lige den detalje, at du skal være fyldt 15 år.

Grindr app’en

Der er også en række apps, der anvendes til Dating, men de fleste på disse apps søger primært sex. Der er dog nogen, som søger kæreste, så hvis det er det, du søger, kan det være en god hjælp. Fordelen ved flere af disse apps er, at den viser dig, hvilke andre drenge og mænd, der befinder sig i nærheden af dig. De meste brugte apps i Danmark er Grindr, Hornet og Scruff, men de kræver, at du er fyldt 18 år. Den sidstnævnte app er primært henvendt til fyre, der har eller som tænder på et “scruffy look” – altså det lidt rå look og gerne med kort eller længere skæg.

Men selvom det er nemt og gratis at oprette en profil, skal du alligevel bruge din sunde fornuft, når du bruger en dating side.

For det første skal du være opmærksom på, hvor meget du ønsker at fortælle om dig selv i en profil. Hvis du endnu ikke er åben overfor dine venner og bekendte, så husk på, at det er ganske nemt at finde din profil på Boyfriend, og at hvem som helst kan se din profil. Du behøver ikke at lægge et foto på din profil, men der er ikke nogen tvivl om, at det er lettere at komme i kontakt med andre, hvis du også har et godt og vellignende foto – eller flere – på profilen. Mange deler også nøgenbilleder på deres profil, men du skal være meget bevidst om, hvad du gør, hvis du vælger at gøre det samme. Du skal være ligeglad med, at der er risiko for, at dine billeder pludselig ligger et helt andet sted på internettet, eller at de på anden måde bliver misbrugt. Og så skal du være bevidst om, at det signalerer, at du primært er ude efter sex – men det kan jo også være et formål.

For det andet skal du huske på, at det er meget let at lyve om sig selv i sin profil, og at det medfølgende billede slet ikke behøver at være et billede af personen bag profilen. Det er heldigvis de færreste, der lyver i deres profiler, men de fleste pynter nok en smule på sandheden og undlader at fortælle noget om de negative sider. Det er naturligvis spillets regler, men du skal være opmærksom på det, og du skal huske at bruge din sunde fornuft. Man behøver jo ikke at møde hinanden efter den allerførste mail – man kan jo ringe sammen eller bare skrive lidt til hinanden for at lære hinanden lidt bedre at kende.

Den første date

Jeg synes, at det var vanskeligt. Jeg har aldrig været typen, som bare vader ind i folk med træsko på. De fyre, som jeg har haft en date med, har jeg på forhånd haft stor sympati for. Vi har skrevet sammen i en periode og talt flere gange i telefon med hinanden, og hver gang har der været noget, der sagde os, at vi måske kunne være noget for hinanden. Et par gange var jeg nærmest småforelsket, inden vi mødtes første gang. Og så aftaler man at mødes…

Det vigtigste, jeg har lært, er, ikke at tage det som et nederlag, hvis kemien ikke passer. Kemi er en sær størrelse.

Jeg har – modsat de fleste formaninger – foretrukket at møde dem privat – hos mig eller hos dem. Det gør det hyggeligere, men måske bliver der også lagt lidt mere pres på, at det skal være rigtigt og godt første gang. Ikke sådan at forstå, at man går i seng med hinanden på første date – nogen gør, men jeg har aldrig været så desperat, at jeg ikke kunne give mig tid til at lære ham lidt at kende først. Men det at mødes privat gør det desto mere pinligt, hvis det viser sig, at kemien IKKE holder til et møde ansigt til ansigt. Jeg har været ude for, at vi swingede næsten fra første sekund, og jeg har været ude for, at det nærmest var pinligt fra det øjeblik, han kom ind ad døren. Det vigtigste, jeg har lært, er, ikke at tage det som et nederlag, hvis kemien ikke passer. Kemi er en sær størrelse. Jeg har endnu ikke fundet de faktorer, der gør, om man swinger eller ej. Jeg har som regel bedt om at få et foto på forhånd, men det er ikke alle, som har det, eller som vil sende det, så jeg har været ude for både positive og mere eller mindre negative overraskelser. En enkelt fyr var så smuk, at jeg på forhånd opgav at håbe (hvilket var tåbeligt af mig), og en anden fyr var nærmest grim, men til gengæld talte vi utroligt godt sammen, og det synes jeg, er det vigtigste.

Mine råd til dig, hvis du vil kaste dig ud i en mere eller mindre blind date, er: Vær dig selv, vær åben og ærlig og mist aldrig modet, hvis det viser sig at være en fiasko. Der skal to til at gøre det til en fiasko, og man skal som regel kysse mange frøer, før prinsen dukker op…

Var på blind date for et par uger siden med en fyr som fik snakket uafbrudt om sig selv i ca. en time. Tror ikke han var en skid interesseret i at vide noget om, hvem jeg er, hvad jeg drømmer om, hvad jeg har oplevet… Da han endelig var færdig, så gik samtalen som følger:
Ham: Din Tur
Mig: Phew. Hvad kunne du tænke dig at vide?
Ham: Hvad synes du om mig?
Overvejede seriøst om jeg skulle glide ned under bordet og tage min tallerken med…

TR, 29 år

Bøssesteder

Hvis du er åben og udadvendt, skulle der være gode muligheder for at møde fyre på nogle af de mange bøssesteder (se f.eks. Out and About Online eller Copenhagen Gay Guide eller du kan downloade app’en Copenhagen Gay Guide). Hvis du kommer alene og ser lidt søgende ud, er der gode chancer for, at der er nogen, som tager kontakt til dig, hvis du kommer ind på et bøssested. Hvis du gerne vil vise, at du gerne vil i kontakt med en fyr, behøver du bare vise med dit kropssprog, at du er interesseret – se ham i øjnene. Også her gælder det: Vær dig selv, vær åben og ærlig og mist aldrig modet, hvis det viser sig, at du ikke kunne komme i kontakt med ham, som du synes aller mest om.

Grupper og organisationer

Der er enkelte grupper og organisationer for bøsser og lesbiske tilbage i Danmark, der har arrangementer, hvor det er muligt at møde andre bøsser og lesbiske. Find den nærmeste ved hjælp af min side om organisationer og netværk. LGBT Danmark (Landsforeningen for Bøsser, Lesbiske, Biseksuelle og Transpersoner) har en række mere eller mindre lokale grupper, der henvender sig til et bestemt køn og en bestemt aldersgruppe (LGBT+ Ungdom for dem fra 15 til 30, Mandegruppen for mellemgruppen og Homo med Forsinkelse, for dem, der er sprunget ud sent i livet.)

Hvis du er over 45 år og fra Sjælland, kan det være ulejligheden værd at tage kontakt til Homogengruppen. Gruppen blev oprettet i 1993 som en klub for bøsser, der vil mødes til fælles oplevelser med det formål at have det hyggeligt og rart sammen, træffe nye venner, og realisere egne ideer indenfor det fristed for bøsser, gruppen repræsenterer. Du kan læse lidt mere om gruppen på deres hjemmeside, men hvis du vil høre om hvilke arrangementer, der er planlagt i den nærmeste fremtid, skal du tage kontakt på mail-adressen info@homogengruppen.dk.

Hvis det kun er sex…

Vi kan lige så godt erkende det: Bøsser er mænd, og mænd har ofte et stort seksuelt behov. Det er sikkert derfor, at bøsser har ry for at dyrke sex med hvem som helst, når som helst og hvor som helst. Det er selvfølgelig ikke sandt for langt de fleste, men det gælder for nogle enkelte. Og tro det eller ej: Sex kan man altid få. Det er nemt via de apps, jeg har skrevet om tidligere, men der er også flere steder i København, hvor mænd mødes med netop det ene formål – steder som Amigo Sauna (sauna) og SLM København (sex klub). Jeg vil lade det være op til din fantasi at forestille dig, hvad der foregår på disse steder (hvis den er livlig nok), men hvis du overvejer at besøge dem, så husk på, at det også er dér kønssygdomme og HIV kan spredes hurtigt. Det samme gælder de mange såkaldte cruising-steder eller erotiske oaser rundt omkring i Danmark. Cruising-steder er steder såsom Ørsted Parken og Amager Fælled, hvor der er særlige områder, hvor mænd mødes.

Kontakt på gaden

Uanset om man er hetero- eller homoseksuel, er der mange, som man ikke kan få, og få, som man kan forelske sig i, men et eller andet sted er han: den eneste ene.

Jeg kender nogle stykker, som har mødt deres kærester helt tilfældigt – om ikke på gaden så i hvert fald ved en lejlighed, hvor der ikke var nogen indikationer af, at nogen af dem skulle være homoseksuelle. Det kan altså lade sig gøre, men man skal nok være lidt modig, for tænk nu hvis man tager fejl af hans signaler. Selvom han er utroligt sød og smilende og måske ovenikøbet en anelse feminin, så er det langt fra sikkert, at han er bøsse. Måske er han det alligevel, men vil ikke erkende det overfor sig selv, og så er der risiko for, at han reagerer meget stærkt på den mindste tilnærmelse. Vær forsigtig, men ikke så forsigtig, at du ikke vover dig ud i det. Husk på, at næsten hver tiende mand er bøsse – ifølge statistikkerne…

Vær dig selv, vær åben og ærlig og mist aldrig modet, hvis det viser sig at være en fiasko. Der skal to til at gøre det til en fiasko, og man skal som regel kysse mange frøer, før prinsen dukker op…

Mikael

Er det svært?

Både ja og nej. En gang imellem var jeg ved at give helt op. Når ham, som man håbede på ville blive den eneste ene, viser sig kun at være interesseret i at få een i seng og så ud af døren, bliver man let opgivende. Uanset om man er heteroseksuel eller homoseksuel, er der mange, som man ikke kan få, og få, som man kan forelske sig i, men et eller andet sted er han: den eneste ene. Bliv aldrig desperat – det gør kun sagen vanskeligere. Tag det roligt, og hold modet oppe – og mens du venter på ham, kan du jo passende kysse et par frøer.

Jeg ønsker dig held og lykke med din søgen.

2 thoughts on “Find ham”

  • Hej Spring-ud.dk!

    Det er mange år siden, at jeg sidst var inde på jeres hjemmeside. Jeg ville blot lige sende jer en sød tanke!
    Jeg sprang ud da jeg var 14 år – det var en hård og underlig tid. Heldigvis fandt jeg tryghed i historierne og informationerne omkring det her på siden. Keep up the good work!

    Hilsen Thomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: