Vildfarelse – afsnit 87 – Pinligt

En hånd strøg mod Jespers nøgne balde. Et kort sekund åbnede Jesper det ene øje men opdagede, at det stadig var mørkt, hvorefter han straks lukkede det igen. En følelse af fysisk tilfredsstillelse og træthed fyldte ham. Han mærkede lagnet under sig mod sin nøgne hud og hans slappe lem, der lå i klemme mellem den øverste del af låret og madrassen, og han konstaterede, at velværet gav ham en lykkefølelse, som han ønskede ville vare ved. Det var sådan et af de små øjeblikke, som kunne synes ubetydelige, men som indeholdt en lykkefølelse, der gjorde øjeblikket uforglemmeligt. Han vidste, at hans dagligdags bekymringer intet betød, og at fysisk velvære og hans kærlighed til et andet menneske var årsagen.

Langsomt gik det op for ham, at hånden mod hans balde ikke tilhørte Lars. Han huskede pludselig, hvordan han var faldet i søvn ved siden af Mats efter at have sprøjtet sin sæd ud over maven på ham, og bare havde rejst sig fra Mats’ stadig stive pik for blot at falde i søvn, mens Lars have hjulpet Mats af med kondomet. Jesper havde ingen erindring om, hvad der var sket dér efter.

En lyd fra entréen fik Jesper til at åbne øjnene. Det gik op for ham, at det var lyden af hoveddøren, der havde vækket ham, og at nogen tilsyneladende havde låst sig ind i lejligheden. Lyset i entréen blev tændt og bredte sig et stykke ind i soveværelset.

Panikken spredte sig i bitter kamp med erkendelsen af, at der intet var at gøre. Hvis personen kom i nærheden af døren til soveværelset, hvilket nærmest var uundgåeligt, hvis vedkommende skulle ind i stuen, så ville der ikke kunne være nogen tvivl om, at der var mere end to mænd i sengen. Jesper forsøgte at trække dynen hen over resten af kroppen, men Mats lå tilsyneladende på den, for den rokkede sig ikke en centimeter.

Han tog en hurtig beslutning og sprang op fra sengen. I samme øjeblik kom han i tanke om, at personen i entréen ville kunne se ham, så han vendte straks ryggen til og skyndte sig at finde et par underbukser og en t-shirt at tage på. Søvndrukken bevægede han sig hen til døren og stillede sig i døråbningen. Lyset og søvn i øjnene gjorde, at han måtte gnide sine øjne, før han kunne se, hvem det var, der stod ved hoveddøren og var ved at hænge sit overtøj fra sig.

Lars’ søster, Maria, stod med en stor sportstaske ved sine fødder og så på ham med sortrandede øjne. – Undskyld, jeg bare kommer masende midt om natten, hviskede hun, – men jeg kunne ikke holde larmen fra min nabo ud mere. Kan jeg ikke få lov til at låne sofaen? Jeg er nødt til at komme op i ordentlig tid i morgen og arbejde videre på min opgave.

Jesper stod med missende øjne og skødesløst korslagte arme og håbede, at han dækkede for tilstrækkeligt meget af åbningen ind til soveværelset. – Jo, selvfølgelig. Finder du selv ud af det? Hvad er klokken egentlig?

– Ja, ja, gå du bare ind og sov igen. Klokken er kun halv fem.

– OK. Godnat.

– Godnat.

Jesper vendte sig om og skubbede døren til bag sig. Han smed t-shirten og også underbukserne efter lidt overvejelse – han ville ikke være den eneste, der ikke var nøgen – og gled atter ned under dynen. Der gik ikke mange øjeblikke, før han atter faldt i søvn.

Mats rørte på sig. Halvt i søvne konstaterede Jesper, at Mats rejste sig fra sengen og gik hen mod døren. I det samme kom Jesper i tanke om, at Maria var inde i stuen, og han satte sig op i sengen i samme øjeblik, som Mats åbnede døren på fuld gab. Jesper så Mats’ nøgne krop bevæge sig ud i entréen, og i et spring kom han på benene, fik underbukserne på igen og nærmest løb efter ham.

Mats lukkede døren efter sig til toilettet. Jesper kastede et blik ind i stuen og så Maria stå måbende med et par sofapuder i favnen. – Hvem var det? spurgte Maria med både overraskelse og anklage i stemmen. Hun så ud som om, hun ville spørge om mere, men hun tog sig i det og ventede på et svar.

– Det er Mats. Han er svensker, svarede Jesper og forsøgte at se ud som om, at Mats’ tilstedeværelse var den naturligste ting i verden, men han følte sig lige så pinligt berørt, som hvis det var havde været hans egen far, der havde grebet ham på fersk gerning.

– Hvad laver… Hvorfor… Hvor er Lars?

– Han sover, svarede Jesper.

Marias kæbe sank et stykke længere, men et øjeblik senere lukkede hun munden, som havde hun besluttet ikke at spørge mere. – Er det ikke bedst, hvis jeg går? spurgte hun.

– Nej, da. Læg dig nu ned og sov.

Maria lagde puderne fra sig i den nærmeste stol. – Jeg vil godt lige låne badeværelset.

Jesper så mod døren til toilettet. – Der går lige et øjeblik, sagde han til Maria.

I det samme blev der trukket i toilettet, og døren gik op. Mats kom ud – stadig nøgen og med et slapt lem, der ikke levnede meget tvivl om, at størrelsen var anselig, når det var i fuld rejsning. Mats fik øje på først Jesper og dernæst Maria, men han lod ikke til at være overrasket. -Hej, sagde han blot, og fortsatte ind i soveværelset.

Jesper så på Maria. Maria gjorde en bevægelse, som om hun skubbede hele begivenheden væk fra sig, og sagde blot: – OK. Jeg skal ikke blande mig.

– Nemlig, sagde Jesper med selvsikkerhed i stemmen, selvom den pinlige fornemmelse endnu ikke havde forladt ham. – Sov godt. Han drejede rundt på hælen og gik tilbage ind i soveværelset.

Lars hævede sig op på albuerne og tændte lampen på natbordet, da Jesper lukkede døren til soveværelset bag sig. – Hvad sker der? spurgte han søvnigt.

– Maria er lige kommet, sagde Jesper stille.

Lars lod sig falde tilbage i sengen. – Shit.

Mats rullede om på ryggen og løftede hovedet et øjeblik. – Vad då?

– Det er min søster, som lige er kommet.

– Och…? Mats tænkte sig lidt om. – Det är väl bäst att jag går…

Jesper ventede på Lars’ dom.

– Det er lige meget nu, stønnede Lars opgivende.

– Jag kan likaväl gå. Jag räknar inte med, att vi ska ha mera sex… denna gången.

Mats slog dynen til side og rejste sig fra sengen. Både Lars og Jesper fulgte hans bevægelser og betragtede hans nøgne krop, mens han ledte efter sit tøj blandt tøjet på gulvet. Han gjorde intet for at skjule sin velformede bagdel, mens han ledte foroverbøjet – tværtimod. – Jag hittar inte mina kläder.

– Årh, for…, sagde Lars og tog sig til hovedet. – Dit tøj ligger på gulvet i stuen.

Mats rejste sig op og så spørgende på Lars.

– Jeg henter det, sagde Jesper og gik ind i stuen til Maria, som var ved at gøre sig klar til at sove. Tøjet lå i en bunke på den ene stol, hvilket Jesper var temmelig sikker på, at det ikke havde gjort tidligere på natten, så det måtte være Maria, som havde samlet det sammen. – Jeg skal bare lige hente tøjet, sagde Jesper og tog hele bunken.

– Han behøver ikke at gå for min skyld, sagde Maria hviskende og med at gran af undskyldning i stemmen.

Jesper smilede til hende og gik ind i soveværelset med tøjet. I modsætning til tidligere på natten, mærkede Jesper jalousien nage, da han så Mats i fuld gang med at slikke Lars’ halvstive pik. Tidligere havde han hovedsageligt selv været midtpunktet, men nu var han pludselig bare tilskuer. Til gengæld gjorde det det meget mere frækt, at vide, at Maria var lige inde i stuen.

Mats holdt inde i samme øjeblik og rejste sig fra sengen for at tage imod tøjet, som Jesper bar i favnen. Han lagde det på sengen og fandt sine underbukser, som han trak på med besvær, da hans rejsning tydeligvis havde vanskeligt ved at finde plads. Jesper stod afventende, og Lars trak dynen hen over sig, mens Mats tog resten af sit tøj på.

Da han var færdig et øjeblik efter, kravlede han hen til Lars og gav ham et hurtigt kys på munden. – Tack för ikväll. Han rejste sig fra sengen og stillede sig foran Jesper. Han gav Jespers bule et let klem, kyssede ham på munden og hviskede: – Hoppas vi träffas åter igen nån gång.

– Du ved, hvor vi bor, sagde Jesper.

Mats smilede frækt, blinkede til Jesper og gik.

Jesper lagde sig op i sengen til Lars og krøb tæt ind til ham. Lars rullede rundt på siden, så de lå ansigt til ansigt. De hørte døren lukke forsigtigt bag Mats.

Lars kyssede Jesper kærligt på munden. – Er du ok?

Jesper så spørgende på Lars med synlig forvirring over, hvad der egentlig lå bag spørgsmålet. – Ja, da. Hvad med dig?

Lars blev fjern i blikket. Et øjeblik efter blev han igen nærværende og så Jesper i øjnene, men da han begyndte at tale gled blikket nedad til Jesper bryst. – Det var helt ok, og han var lidt lækker…

Jesper ventede spændt på fortsættelsen, selvom han godt kunne fornemme, hvor det bar hen. – Men?

– Jeg ved ikke. Det er nok ikke noget, jeg har lyst til at prøve igen.

– OK. Jesper erkendte med sig selv, at det var lidt ligegyldigt, om de ville kaste sig ud i trekanter i fremtiden, og desuden troede han ikke på, at Lars ville være af den holdning resten af sine dage.

– OK? Er det alt, hvad du kan sige? Vil du ikke vide hvorfor?

– Jeg regner med, at du mener, at vi ikke har brug for andre?

– Selvfølgelig gør vi ikke det, men derfor kan vi vel godt have lidt sjov en gang imellem. Jeg tror bare, at vi var usædvanligt heldige. Bortset fra afskeden, så er det ikke alle fyre, der ved, at grænsen går ved kys. Jeg regnede med, at jeg ville blive jaloux, og jeg er lidt overrasket over, at det ikke er værre, end det er, men det er ikke noget, jeg vil udsætte mig selv for igen.

Lars tøvede. – Jeg har oplevet jalousi før, og det kan ødelægge ethvert forhold. Tro mig.

– Stoler du da ikke på mig?

Jesper fortrød straks sit spørgsmål, selvom det ikke var så mange uger siden, at de havde været ude i en tilsvarende diskussion. På den ene side ville han nødigt høre et nej, eller endnu værre: at Lars godt kendte til Jespers sidespring med Christian, men på den anden side havde han en klar fornemmelse af, at Lars stolede på ham, så han følte sig på sikker grund.

Lars så Jesper dybt i øjnene, men svarede ikke.

Jesper blev usikker over Lars’ tavshed. – Gør du ikke?

– Kan jeg det? spurgte Lars så udtryksløst, at det virkede anklagende.

Jesper vendte og vred sig indvendig. Han hadede at skulle lyve, men han ville ikke sætte forholdet på spil ved at sige hele sandheden. Han måtte finde et svar, der kunne berolige Lars uden at være en løgn. I mangel på bedre greb han til udvejen, som burde kunne lukke munden på enhver: – Jeg elsker dig jo.

– Og det skal jeg også stole på, uden at vide om jeg kan stole på dig?

– Hvis ikke du stoler på mig, hvad laver vi så her? Hvad laver jeg og mine ting her i din lejlighed?

Det lød mere aggressivt, end Jesper havde tænkt sig, at det skulle lyde, men da det var sagt, og han kunne se, at det ramte Lars, tilføjede han et anklagende blik for at underbygge effekten.

– Jeg er nødt til at stole på dig, hvis jeg vil have det, jeg ønsker mig: dig. Men det er ikke ensbetydende med, at jeg ikke er i tvivl en gang imellem. Jeg ved udmærket godt, at du bliver fristet en gang imellem, og jeg ved også, at du ser tilstrækkeligt godt ud til, at en meget stor andel af de københavnske bøsser vil benytte enhver lejlighed til at få dig i fælden. Spørgsmålet er bare, hvor nem du er. Jeg tror på, at du ved, hvad du vil, og at du ikke følger dine lyster, når du ved, at det kan koste forholdet til ham, som elsker dig, men når du altid at tænke så langt? Det er uendeligt meget nemmere bare at tage hovedet under armen og kaste sig ud i havet af åbne arme, der bare venter på at flå tøjet af dig. Og jeg ved jo, at du har lyst. Jeg ved godt, at jeg ikke kan tilfredsstille alle dine behov, men forhåbentlig kan jeg tilfredsstille de vigtigste. Forhåbentlig… Forhåbentlig siger du til, hvis du vil have mere, end jeg giver dig. Jeg har ikke den samme begyndernysgerrighed overfor sex med en anden mand, som du har, og jeg kan da godt forstå, at du har lyst hver, hver anden dag, men du må nøjes med hver tredje eller fjerde dag. Hvis det frustrerer dig, så sig til. Lad være med søge andre græsgange, bare fordi vi ikke gør det tit nok. Hvis du virkelig har brug for, at opleve sex med andre fyre end mig, så må vi gøre, som vi gjorde i aftes, men du skal vide, at der går et lille skår i mig og min kærlighed til dig hver eneste gang. Hver eneste gang vil jeg tænke, at jeg ikke er nok for dig, og jeg vil føle mig lidt såret, men hvis det er det, der skal til, for at vi kan blive sammen, så må jeg tage det med. Det er en høj pris, Jesper, men det er en pris, jeg vil betale, hvis det er den pris, du kræver.

Jesper følte sig lidt indigneret. Skulle han være taknemmelig? Var det det, Lars lagde op til? Han valgte i stedet at fokusere på det emne, Lars havde bragt på banen, som han lettest kunne afvise. – Det har intet at sige, om vi har sex hver dag eller kun en gang om ugen.

– Godt, svarede Lars blot uden at se på Jesper.

De var begge tavse. Jesper fornemmede, at Lars ville have, at han skulle tage tråden op på nogle af de andre emner, men han tøvede. Han følte sig nærmest tvunget til at sige, at han ikke havde brug for sex med andre fyre end Lars, selvom han godt vidste, at det ikke var sandt. Selvfølgelig havde han lyst til sex med andre fyre, men det store spørgsmål var vitterlig, om han kunne holde sig i skindet. Hvad var det egentlig, som havde fået ham til at have sex med Christian? Var det bare fordi, Christian begærede ham, eller var det fordi han igen ville opleve flirten og hele spillet omkring den?

Til sidst blev tavsheden for meget for Jesper. – Jeg har ikke brug for sex med andre end dig.

– Selvfølgelig har du da det, sagde Lars træt. – Lad være at lyve. Jeg vil bare vide, om du kan styre dine lyster eller ej.

Jesper blev vred. Han kunne ikke fordrage at blive kaldt en løgner, og han spekulerede på, hvordan han kunne slå igen. Ingen ideer meldte sig, så han valgte i stedet at lukke diskussionen med den bedste forsikring, han kunne give uden at lyve. – Jeg er her, fordi jeg har tænkt mig at blive her. Jeg elsker dig, og du slipper ikke af med mig, før en af os stiller træskoene.

Et lille stik i Jespers mave fortalte ham, at han muligvis lovede mere, end han kunne holde, men lige nu og her troende han på og mente det, han sagde.

– Du har stadig ikke svaret på mit spørgsmål, sagde Lars kynisk. – Godnat, sagde han og gav Jesper et vådt smækkys på munden, hvorefter han rullede om på ryggen og slukkede lyset.

Jesper lå og stirrede ud i mørket. Han havde virkelig lyst til at give Lars den gave at svare på spørgsmålet, men det tætteste, han kunne komme uden at lyve, var: – Du SKAL stole på mig.

– Godnat, Jesper, lød det i mørket fra Lars.

Fortsættes…