Aedan, 20 år, fra Storkøbenhavn

Jeg har besluttet mig for at dele min historie med denne hjemmeside, da det ville have været en enorm hjælp for mig at læse andres historier om det at springe ud, og hvad man kan forvente, mens jeg endnu var “i skabet”. Jeg er en 20-årig fyr fra Storkøbenhavn, som hedder Aedan.

Ligesom mange andre bøsser og biseksuelle har jeg længe vidst, at jeg ikke var som alle de andre. Faktisk, har jeg altid fundet fyre mere interessante end piger, lige fra jeg var helt lille. Selvfølgelig havde jeg ikke forstand på sex før jeg nåede en alder af omkring 12-13 år, og årene som fulgte har også været nogle af de mest vanskelige for mig.

Aedan, 20 år

Jeg var et meget stille og genert barn i folkeskolen, og det blev kun værre, da det gik op for mig allerede som 14 årig, at jeg aldrig ville kunne få et forhold til en pige – både af respekt for hende og mig selv. En vigtig oplevelse jeg havde i forhold til at finde ud af, at jeg var bøsse, var på en lejrtur med min daværende klasse. Jeg kan huske tydeligt, at vi gik forbi en pornoforretning, hvor et magasin stod placeret i vinduet. To mænd klædt i sølvagtigt undertøj stod og kyssede hinanden. Jeg måtte tage mig selv i ikke og blive stående og stirre, for det ville de andre jo nok synes var mærkeligt. Men selvom det varede under et minut, husker jeg det tydeligt.

Selvom jeg indså, at jeg var til fyre tidligt, accepterede jeg det ikke. Jeg gik med forestillingen om, at jeg var mærkelig, anderledes og ulækker, og det fik mig til at lukke mig inde i mig selv. På grund af at jeg trak mig væk fra folk og var meget usikker på mig selv, begyndte jeg at blive mobbet og udstødt af klassen. Det er ikke nemt at skulle gå i skole hver dag sammen med folk, der udstøder en. Specielt ikke når man også er forelsket i mere end én af dem, som jeg var. Og det var også grunden til, at jeg flyttede skole i 8. klasse, og startede i en skole ikke langt fra den gamle, hvor mobningen dog fortsatte. De to år jeg brugte i 8. og 9. klasse har været de værste år i mit liv. Jeg følte, at ingen rigtig kendte mig, og at ingen ville bryde sig om mig, hvis de fandt ud af “hvordan jeg virkelig var”. Og det var på grund af sådan en tankegang, at jeg endte i en depression, som hang ved i næsten to år – indtil jeg mødte og begyndte at bruge tid med min kusine, som jeg føler, jeg skylder mit liv i dag.

Aedan, 20 år

Min kusine hjalp mig ikke direkte med at springe ud, men hun fik mig til at indse, at jeg var værdifuld, uanset hvordan jeg var. Selvom jeg stadig havde mange pinlige episoder i denne tid – særligt én hvor jeg gik på htx og folk opdagede, jeg hørte musik som ellers kun piger hører – fik jeg mod af min kusine til at komme videre og ikke tænke dybere over det. Jeg følte, at selvom jeg var bøsse, var jeg ikke et dårligt menneske, og først da jeg var fyldt 18 vintre, accepterede jeg mig selv og min seksualitet. På det tidspunkt fik jeg også kontakt til en anden fyr, som også var til fyre, for første gang.

Ligesom mange andre bøsser, brugte jeg Ofir til at få kontakt til andre bøsser. Jeg havde prøvet cybersex et par gange, men fandt hurtigt ud af det selvfølgelig ikke var nok. Og en dag, følte jeg mig meget modig og tog mig sammen til at spørge en fyr om han ikke havde lyst til at mødes. Vi udvekslede billeder, hvilket jeg aldrig havde prøvet før heller, og vi mødtes så næste dag hjemme hos ham. Jeg var meget genert og bange, men han fik mig til at slappe af, og snakkede om hverdagsting i stedet for sex. Vi snakkede i flere timer, indtil han endelig spurgte om han skulle sætte en film på. Det gjorde han, og så kan i nok forestille jer hvad der skete… Jeg tog derefter hjem til min kusine, og hun spurgte hvordan det kunne være at jeg var så glad. Jeg fortalte hende at jeg bare havde haft en usædvanlig god dag.

Der gik lang tid før jeg igen turde prøve noget med en fyr. Lykkerusen blev afløst af følelsen af at være anderledes igen, men det gik dog over. Jeg begyndte at få nye venner i denne periode og udviklede mig meget personligt. Omkring et år efter min første gang, fandt jeg hjemmesiden Boyfriend.dk, og oprettede en profil på den. Det er en af de bedste ting jeg har gjort i mit liv. Selvom jeg startede med ikke og have et billede på min profil, fik jeg mange henvisninger af søde fyre, som var meget forstående. Jeg prøvede igen at mødes med en fyr, og som jeg havde forudset, var jeg stadig udelukkende til fyre. Jeg fortryder ikke at have haft et par one night stands, da de har gjort mig 100% sikker på, at jeg er, hvad jeg er. Jeg begyndte at skrive sammen med en fyr fra Boyfriend som virkede enormt sød og som delte mange af mine interesser.

Aedan, 20 år

Det var rent venskabeligt, da han allerede havde en kæreste, men jeg havde også brug for bøssevenner. Jeg gik med til at sende ham et billede af mig selv, som han så åbnede, mens hans kæreste så på. Hans kæreste genkendte mig straks, da vi har arbejdet sammen i en Prima, og skrev derefter et brev til mig på Boyfriend. Jeg tror aldrig, jeg har været så skræmt af et brev. Meningen med min profil var jo for alt i verden ikke at blive genkendt!

Efter at have løjet om at det ikke kunne være mig, fortrød jeg bitterligt og indrømmede, at det altså var mig han havde arbejdet med. Efter nogle flere breve mødtes jeg med dem, og blev venner med dem begge. Efter at have set dem sammen synes jeg det virkede som det mest naturlige i verden, selvom jeg påstod, at jeg aldrig ville springe ud, og det virker stadigvæk i dag som om det var meget tilfældigt, at det skete.

Jeg skrev sammen med den ene af dem på messenger en aften, hvor jeg var temmelig nede og meget trist. Min mor havde fået at vide igennem flere SMSer, at jeg havde det meget dårligt, men da jeg satte mig til at læse sangteksten til Moby’s “Natural Blues” slog det mig ud, da den mindede mig om de tanker, jeg gjorde mig, da jeg var deprimeret, og fik mig til at tænke på, hvordan min lillebror ville reagere, hvis han fandt mig død. Min mor insisterede på, at jeg ringede til hende, og det gjorde jeg så. I virkeligheden havde jeg gået rundt i et stykke tid, igen med tanker om at ingen rigtig kendte mig og måske ikke ville bryde sig om mig. Jeg prøvede at komme med undskyldninger til min mor om, at jeg var ked af mit udseende, og at det bare var derfor. Den købte hun dog ikke. Det gik op for mig, mens jeg snakkede med hende, at jeg jo godt vidste hvad grunden egentlig var. Og fordi jeg var så langt nede tænkte jeg samtidig, at det vel ikke kunne blive værre. Og så fortalte jeg hende først, at jeg var biseksuel. Reaktionen fra min mor overraskede mig enormt meget. Hun svarede: “Nå, var det ikke andet. Det har jeg vidst længe.”

Det var ligesom om, at en flere tons tung sten faldt fra mit hjerte. Hun accepterede mig. Hun elskede mig stadigvæk. Min triste aften blev vendt 180 grader. Efter at have snakket med hende et stykke tid, hvor hun fik spurgt om de mest basale spørgsmål, sluttede samtalen med, at hun sagde, hun altid ville elske mig – uanset hvad. Det gav mig mod på at springe ud for flere hurtigt. Indenfor 2 uger vidste alle mine veninder, min bedste ven og mange af mine bekendte det. Det var sværest at fortælle det til min ven, da jeg var meget usikker på, hvordan han ville reagere. Men jeg har fået de mest fantastiske svar tilbage fra folk. Han synes f.eks. det var sejt. En anden af mine veninder blev dybt rørt over, at jeg ville fortælle hende så personlig en ting.

Jeg har kun én negativ oplevelse i forhold til at være sprunget ud. Nogle dage efter min mor fik at vide, at jeg var biseksuel, fortalte jeg hende en aften, at jeg var bøsse. Hun begyndte at græde, fordi hun ikke ville få nogen børnebørn fra min side. Så måtte jeg fortælle hende, at det jo ikke var helt umuligt og måske ville ske en dag.

Ikke lang tid efter jeg sprang ud, fik jeg min første kæreste, og fortalte dermed min lillebror, som kun er 10 år gammel, at jeg var til fyre, og at jeg havde fået mig en kæreste. Det var sødt. Han sagde til mig, han ikke troede, at to drenge kunne være kærester. Men så måtte jeg fortælle ham, at to mennesker kan elske hinanden uanset om de er drenge eller piger.

Jeg har fået brudt mange grænser i mit første forhold. Jeg er dårlig til at skjule mine følelser, så det passede mig fint at kysse offentligt og holde i hånd. Men forholdet holdt dog ikke, som første forhold sjældent gør, men jeg har da fundet mig en dejlig fyr på ny, som virker som den rigtige og eneste for mig.

Aedan, 20 år

Jeg kan ikke opfordre folk nok til at springe ud, og har endda allerede hjulpet et par stykker med det. Jeg behøver ikke bekymre mig om, at folk ikke rigtig kender mig mere. At være bøsse var min største hemmelighed. Jeg har aldrig været så glad, lykkelig og fri som siden jeg sprang ud. Man vil altid være den samme person, men jeg er blevet et meget gladere menneske efter min triste aften med Moby ved min side. At vide at folk kun elsker en mere fordi man er ærlig overfor dem og er personlig med dem har gjort, at jeg elsker mine venner og min familie endnu højere nu end før. Og skulle nogen nogensinde have et problem med min seksualitet, er de ikke rigtige venner, og ikke det værd. Tænk altid på det, skulle det ske for jer.

Mange knus, Aedan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: