Links - Organisationer

  Landsdækkende 

LGBT Danmark (tidligere LBL) har en nydelige hjemmeside. Du kan finde megen relevant information om foreningens arbejde, om de lokale grupper(primært i Århus og København) og om de sociale grupper. LGBT Ungdom har også sine egne sider. Desuden har tidligere medlemmer af Ungdomsgruppen en informationsside med spring-ud historier, spørgsmål & svar, brevkasse mm., som er et besøg værd. Også Ungdomstelefonen har en lignende hjemmeside med megen god information.

Find hjemmesider for alle de sociale grupper under LGBT Danmark på lgbt.dk.

Stop AIDSStop-AIDS - bøssernes hiv-organisation er en selvejende institution. På hjemmesiden kan du bl.a. læse om mulighederne for at blive frivillig og se ledige stillinger, hvis du har lyst til være en del af Stop AIDS' arbejde med at bekæmpe spredningen af hiv blandt bøsser og andre mænd, der har sex med mænd.

  Internationale 

World Outgames er en sports- og kulturel begivenhed primært for homo-, bi- og transseksuelle, der fandt sted i København i 2009, og som finder sted i Antwerpen i Belgien i 2013. Denne begivenhed, der altså finder sted hvert fjerde år, finder sted den 3. til den 11. august 2013, og består af både sportskonkurrencer, en konference med fokus på menneskerettigheder og mange andre kulturbegivenheder. På Outgames' hjemmeside kan du følge med i planerne.

World Outgames konkurrerer lidt med de oprindelige Gay Games, der senest fandt sted i Köln i 2010 og næste gang i Cleveland 2014, men der burde være plads til begge arrangementer.

  Storkøbenhavn 

AKTIV FAR - til bøsser der tænker på at få børn. AKTIV FAR er en gruppe af bøsser, der har børn med lesbiske, eller som går med tanker om at få det. De bruger hinanden som støtte, og prøver at lære af hinandens erfaringer, til fælles glæde for dem selv og deres børn. Når du er medlem af gruppen, kan du følge med i den interne debat, se hvilke arrangementer der er planlagt, eller skrive sammen med andre fra gruppen.

PositivgruppenPositivgruppen er en forening for hiv-smittede bøsser og biseksuelle mænd, samt deres samlevere. Foreningen deltager aktivt i oplysningsarbejdet om hiv og aids, yder psykosocial støtte og rådgivning, og er socialt samlingssted for foreningens medlemmer. Positivgruppen holder til i en hyggelig villa på Tesdorpfsvej på Frederiksberg.

PAN IdrætPan Idræt - en idrætsforening for bøsser og lesbiske. De er over 300 medlemmer, men er altid åbne for nye medlemmer. Deres mål er at skabe et miljø, hvor bøsser og lesbiske kan komme sammen - under mere afslappede forhold end i en bar - og dyrke idræt sammen. Både den sociale såvel som den idrætslige side værdsættes, hvilket medfører, at der er nogle medlemmer, der tager det meget stille og roligt, og så er der dem, der deltager regelmæssigt i dansk og internationale stævner.

Cophenhagen WolvesCopenhagen Wolves RFC er en del af Pan Idræt, men har sin egen hjemmeside. Det handler om Rugby for bøsser med flere, og klubben spiller på Holmen på onsdage og søndage i hele sommersæsonen.

BLUSBLUS er en gruppe af bøsser og lesbiske på de videregående uddannelser i hovedstadsområdet, som holder til bl.a. i Studenterhuset. Aktivitetsniveauet i BLUS afhænger meget af den siddende bestyrelse, men ofte er der fantastiske fester, underholdning, film, foredrag osv.

dunst er en lille Københavnsk forening med et meget anderledes udtryk. De kalder sig en forening for sociale og kreative bøsser, lesbiske, transvestitter og transseksuelle. De holder til i Sommerstedgade på Vesterbro, hvor de mødes hver tirsdag, men de arrangerer også meget velbesøgte fester andre steder i byen.

SLM KøbenhavnSLM Copenhagen - Scandinavian Leather Men - er for mænd med hang til læder, gummi, uniform, denim og støvler. De holder ofte arrangementer for medlemmer i Studiestræde 14A i kælderen, og langt de fleste møder er af seksuel karakter (som f.eks. Naked Night, SM Night og Boots & Jocks).

Rainbow VikingsRainbow Vikings er en lille MC-klub for bøsser med hjemsted i København. De blev stiftet i 1992, og da de oprettede hjemmesiden for et par år siden, var de 30 medlemmer i alderen 25 til 50 år. På hjemmesiden kan du bl.a. se billeder af motorcyklerne og fra nogle af deres ture.

Mermaid City SquaresMermaid City Squares er en square dance klub for bøsser og lesbiske i Storkøbenhavn grundlagt i 1999. De har til formål at fremme interessen for moderne square dance blandt bøsser og lesbiske, samt at give medlemmerne mulighed for at træne moderne square dance. Det gør de ved at holde kurser, og ved at lave et sted hvor lesbiske og bøsser kan mødes og have det sjovt. Det er meget længe siden, at hjemmesiden er blevet opdateret...

Homogengruppen er en gruppe af bøsser, der mødes til sociale og kulturelle arrangementer. Aldersgennemsnittet er nok i den øvre ende, men spredningen er fra begyndelsen af trediverne til omkring de 70.

Copenhagen PrideCopenhagen Pride er ikke kun en begivenhed, men også en forening, som du kan blive medlem af. Medlemmerne er med til at styrke priden. Uden den kritik og den ros, bestyrelsen får fra medlemmerne, bliver priden ikke bedre. Desuden er der et fordelsprogram for medlemmerne.

'
  Øvrige østdanmark

HoBi BornholmHoBi Bornholm er en forening for homo- og biseksuelle, der holder foreningsaftener to gange om måneden - den anden onsdag i måneden i Samvær(d)shuset i Rønne kl. 19 og to uger senere om onsdagen i Mødestedet Åsen i Nexø ligeledes kl. 19.

  Århus 

Danish D-LiteDanish D-Lite er som Pan-Idræt en idrætsforening, men Danish D-Lite har hjemsted i Århus og har aktiviteter i Århus og omegn.

SLM ÅrhusSLM Aarhus - Mens Club - Klubbens web sider handler om klubbens aktiviteter. SLM Aarhus - Mens Club en klub for bi- og homoseksuelle fyre/mænd i læder, gummi, uniform og jeans.

  Øvrige Jylland 

NirisNiris er en ny forening, drevet af frivillige, for homo-, biseksuelle og transkønnede i Aalborg og omegn. Foreningen har ambitioner om at afholde ugentlig samvær, fire fester om året, månedlige spring-ud-møder, arrangere foredrag og på sigt at lave en gå-ud-gruppe. Besøg deres nydelige hjemmeside for at følge med i, hvilke arrangementer de får stablet på benene.

GayNordGayNord er en forening af homoseksuelle i Nordjylland med hjemsted i Hjørring. (Tidligere havde de også møder i Ålborg, men disse er aflyst - i hvert fald indtil en ildsjæl eller to igen træder til.) Deres hjemmeside er omfattende, flot, informativ og virkelig et besøg værd.

Manton og LivManton & Liv er en forening af homoseksuelle i Viborg Amt. Møderne foregår i De Frivilliges Hus i Viborg på tirsdage i ulige uger. Derudover arrangerer de efter eget udsagn "Danmarks hyggeliste homofest" to gange om året ned deltagere fra hele landet.

FristedetFristedet er en forening for bøsser og lesbiske i det midt- og vestjydske med mødested på Kulturellen i Herning. Der er klubaften den første torsdag i måneden

esgayp[ e s ' g a y ' p ] er både navnet på et sted (Nørrebrogade 102 i Esbjerg) og en forening for homo- og biseksuelle i Esbjerg. Indtil juni 2002 hed det Tulipan, men det er omdøbt efter at have været lukket i to år, og en ny bestyrelse tog over. Hjemmesiden er i øvrigt god og informativ.

Sønderborg-GruppenSønderborg-Gruppen er en gruppe bøsser i Sønderborg og omegn. Selvom hjemmesiden stadig findes, ser det desværre ud til, at der ikke har været nogen aktiviteter i gruppen siden 2009.

Profil HaderslevProfil er en forening af bøsser og lesbiske, der holder til i Haderslev. De er efter et års dvaletilstand startet op igen i 2005, og de kunne i 2009 fejre 25 års jubilæum. De laver med mellemrum temaaftener og mødes til spisning. På deres hjemmeside gør de meget for at følge med i aktuelle spørgsmål og nyheder.

LobitoLobito - lesbiske og bøsser i trekantsområdet holder til på Dyrehavegaardsvej i Kolding. Lobito har en flot hjemmeside, hvor du har mulighed for at følge med i hvilke aktiviteter, de har planlagt i den nærmeste fremtid. Desuden har de åbent i baren om lørdagen fra kl. 22.

Frederiksklubben2 er en klub kun for bøsser. Klubben blev oprettet den 2. juni 2005, og har i dag ca. 25 medlemmer. Formålet er at mødes til kulturelle udflugter (bl.a. har man været på rundvisning hos TV2 i Odense), hvor man bagefter tager ud for at spise sammen. Aldersgruppen er fra 25 år og op efter. Årligt kontingent er kr. 200. Aktivitetsformanden Troels bor i Fredericia, men klubben har medlemmer både fra Jylland og Fyn.

Hjemmesiden er i øjeblikket nede!BOLIRO er for Bøsser Og Lesbiske I Randers Området. BOLIRO er et fællesskab af homo -og biseksuelle i Randers og omegn - ikke en decideret forening - som nyder godt af et stabilt netværk. BOLIRO folkene tager blandt andet på udflugter, fester og meget andet sammen, men forstår også at finde sammen om et hyggeligt brætspil eller lignende.

  Fyn 

Lambda - Bøsser og lesbiske på FynLambda - Bøsser og lesbiske på Fyn holder naturligvis til i Odense. Lambda er tilsyneladende en velfungerende organisation med forskellige grupper og arrangementer. Hjemmesiden er nydeligt designet og er et besøg værd bare af den grund.

  Grønland 

Hjemmesiden er i øjeblikket nede!Qaamaneq er Landsforeningen for Bøsser, Lesbiske & Biseksuelle i Grønland. Qaamaneq betyder lyset, og det vakte stor opmærksomhed, da foreningen blev stiftet den 9. februar 2003, idet homo- og biseksualitet fortsat er et betydeligt tabu i Grønland.


Send mig et linkforslag

Dit navn
*
Din e-mail
Linkforslag
*
Kommentar
Kode
* Tast nedenstående kode ind i feltet
 
Kode

Senest opdateret den 23. januar 2012