Vildfarelse – afsnit 89 – Afgang

Der var ikke plads til mere tøj i kufferten, men der lå stadig en bunke sweaters på sengen, der skulle være plads til. Jesper begyndte at tømme kufferten igen, for at sortere noget af tøjet fra.

Lars kom ind i soveværelset. – Husk nu, at du skal betale overvægt, hvis du kommer over de 25 kilo.

– Hvorfor er det egentlig, at vi tager til Norge i stedet for at tage sydpå, hvor vi kunne nøjes med en t-shirt og et par badebukser? spurgte Jesper med korslagte arme.

– Det var din ide med en bjælkehytte, en pejs, et bjørneskindstæppe og bare os to, lo Lars og lagde sine arme om Jesper, som fortsat havde armene over kors.

– Ja, men hvad var det så lige, der fik os til at invitere alle de andre?

– At du ikke kunne holde ud at være alene med mig i en bjælkehytte i mere end et par dage? sagde Lars påtaget eftertænksomt.

– Jeg kunne være alene med dig i en bjælkehytte resten af mine dage, hvis det skulle være, sagde Jesper og lagde armene hen over Lars’ skuldre.

Lars smilede frækt og så Jesper i øjnene. – Skal vi ikke ringe og aflyse? Vi kan bare lade som om, du er blevet syg, og så tage af sted selv.

Jesper gav Lars et hurtigt kys. – Hvad så med mine fødselsdagsgaver?

– Nårh, ja, for Søren. Dem kan du jo ikke gå glip af. Der kan man bare se, hvad man er værd, når fødselsdagsgaverne kommer i første række.

Lars slap Jesper, men Jesper holdt fast om Lars’ nakke. – Jeg vil nu helst have begge dele. Kan jeg ikke få dig i fødselsdagsgave?

– Jamen, du har mig jo allerede?

– Så vil jeg gerne pakke dig ud nu, sagde Jesper og tog fat i Lars’ sweater for at trække den af ham.

– Vi har ikke tid til at lege nu. Vi skal være i lufthavnen om en time, så skulle du ikke se at blive færdig med at pakke?

Jesper sukkede og slap taget om Lars. – Det mest besværlige er altså at komme derop. Jeg er glad for, at jeg ikke skal med toget ligesom de andre.

Lars fnøs. – Jeg er træt af at have fattige venner. De kunne da bare have sparet en enkelt tur i byen, så havde de haft råd til at flyve i stedet. Den eneste fordel er, at vi får en hel dag for os selv, inden de ankommer, sagde han og lagde atter armene om Jesper.

Jesper erkendte overfor sig selv, at han heller ikke selv ville have haft råd, hvis ikke Lars havde tilbudt at betale hele turen som Jespers fødselsdagsgave, men det gjorde ham nu ikke noget. Det glædede ham kun, at Lars havde en bedre løn, og at de derfor kunne tillade sig den slags luksus på Lars’ regning en gang imellem. Jesper havde lidt sommerfugle i maven over at skulle tilbringe flere dage i en hytte med en flok bøsser. Det havde potentiale for at blive både morsomt, frækt og dødkedeligt. Nu, hvor han var i gang med selverkendelserne, måtte han også erkende, at han ikke var typen, der satte gang i selskabet, så han måtte satse på, at Chrisser eller Søren ville stå for underholdningen, hvilket de plejede at være gode til, når de var i selskab med andre bøsser og ikke lagde en dæmper på sig selv.

– Har du talt med Dorthe? Har du fortalt hende, at det bliver en mandetur? spurgte Jesper.

– Jeg plejer ikke at have hemmeligheder for Dorthe, så selvfølgelig har jeg da fortalt hende det. Men jeg må erkende, at jeg ventede med at fortælle hende de sidste detaljer til i går.

– Sådan en detalje som at vi har inviteret andre med?

– Ja, jeg glemte vist at nævne det i første omgang, lo Lars.

– Blev hun ikke sur?

– Nej, da, hun var bare skuffet. Dorthe er ikke vred, Dorthe er skuffet.

Det ringede på døren. Jesper så overrasket på Lars, som så lige så overrasket ud. – Hvem kan det være? spurgte Jesper.

– Venter du nogen? spurgte Lars.

– Nej, da.

– Hmmmm, sagde Lars og gik ud til døren.

Jesper skyndte sig at lukke døren til soveværelset bag Lars, og gik over til skabet for at finde et par bukser. Mens han trak bukserne på, hørte han en fremmed stemme i gangen. Hoveddøren blev lukket, og Jesper stoppede op for at lytte. Der var et øjebliks stilhed, men så var stemmen der igen. Jesper tog et bælte på og åbnede atter døren til soveværelset.

– …ringede du ikke først? hørte Jesper Lars sige.

Fyren, der stod overfor Lars, så over mod Jesper – først udtryksløst, men så lyste han op i et stort smil og rakte en hånd forbi Lars over mod Jesper. – Hej, jeg hedder Thomas.

Jesper stivnede. Det kunne næsten kun være én Thomas – den Thomas hvis plads Jesper havde overtaget i Lars’ liv. Et stik af jalousi ramte Jesper og korte glimt af Thomas og Lars i seng sammen trængte sig på, selvom han gjorde hvad han kunne for at huske på, at det var Lars, som havde smidt Thomas på porten. Thomas var en pæn fyr med nogle meget maskuline ansigtstræk – der var i Jespers øjne intet, der røbede, at han var bøsse – hvilket ikke gjorde det nemmere for Jesper at acceptere, at Thomas nu stod i Lars og Jespers fælles hjem, og at han tillod sig at ankomme uanmeldt. Efter en tøven valgte han alligevel at være høflig og gik hen bag Lars og gav Thomas hånden. Da de igen slap hinandens hænder, lagde Jesper sin hånd på Lars’ skulder med et tydeligt signal om ejerskab og tilhørsforhold.

Thomas bemærkede det tilsyneladende, men han smilede alligevel uden antydning af undskyldning eller forlegenhed. – Det havde jeg ikke ventet, sagde Thomas henvendt til Lars.

Jesper anede ikke, hvad Thomas refererede til, men det forhindrede ham ikke i at føle sig voldsomt fornærmet.

– Hvad vil du? spurgte Lars.

– Du sagde, at jeg bare kunne komme og hente mine stole, sagde Thomas overrasket.

– Hvad får dig til at tro, at du bare kan komme anstigende og hente de stole efter alle de måneder? spurgte Lars lige så overrasket.

– Du sagde da, at jeg bare kunne komme og hente dem, hvis jeg ville have dem?

– Det var flere måneder siden, sagde Lars opgivende.

– Nu har jeg fået en firehjulstrækker med god plads, så nu kan jeg endelig transportere dem.

– Jeg kan slet ikke få ind i mit hoved, hvordan du kan tro, at det er i orden. Skal jeg så være uden stole, indtil jeg får købt nogle andre? Hvorfor ringede du ikke og spurgte først?

Thomas så på Lars. Jesper følte sig forlegen og i vejen, og havde mest lyst til at vende om og gå ind og pakke færdigt, men han ville ikke lade Thomas være alene med Lars et øjeblik.

– Kan vi ikke gå en tur? spurgte Thomas udtryksløst henvendt til Lars.

– Vi skal snart af sted. Det har vi ikke tid til. Du må ringe en dag, når vi er kommet hjem igen.

– Bare fem minutter, sagde han med en snert af noget bedende i stemmen.

Lars sukkede. – Jeg har ikke nogen hemmeligheder overfor Jesper. Du kan komme ind og få en kop kaffe, men så må du gå.

Thomas så på Jesper. – Må jeg låne ham nogle minutter? Jeg kender dig ikke, og jeg plejer altså ikke at dele mit privatliv med folk, jeg ikke kender…

Jesper tøvede. Lars drejede hovedet og så afventende på Jesper. Det var tydeligt, at Lars lod det være op til Jesper. Han trak vejret dybt, drejede om på hælen og gik ind i soveværelset. Han overvejede at lukke døren bag sig, men lod være og begyndte i stedet at pakke kufferten endnu en gang, mens han forsøgte at følge med i, hvad der skete ude i entréen. Han hørte Thomas og Lars gå ud i køkkenet og et øjeblik efter gik de ind i stuen, men han kunne ikke høre, hvad de sagde til hinanden. Kun en svag mumlen nåede ham med mellemrum.

Mens han pakkede forsøgte han at finde på en undskyldning for at gå ind i stuen. Det eneste, han skulle have med på rejsen, og som ikke befandt sig i soveværelset eller badeværelset, var passet, som han allerede havde hentet. Han besluttede sig for at lade som om, at han havde glemt, at han allerede havde hentet det, og gik målrettet ind i stuen.

Lars stod ved vinduet med ryggen til Thomas, som stod midt i stuen med en kop kaffe i hånden. – Det er li’som for sent, ikke? Du kunne jo have lyttet til mig den gang, så…

Lars drejede rundt og fik øje på Jesper. Han tav og vendte atter ryggen til.

Jesper gik hen mod skufferne i reolen, men ærgrede sig over, at hverken Lars eller Thomas sagde noget. Med de brudstykker, han havde hørt, frygtede han, at Thomas nu pludselig ville have Lars tilbage af en eller anden grund, selvom Jespers fornuft sagde ham, at Lars ville være ligeglad. Det irriterede og ærgrede ham blot, at Lars og Thomas havde en fortid sammen, som han ikke vidste ret meget om – at der var en fortrolighed mellem dem, som skabte en afstand mellem ham selv og Lars.

Han åbnede skuffen og rodede lidt i den for at lade som om, han ledte efter noget. Den pinlige tavshed i stuen fik ham til at skynde sig at lukke skuffen og gå ud af stuen.

Mens han lagde de sidste ting i kufferten kunne han høre dem tale sammen i stuen, men stadig uden at kunne skelne de enkelte ord. Med lidt besvær fik han endelig lukket kufferten, som han skyndte sig at låse og sætte ned på gulvet. I mangel på andet at lave begyndte han at rydde op og ordne sengen, mens han håbede, at Thomas snart ville gå. Hans håb gik i opfyldelse, da han hørte Lars og Thomas gå ud i entréen.

Et øjeblik efter kunne han ikke længere styre sin nysgerrighed. Han så ud i entréen og så Thomas lægge armene om Lars og trække ham ind til sig. Det gav et sug i maven på Jesper, da Lars lagde armene om Thomas og gengældte hans knus. Det blev ikke bedre, da Thomas kyssede Lars på kinden. Det fik dog Lars til at slippe Thomas, som vendte sig og gik uden at sige et ord. Lars blev stående lænet op af væggen selv efter at døren var lukket.

Jesper gik ud i entréen og stillede sig bag Lars. Da Lars stadig ikke rørte sig ud af stedet, lagde Jesper den ene hånd på Lars’ skulder og den anden på hans mave og trak ham ind til sig. – Hvad ville han så? spurgte han.

– Han er blevet single igen, så nu skal han til at indrette en ny lejlighed, og derfor har han brug for stolene.

Jesper ventede på fortsættelsen, men den kom ikke. – Var det bare det? sagde Jesper med skepsis i stemmen.

– Nej, … Jeg har ikke lyst til at tale om det, sagde Lars efter lidt tøven.

– Jeg troede ikke, at vi havde hemmeligheder for hinanden?

– Det har vi heller ikke. Jeg har bare ikke lyst til at tale om det. Ikke nu.

Jesper var skuffet. Han slap Lars og vendte sig om. Lars blev stående, så Jesper gik ind i soveværelset. – Skal vi ikke se at komme af sted? sagde han højt uden at vende sig.

Lars kom ind i soveværelset. – Jo, lad os se at komme af sted. Jeg har brug for noget power shopping i lufthavnen. Men inden da skal jeg lige se min kæreste uden tøj på.

Lars gik hen til Jesper, som stod med ryggen til. Han lagde armene om ham og løsnede bæltet i bukserne. Jesper havde mest lyst til at stoppe ham, men han vidste, at det kun ville skabe yderligere konflikt, og det var ikke det, han havde brug for lige nu. Lars’ hænder gled op under t-shirten og nærmede sig Jespers brystvorter, hvilket straks fik liderligheden til at spire og brede sig til underlivet.

– Kommer vi ikke for sent? spurgte Jesper.

Lars ignorerede hans bemærkning og lod den ene hånd glide ned i underbukserne. – Nej. Det føles som om, du allerede er ved at være klar til afgang, sagde han og lod sine tunge lege med Jespers ene øreflip.

Fortsættes…