Vildfarelse – afsnit 7 – Sandhedens time

Telefonen ringede. Sasha lagde Samvirke fra sig og rejste sig fra sofaen. Hun kendte nummeret, som stod på displayet.

– Hej, Pia. Jeg troede, at du skulle ud med Flemming i aften?

– Det skal jeg også, lød det irriteret i røret, men han har lige ringet og sagt, at han bliver forsinket.

– Hvorfor dog det?

– Det var noget med arbejdet, men der stikker noget under. Der er noget han ikke fortæller mig.

Sasha spidsede ører. – Hvad tror du, det er da?

Pia sukkede. – Gid jeg vidste det, men jeg tror, at han har fundet en anden, og jeg er bange for, at jeg kender hende.

– Kender du hende? Hvem er det da? Kom ikke og sig, at det er nogen jeg kender.

– Det ved jeg ikke, om du gør. Kender du hende bitchen fra StreetWare? Hende, der ligner en stripper. Jeg tror nok, at hun hedder Laila. Åh Gud, jeg kunne myrde hende. Gid silikonen må smelte.

– Nej, jeg kender hende ikke, men jeg tror nok, at Jesper har mødt hende på tøjmessen. Han snakkede i hvert fald om nogen fra StreetWare.

– Hvordan går det med dig og Jesper? Opfører han sig stadig underligt?

Sasha sukkede. – Ja, han gør. Der er noget, han ikke vil fortælle mig, og kender du det: Jeg tør ikke spørge? Jeg forstår det ikke. Vi plejer at kunne tale om alt, og så lige pludselig er han blevet tavs som en østers.

– Hvor er han henne nu?

– Han er lige nede og hente en videofilm og noget slik.

De tav begge.

– Jamen, jeg troede, at I skulle have barn? sagde Pia. – Var I ikke blevet enige om det? Har han trukket i land igen?

– Næh, men han har ikke rigtigt ville erkende, at vi gerne vil have det barn nu. Vi elsker heller aldrig mere, og jeg tror lidt, at det er fordi, han er bange for, at jeg skal snyde med pillen.

– Guuud, går I slet ikke i seng sammen? Er du sikker på, at han ikke har fundet en anden? Nej, undskyld, selvfølgelig har han ikke det. Det kunne din Jesper slet ikke finde på. Han er trofastheden selv.

– Det er ok. Jeg har også tænkt på det, men han ser jo aldrig efter andre piger. Han bruger næsten al sin tid i dykkerklubben og sammen med Brian. Det virker bare som om, han ikke rigtig har lyst til mig mere. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre eller sige, og det har aldrig været et problem før. Vi kunne sidde hele natten og tale sammen, før vi flyttede sammen, men nu ser jeg ham næsten aldrig. Sådan føles det i hvert fald. Og i går da vi gik i seng, lagde han sig bare med ryggen til og faldt i søvn. Jeg forstår det ikke. Jeg er da stadig den samme. Hvad er der sket?

Sashas stemme var ved at knække over.

– Så, sagde Pia, det er sikkert ingenting. Det kan være, at han bare er bekymret over et eller andet – sit arbejde. Har han travlt i butikken? Er chefen efter ham? Flemming plejer at være helt nede i kulkælderen, når chefen er på nakken af ham.

– Jeg tror ikke, at det er sådan noget, sagde Sasha stille. Vores forhold har udviklet sig fra et venskab til kærlighed og tilbage til venskab. Vi er jo stadig enormt gode venner, men kærligheden mangler ligesom. Han siger, at han også elsker mig, når jeg fortæller ham, at jeg elsker ham, men hans øjne siger noget andet. Han kan ikke se på mig, når han siger det. Jeg opdagede det i forgårs. Jeg sagde…

Sasha høre nøglen blev sat i døren. – Gud, Jesper er her allerede. Du, Pia, jeg er nødt til at løbe. Kan vi ikke snakkes ved i morgen? Ville du noget?

– Nej, nej, jeg skulle bare brokke mig over Flemming, men du har rigeligt at tænke på, kan jeg høre. Jeg ringer i morgen. Op med humøret, søde. Det er fredag aften, og der kan ske meget endnu, ikke? Vi snakkes ved i morgen. Hej.

– Det gør vi. Hej, hej.

Sasha lagde røret på. Hun kunne høre Jesper sætte skoene i entreen. Skabet blev åbnet og lukket igen. Hun satte sig over i sofaen og greb Samvirke fra bordet.

– Hej, sagde Jesper fra døråbningen. – Jeg troede, at du ville lave mad til klokken syv?

– Det ville jeg også, sagde Sasha, men det tager ikke så lang tid, og jeg har lige snakket i telefon.

– Var det Carina?

– Nej, det var Pia. Hun ville bare brokke sig over ham Flemming. Han har brændt hende af igen.

– Nå, han virker da ellers meget sød.

– Du har kun mødt ham een gang, sagde Sasha fornærmet. – Hvad ved du om det?

– Nårh, ja, det er da bare noget jeg fornemmede. Synes du ikke, at han virkede meget sød?

– Flemming? Sasha tænkte sig lidt om. – Tjoh, det gjorde han vel. Han behandler bare ikke Pia særlig pænt. Det kan godt være, at han har en karriere foran sig i konsulentfirmaet, men derfor behøver han ikke at brænde Pia af gang på gang.

– Gang på gang? Er det ikke kun to gange?

– Tre, og det er tre gange for meget. Sasha bladrede demonstrativt i bladet.

– Ja, ja, men han skal da bevise, at han kan noget, hvis han skal frem i det firma. Han er nødt til at knokle, og så må Pia komme lidt i anden række.

– Du har da ikke så travlt på arbejdet? Sasha så spørgende på ham.

– Nej da, jeg har jo også en helt anden slags job. Jesper satte sig irriteret i stolen overfor. – Hvorfor sammenligner du mig med Flemming? Jeg har da ikke brændt dig af?

– På en måde, sagde Sasha.

– Hvad mener du? Jesper så uforstående på hende.

– Jesper, er du klar over, at det er fjorten dage siden, at vi sidst var i seng sammen? Lige netop i dag er der to uger siden. Hvad er der galt? Du virker så fraværende. Vi snakker aldrig sammen mere. Det er blevet det samme og det samme. Du kommer hjem og smækker dig ned i sofaen, og du letter dig først, når der er mad. Bagefter skal du lige se nyheder, og når jeg går i seng, kommer du først ind efter at jeg er faldet i søvn.

Jesper så ned i gulvet.

– Hvad er der galt? Sasha så bedende på ham.

– Der er da ikke noget galt. Jesper så irriteret på Sasha, men da deres øjne mødtes, kiggede han straks ned i gulvet igen.

– Jo, der er, Jesper. Der er sket noget, og du vil ikke fortælle mig, hvad det er. Fortæl mig det nu. Har du mødt en anden? Nej, jeg tror ikke på det, men der er noget, der gør dig ked af det. Hvad er det? Du ved godt, at du kan fortælle mig alt. Det er os to, Jesper. Sig nu noget. Sid ikke bare der. Se på mig.

Jespers blik var fast rettet mod gulvet. Han så op, og deres øjne mødtes. Sashas øjne var fugtige. Jesper kunne se hendes bekymring, men han vidste ikke, hvad han skulle fortælle hende. Han kunne mærke en klump i halsen. Han manglede Sasha til at kunne fortælle om alle hans tanker. Han plejede altid at kunne dele alt med Sasha, men pludselig måtte han lægge bånd på sig selv. Han vidste, at han var en dårlig løgner, men han var nødt til at gøre forsøget. Han skulle lige til at sige noget, da Sasha satte sig på kanten af sofaen, og så direkte på ham.

– Jesper, du vil slet ikke have det barn, vel? Det er ok. Sashas stemme blev trøstende. – Det gør ikke noget. Jeg forstår dig godt. Det er et stort ansvar, og bare fordi jeg er klar, behøver du ikke at være det.

– Det er ikke det, sagde Jesper stille.

Sasha tav. Hun vred sine hænder. – Hvad så?

Jesper anede ikke, hvad han skulle sige. Uanset hvad han fandt på, virkede det forkert. Han ville for alt i verden undgå at gøre Sasha ked af det, men der var ingen trøstende ting at sige. Der var ingen sandsynlig forklaring. Hans tanker kørte i ring. Hvis bare han turde fortælle hende, at han var biseksuel, og at han havde et behov for at prøve det af, men hun ville aldrig kunne forstå det. Den ene ting var han sikker på. Ordene brændte på hans tunge, og han følte en voldsom trang til bare at spytte dem ud. Pludselig kom han til en erkendelse om, at der ikke var nogen vej tilbage.

– Der er noget, jeg ikke har fortalt dig. Jesper ledte efter ordene. – Jeg … jeg har … Han sank en klump. – Det har ikke noget med dig at gøre, men jeg må prøve det af… Du ved… Jeg er nødt til at prøve at være sammen med en mand. Det… Det er kun et fysisk behov. Intet andet. Det har ikke noget med dig at gøre. Jeg må bare prøve det. Jeg holder stadig meget af dig, men det er en lyst dybt inde. Du må ikke blive ked af det. Det…

Sasha afbrød ham. – Jeg ved det.

Jesper så måbende op på hende.

– Jeg ved det, gentog hun stille. – Jeg har haft det sådan på fornemmelsen, men jeg har ikke villet tro det.

– Jamen, hvordan…?

– Der har været så meget. Måden du så efter Flemming på, mens du ikke værdigede Pia et blik, selvom hun havde sine stramme læderbukser på og en lille top – for eksempel. Og så får du de der våde hundeøjne, når du taler om Brian, men Susan værdiger du ikke et blik.

– Årh, hold dog op. Bare fordi jeg har lyst til at være sammen med en mand, så har jeg da stadig mest lyst til piger.

– Har du? spurgte Sasha med opgivende stemme. – Men ikke mig?

– Sasha for satan. Det er jo ikke sådan…

– Kunne du for helvede ikke bare have et almindeligt sidespring, som alle andre fyre! En tåre faldt fra Sashas kind. – Jeg vil have et barn – vores barn. Hvorfor lige nu?

Sashas tårer var for meget for Jesper. Han kunne mærke fugten stige op i sine egne øjne. – Det er ikke bare lige nu. Sådan har det været altid. Lige så længe jeg kan huske. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg har prøvet at glemme det. Jeg har prøvet at ignorere det. Jeg har prøvet alt. Hvad skal jeg gøre? Fortæl mig, hvad jeg skal gøre. Jeg vil gøre alt.

Jesper overvejede at gå over og lægge armen om Sasha, men han havde ikke overskuddet til det. Han kunne ikke røre ved hende nu.

Sasha tørrede hurtigt sin øjne med bagsiden af hånden. Hendes mascara lavede sorte streger om øjnene. – Jeg sover ovre hos Pia, snøftede hun. Hun rejste sig uden at se på Jesper og gik ind i soveværelset.

Jesper kunne høre hende tage sin store taske ud af skabet og skabe og skuffer blev åbnet og lukket. Han rørte sig ikke ud af stedet. De sidste stumper af hans verden var ved at falde fra hinanden. Der var ingen holdepunkter tilbage. Der var kun én vej, og det var ud i mørket.

Fortsættes…