Analsex – skønt når du gør det rigtigt

af Jakob Steen Olsen – Stop AIDS

Analsex kan være rigtig skønt for både den, der boller og for den, der bliver bollet – hvis man gør det rigtigt. Endetarmsåbningen er en reel erogen zone og derfor synes mange fyre, at det føles vældig godt at blive bollet. For mange bøsser giver analsex også følelsen af at være helt tæt på sin partner. Men analsex kræver teknik af både den som boller og af den, der trænger ind.

Den 15 – 20 cm lange endetarmsåbning begynder og slutter med ringmuskler. Hvis man går for hurtigt frem, kramper musklerne sammen og det gør ondt. Tag det roligt og begynd med forspil, kærtegn omkring endetarmsåbningen og brug fingrene forsigtigt. Vandbaseret glidecreme kan gøre underværker. Og hvis den aktive part kan lide at slikke, er det en vældig effektiv og skøn måde at åbne endetarmen på. Brug rigeligt med vand – eller silikone-baseret glidecreme, så kondomet ikke sprækker så let.

Den, der bliver bollet, kan forsøge at slappe af og klemme lidt til, når partneren trænger ind. Fungerer det ikke, så afprøv 15-sekunders tricket. Sæt en finger eller pikken mod endetarmsåbningen, hold den helt stille og tryk forsigtigt i 15 sekunder, og – vips! – så plejer åbningen at give efter. Af og til, kan det gøre lidt ondt i starten, men smerten plejer at tage af efter et halvt minut. Gør det stadig for ondt, så afbryd – det er altid den, der bliver bollet, som afgør om det er rart, om det gør ondt på en rar måde, eller om det ikke fungerer. Af og til fungerer det, hvis den aktive part trækker sig ud og prøver et lille stykke tid efter.

Det er selve indtrængningen, som kan føles heftig, udvidelsen af musklerne og følelsen af at blive fyldt op. Men også stimuleringen af prostata. Inden man har analsex er det smart at tømme tarmen og vaske sig bagi.

Hvilken stilling, der føles bedst, varierer og beror på, hvad man vil opnå. Vil man føle sig taget eller føle sig tæt på den, man er sammen med?

Der er forskellige grunde til, at det er en god ide at bruge kondom. Det kan føles mere hygiejnisk – når man har bollet med kondom får man ikke lort på pikken og kan i stedet bare smide kondomet ud. Men vigtigere er det, at kondomer også beskytter mod kønssygdomme og er en endnu mere effektiv beskyttelse mod hiv. Analt samleje uden kondom indebærer en meget stor smitterisiko, fordi slimhinderne i endetarmen er tynde og dermed særligt modtagelige for smitte.

Man skader ikke endetarmsåbningen ved at blive bollet. Den bliver ikke slidt op eller slappere af det. Skader kan næsten kun opstå, hvis man anvender vold eller kører for store ting op. Det bedste råd er: lyt til din krop. Hold op, hvis det gør for ondt.

Læs meget mere om analsex og anden sex mellem mænd på www.gaysexguide.dk. Du kan også få 10 gode råd fra Morten Andreasen her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: