Billede fra amerikansk diskotekSteder for bøsser

Selvom Danmark er et lille land, og København er en lille hovedstad har vi faktisk en del gode steder, der mere eller mindre er forbeholdt bøsser og lesbiske. Og vi HAR brug for bøssesteder - steder hvor vi er flertallet, hvor vores livsstil er den almindelige, hvor vi kan være i fred for nysgerrige eller forargede heteroer, hvor vi kan vise vores kærlighed, og hvor de, som har den slags lyster, kan skeje lidt ud. Desværre er stederne få udenfor København, men dem finder du også her.


  København 

Oscar - logoOscar Bar Café er et populært sted og et stamsted for rigtig mange - med god grund. Det er så absolut blevet mit favoritsted i dagtimerne - også fordi det er et af de få røgfri homosteder i byen. Oscar har åbent hver dag fra 12 til 24 (køkkenet lukker dog kl. 22), torsdag til lørdag er der åbent il kl. 02, og der er happy hour fra 17 til 21. Maden er som regel overraskende god for en café. Caféen er nydelig med orange vægge, mørkt træ, messing og højt til loftet, og drengene i baren kan sikkert lokke flere gæster til. Oscar ligger på Rådhuspladsen 77, hvilket er hjørnet ved Rådhuset på samme side som Strøget.


Cosy BarEt af de ældste og mest standhaftige steder i byen er Cosy Bar, der ligger i Studiestræde nr. 24. Som du også kan se af omtalen af Centralhjørnet, er Cosy stedet hvor alle havner, når de andre steder i byen lukker. Cosy har forsøgt sig som diskotek, men uanset hvilket koncept, man forsøger sig med, så er Cosy stedet, man scorer i de sene nattetimer eller de tidlige morgentimer.


Jailhouse - baren i underetagenI Studiestræde 12 ligger en bar og restaurent under navnet Jailhouse. Personalet er i noget, der ligner en politiuniform, og stedet er indrettet efter fængselstemaet bl.a. med åbne celler med borde og stole. Selvom temaet er lidt råt er stedet hyggeligt og stemningen er god. Der er åbent hver dag fra klokken 15, men restaurenten er kun åben torsdag, fredag og lørdag fra 18 til 24 (køkkenet lukker klokken 23). Fredag og lørdag er der åbent til klokken 5 om morgenen.

Hvis du vil se billeder og mennesker fra stederne, kan jeg anbefale dig at læse Out & About, som ofte bringer billedreportager fra byens steder. På deres hjemmeside kan du læse magasinet on-line.

Vela logoVela er egentlig hverken en bar eller en café men derimod en lounge, hvis man spørger indehaveren. Det er da også kendetegnende, at belysningen er dunkel og intim. Vela er mest for lesbiske, men alle er velkomne. Du finder Vela på Vesterbro, nærmere betegnet Viktoriagade 2-4, og der er åbent onsdag og torsdag 20 til midnat og fredag og lørdag fra 20 til klokken 5 om morgenen. Søndag er der åbent fra 21 til den sidste gæst er smidt ud.


Mens BarMens Bar er et af de få steder i København, hvor kun mænd har adgang. Alle typer kommer og er velkomne på Men's Bar, men kommer man forbi på en fredag eller lørdag aften vil man finde flere læderfyre, uniformer og skinheads end man er vandt til at se på andre barer i København, og egentlig er Mens Bar en læderbar. Stedet er også kendt for sine lave priser og et trofast stampublikum. Mens Bar finder du i Teglgårdsstræde 3, og deres åbningstider er lette at huske: Alle dage mellem kl. 15 og 02. Desuden er der Happy Hour hver dag mellem kl. 15 og 21.


SLM KøbenhavnSLM København er en S/M og fetish-klub for bøsser og biseksuelle mænd, der tænder på læder, gummi, uniformer etc. (SLM står for Scandinavian Leather Men). SLM København er ikke kun en sex-klub, men i høj grad også et sted, hvor kammeratskab dyrkes. Ca. halvdelen af gæsterne kommer primært for at møde vennerne, mens den anden halvdel primært kommer for at få sex. Til forskel fra andre homosteder har SLM København en ret stor aldersspredning. De yngste medlemmer er først i 20'erne og de ældste i 60'erne. Klubben har store lokaler i et baghus i Lavendelstræde. Der er klubaften hver fredag samt tema-aften de fleste lørdage. Der er også åbent nogle enkelte onsdage og søndage. Adresse og kort finder samt begivenheder finder du på hjemmesiden.

Links

Hvis du vil vide mere, så besøg følgende links:

Barer og diskoteker
Cafe Intime (www.cafeintime.dk)
Centralhjørnet (www.centralhjornet.dk)
Cosy (www.myspace.com/cosybar)
GBAR - Århus (gbar.dk)
Lambda - Odense (www.lambda.dk)
Masken (www.maskenbar.dk)
Never Mind (www.nevermindbar.dk)

Caféer og restauranter
Jailhouse (www.jailhousecph.dk)
Oscar (www.oscarbarcafe.dk)
Shona's - Esbjerg (www.shonas.dk eller Facebook)

Guides
Copenhagen Gay Life (www.copenhagen-gay-life.dk)
Wonderful Copenhagen - Gay Copenhagen (www.woco.dk)
Alt om København (www.aok.dk)

Overnatning
Carstens Guest House (www.carstensguesthouse.dk)
Copenhagen Rainbow (www.copenhagen-rainbow.dk)
Enjoy Bed and Breakfast (www.ebab.dk)
Hotel Kong Frederik (firsthotels.com - book "Copenhagen the Gay Way")
Hotel Windsor (www.hotelwindsor.dk)

Andet
Amigo Sauna (www.amigo-sauna.dk)
Paradiset, Århus (www.paradiset.pbio.dk)

'

Masken logoI Studiestræde 33 - næsten ved Rådhuspladsen - ligger Masken. Hvis man foretrækker et røgfrit barmiljø, er Masken ikke længere sagen, selvom de en overgang forsøgte sig med et rygeforbud. I underetagen er der et mere caféagtigt miljø. Klientellet er meget blandet, og jeg har set alle aldersklasser repræsenteret. Der er åbent fra mandag til fredag fra 16:00 til 2:00 og lørdag fra 15:00 til 2:00.


CentralhjørnetEt af de mest kendte bøssesteder er nok Centralhjørnet, Kattesundet 18 - ikke så langt fra Strøget og Rådhuspladsen. Ligesom Cosy har Centralhjørnet i noget nær 25 år været stedet, hvor bøsser mødes. Centralhjørnet er et rigtigt værtshus - på godt og ondt - og indtil for nylig havde der ikke været nogen form for udskiftning i hverken interiør eller dele af klientellet i de 25 år, men nu er stedet blevet sat i stand. Der er dog ikke brudt med traditionerne - f.eks. julepyntes der overdådigt. Åbningstiderne gør, at når diskotekerne lukker, så siver de tiloversblevne ned til enten Cosy eller Centralhjørnet - her er der nemlig åbent fra klokken 5:00 til 10:00 og igen fra 15:00 til 1:00 både lørdag og søndag. På hverdage er der åbent fra 11:00 til 1:00. Stedet skal opleves, og enten kan man lide det, eller også kommer man der kun, når alle andre steder er lukkede.


Can-CanFå skridt fra bografen Grand Teatret ligger en lille, hyggelig bar og café ved navn Can-Can Why-Not i Mikkel Bryggers Gade 11. Stedet er usædvanligt pænt og velholdt til trods for de mange år, stedet har eksisteret. Stemningen er meget afslappet, og det virker som om der er et trofast stampublikum, som gerne kommer for at tale med hinanden og bartenderen. Can-Can har åbent alle dage hele ugen fra kl. 14 til 02, men fredag og lørdag holder de tre timer længere åbent.


Club ChristopherI Knabrostræde lå der en gang et diskotek, der hed Pan. Selvom Pan nu blot er historie, er der stadig grund til at besøge Knabrostræde. I nummer 3 finder du Club Christopher, der ikke er et helt almindeligt diskotek. Der er nemlig fri bar hele natten, når du altså har betalt entreen på 200 kr. Desuden fåes bodytequilaer til dagspris...

Rundt omkring i provinsen er der organisationer, der afholder fester og andre arrangementer. Find den nærmeste forening eller organisation under Links, Organisationer.

Andre steder...
Der er givetvis andre steder end de, jeg har beskrevet her, og jeg har muligvis ikke fanget alle de nye steder, der åbner, og gamle steder, som pludselig lukker. Jeg kan kun anbefale dig at prøve alle stederne og vælge de ud, hvor du befinder dig bedst - og giv mig så gerne et praj, hvis du opdager et nyt sted, eller hvis et sted er lukket. God fornøjelse med prøveturen...!

Steder i København, der er lukket
Hvis du søger efter et sted, du har hørt om, men som ikke findes i listen, kan det være, at det allerede er lukket. Desværre holder mange af de nye steder ikke så længe, og i løbet af de sidste år har følgende steder drejet nøglen om: Pan, Bernina, Blender Cph, Code, Tease, Coxx, Sebastian, Copenhagen Gay Nightclub, Kelleren (nu Jailhouse), Dôme, Catwalk, Cockpitt, Heaven, Boiz, Foxy, Diskotek Be Proud og Gimmick Bar.

  Odense 

Lambda - logoLambda er den fynske forening for bøsser og lesbiske, og den 14. august 2009 genåbnede Lambdas café på Brogade 3 i Odense i nyrenoverede lokaler. På hjemmesiden kan du (snart) læse mere om deres åbningstider og deres menukort. Lambda afholder også fester med mellemrum, og disse foregår nu på Brasseriet Klitgaard, Gravene 2 i Odense. Følg med i kalenderen på hjemmesiden.

  Århus 

GBAR - logoGBAR er Århus' bar og clubsted for bøsser og lesbiske. De holder til i lækre og indbydende lokaler i hjertet af Skolegades pulserende byliv. GBAR byder på loungestemning først på aftenen, senere dæmpes lyset, der skrues op for musikken og festen kan fortsætte ud på de lyse timer. Stedet byder desuden på danske og udenlandske DJ’s samt lejlighedsvist temafester, stand-up, foredrag og live musik. Bemærk at aldersgrænsen er 18 år, så husk altid gyldig billed-id. De holder åbent onsdag til og med lørdag fra kl. 20 og fredag og lørdag har de åbent til kl. 05.

Send mig et linkforslag

Dit navn
*
Din e-mail
Linkforslag
*
Kommentar
Kode
* Tast nedenstående kode ind i feltet
 
Kode

Senest opdateret den 23. januar 2012