Vildfarelse – afsnit 9 – I byen

I det øjeblik, Jesper skulle til at dreje håndtaget, ramte spørgsmålet ham: Hvad er det jeg gør? Og umiddelbart der efter: Hvad er det jeg vil? Er jeg her for at få sex? Hvad med nærhed og kærlighed? Tanken om kærlighed til en mand virkede fremmed, men han kom til at tænke på Brian, og pludselig stod det klart for ham. Han holdt så meget af Brian, at grænsen mellem venskabet og kærligheden var flydende, men et forhold til Brian dybere end nært venskab var utænkeligt, og måske havde han ødelagt det nu. Han havde aldrig turdet røbe sine sande drømme og længsler for nogen, og nu kunne han se, at det havde skabt en mur mellem ham og de mennesker, som stod ham nærmest. Det havde skabt en afstand, som han altid havde set, men aldrig forstået. De fleste han kendte, havde venskaber, der var langt dybere, end han selv havde oplevet, og han længtes efter det. Hans forhold til Sasha var det tætteste, han havde været på et nært venskab, men der var alligevel en forskel. Hun forstod ikke hans drømme og længsler – måske fordi hun var en kvinde. Han havde altid haft meget lettere ved at tale med mænd, hvilket han især oplevede, når han var i selskab med Brian og Sasha samtidig. Sasha fik aldrig et ord indført, og det gjorde egentlig heller ikke noget, for med Brian kunne han både diskutere dybsindigt og pjatte, og det bedste var, at Brian altid forstod ham. Ofte kunne de bare udveksle et blik, der sagde det hele, mens han og Sasha ofte misforstod hinanden. Det han helst ville have var Brian og Sasha i samme person, eller var det?

Jesper havde stået et par minutter foran døren til bøsse saunaen, og pludselig hørte han trin på trappen. Han var nødt til at beslutte sig for, om han ville gå ind, men han kendte allerede svaret, så han skyndte sig at vende om, og gå ud af porten, inden personen var kommet ned af trappen. I det øjeblik han drejede om hjørnet ud af porten, hørte han døren åbnes bag sig, så han satte farten op og gik i retning væk fra Rådhuspladsen. Han havde endnu ikke besluttet, hvor han skulle hen, men han vidste, at han ikke havde lyst til bare at tage hjem. Beslutningen var taget, og han skulle prøve grænser i aften, men bare ikke sådan, som han oprindelig havde tænkt. Det var ikke kun sex, han var ude efter. Det var derimod nærhed til en mand han manglede – en nærhed der ikke udelukke noget – heller ikke kærlighed og sex. Problemet var bare, at han ikke havde den ringeste anelse om, hvor han skulle begynde sin søgen, men én ting var han sikker på, og det var, at det ikke var i en bøssesauna, han skulle begynde. Hvad ville han have gjort, hvis han skulle finde en pige? Hvad ville Brian have gjort? Jo, der var ingen tvivl. Jesper og Brian havde ofte været i byen sammen, og hver gang havde de været på diskotek – enten på Subsonic eller på Baronen & Baronessen – og Brian havde ofte funder en pige at flirte med. Jesper kendte kun ét sted at tage hen: Pan. Tanken om at tage på Pan skræmte ham af en eller anden grund meget mere, end at tage i bøssesauna. Det virkede som en langt mere seriøs og vægtig beslutning – det var på en gang en erkendelse og en bekendelse, som han ikke var sikker på, at han var klar til at gøre – eller havde han allerede gjort det?

Gammel Torv lå foran ham. Der var mange mennesker i byen, selvom klokken endnu ikke var ni. Det var for tidligt at tage på diskotek, så hvad skulle han finde på i mellemtiden? Måske åbnede Pan tidligt, så han besluttede sig for at gå forbi og checke åbningstiden, og så kunne han jo samtidig finde ud af, hvor præcis det lå henne. Han vidste, at det lå nede ad en sidegade til Strøget, ikke så langt fra, hvor han var nu, men han kunne ikke huske adressen. Han skråede ned over Gammel Torv til Strøget og gik i retning af Kongens Nytorv. Han kom til den første sidegade ud for det lille trekantede torv ved Kaufmann og M&M, så ned af gaden og så med det samme skiltet over en port. Der var en lyserød trekant på, og henover stod de tre bogstaver, der dannede navnet Pan. Jesper så sig henkastet omkring for at se, om der var nogen, der holdt øje med ham, men blev hurtigt enig med sig selv om, at det var der ikke, så han drejede om hjørnet, og gik ad fortorvet hen mod porten. Han følte sig overvåget og udsat, og havde mest lyst til at gå over på det modsatte fortorv, så ingen skulle tro, at han var på vej hen til Pan. Da han nåede porten, kunne han se, at der var lys derinde, men der var ingen mennesker at se. Han gik lidt langsommere for at læse skiltet på porten, men måtte næsten standse op, for at kunne læse, at diskoteket først åbnede klokken 23. Så snart han havde set det, satte han farten op igen, og fortsatte ned til den første gade, som han drejede til venstre af. Da han kom hen til den næste gade, svingede han igen op mod Strøget, hvor han drejede til højre. Jesper havde allerede besluttet at gå forbi Sebastian for at se stedet lidt an, og han vidste, at Hyskenstræde var lige i nærheden, men han var ikke helt sikker på hvor. Den første tværgående gade, han kom til hed Klosterstræde, men da han så på skiltet med gadenavnet på den højre side af Strøget, følte han et lille sug i maven. Det var her. Han overvandt denne gang lysten til at se efter, om der var nogen, der iagttog ham, og drejede blot ned af strædet. Det skulle være nummer 10, men der var ingen numre at se nogen steder, og han kunne ikke få øje på noget skilt. Der var et par skilte længere nede, men det var ikke muligt at læse, hvad der stod. Pludselig opdagede han et rødt skilt højt oppe lidt længere fremme, hvor der stod Sebastian. Om et minut ville han stå foran indgangsdøren, og hvad skulle han så? Skulle han bare lade som om, at han havde været der mange gange og gå ind, eller skulle han lige gå forbi for at se, hvad det var for et sted? Jesper forestillede sig et lille, lidt beskidt sted med en masse midaldrende mænd, der lignede frisører, men han besindede sig, for annoncen, han havde set i Pan bladet, og skiltet over døren gav et helt andet indtryk.

Da han stod foran caféen, blev han overrasket over, hvor hyggeligt det så ud. Døren stod åben, og lige indenfor stod en pige og holdt døren. Hun talte med en anden pige, der stod for enden af baren nærmest døren. Jesper gik ind og så sig hurtigt omkring. Til højre førte en trappe op og til venstre strakte baren sig få meter i det lille, smalle lokale. Langs det store vindue overfor baren stod der et par små café borde, og alle stole var besat. På et par barstole ved den fjerneste ende af baren, lagde Jesper mærke til en spinkel, ældre dame. Hun virkede mærkeligt malplaceret, men hun så ud som om, at hun følte sig hjemme, og hun sad og snakkede med nogle unge mænd, som Jesper slet ikke var i tvivl om var bøsser. Jesper forsøgte at danne sig et overblik over, hvilken type mennesker, der var i den lille café, men han blev hurtigt enig med sig selv om, at der var alle slags – den ældre dame, de unge bøsser, piger i ternede skjorter, en fiks asiatisk kvinde og nogle velholdte, midaldrende mænd.

Jesper havde stået et kort øjeblik lige inden for døren og havde suget indtryk til sig. Der havde ikke været noget, der på nogen måde kunne afskrække ham, så han drejede sig mod trappen og gik ovenpå.

Stedet var noget større, end han havde regnet med. Lokalet var, så vidt han kunne se, delt i tre – foran ham et lille langstrakt lokale med to rækker borde, skråt til venstre nogle trin ned til et andet lokale, som han kun kunne se lidt af, og bag ham et par trin op til en balkon over baren nedenunder. De fleste borde var optaget, men da han gik op på balkonen, så han, at et enkelt bord langs væggen var ledigt. Der stod en kaffekop og et tomt glas på bordet, og der lå et eksemplar af Pan bladet, men det så ikke ud til, at der længere sad nogen. Jesper gik over til bordet, tog jakken af, og hængte den over stolen. Han modstod trangen til at studere de andre gæster, og forsøgte så godt som muligt, at holde blikket for sig selv, men han lagde mærke til, at der var flere, der så på ham, mens han fik placeret sig på stolen.

I det øjeblik, han havde sat sig, fortrød han, at han ikke havde købt en øl ved baren. Han ventede et øjeblik, og rejste sig så for at gå nedenunder.

Der var næsten ingen kø ved baren, så kort efter havde han fået sig en stor fadøl. Mens han ventede på bartenderen, havde han bemærket det store regnbueflag, der hang fra gelænderet på balkonen.

Da Jesper lidt efter igen sad på sin plads, greb han Pan bladet, for at have et eller andet at tage sig til. Han var ikke vant til at gå i byen alene, og da slet ikke på café, men han kunne passende fordrive tiden med at studere bladet lidt mere. Mens han bladrede lidt i bladet, så han sig ubemærket lidt omkring. Skråt overfor ham, sad to fyre på hans egen alder og snakkede med ansigterne tæt på hinanden. Jesper var ikke vant til at se to mænd så tæt på hinanden, men det virkede på en måde både varmt og ægte.

Jespers blik gled over på fyren, der sad ved bordet foran. Han så ud til at være et par år ældre, men han var faktisk en flot fyr, blev Jesper enig med sig selv om. Han var alene ved bordet, og sad og læste en avis, der lignede Politiken. Da han løftede hovedet og drejede det over mod Jesper, skyndte Jesper sig at rette blikket mod Pan bladet. Han begyndte at læse en artikel med overskriften “Ny homocafé åbnet”. Der var åbenbart åbnet et nyt sted, der hed Heaven.

Pludselig fornemmede Jesper, at der stod nogen ved siden af bordet. Han havde godt nok set, at der var kommet nogle fyre forbi med jævne mellemrum, men de var alle vendt om, da de havde konstateret, at alle bordene var optaget.

– Hej, Jesper!

Jespers hjerte sprang et slag over, og det krævede uanede kræfter at løfte hovedet for at se, hvem det var.

Fortsættes…