Vildfarelse – afsnit 45 – Housewarming (III)

– Hej, Chrisser. Hvis det er Kim, du mener, så er det slet ikke noget, du skal blande dig i, svarede Lars med et stort grin.

Jesper følte sig underligt forrådt. Det var ikke jalousi, troede han, og så meget betød Lars ikke for ham – eller gjorde han?

Lars satte sig overfor Jesper på den sidste ledige plads. – Hej, Jesper. Hvordan går det så?

– Ok. Hvad med dig?

– Strålende! Hej, jeg hedder Lars, sagde han henvendt til Peter og Dan.

– Jeg hedder Dan, og det her er min kæreste, Peter.

– Hej, Dan. Hej, Peter, sagde Lars og gav dem hånden.

– Tak for sidst, sagde Peter henvendt til Jesper.

– Tak, i lige måde, sagde Jesper forlegent.

– Dan, det her er Jesper, som jeg har fortalt dig om.

Dan gav Jesper hånden. Håndtrykket var slapt. – Hej, Jesper, sagde Dan. – Det var rart, at du kunne få Bjarne lidt ned på jorden igen.

– Kender I hinanden? spurgte Lars.

– Peters far, Bjarne, er min chef, sagde Jesper.

– Det er sandelig en lille verden, sagde Lars. – Men hvad var det for noget med at få ham ned på jorden?

– Begynd endelig at spise, inden det bliver koldt, sagde Tom fra den anden ende af bordet.

– o –

Jesper, Markus og Kristine bar tallerkener og skåle ud i køkkenet.

– Arhh, det var godt med noget mad, sagde Markus veltilfreds, da han satte en stabel tallerkener fra sig på køkkenbordet.

– Jeg håber, at alle blev mætte, sagde Kristine og gav sig til at skylle af.

– Det tror jeg. Der er i hvert fald rigeligt tilbage, sagde Jesper og satte et par halvt fyldte skåle fra sig. – Det smagte ellers godt.

– Tak, sagde Kristine. – Jeg kender Toms kogekunst, så jeg måtte lige træde til og hjælpe lidt til.

– Skal jeg ikke overtage? spurgte Markus Kristine.

– Jo, det kan du da godt. Jeg har stået rigeligt i køkkenet i dag, sagde Kristine taknemmeligt og overlod opvaskebørsten til Markus.

– Hvad skal vi gøre med resterne? spurgte Jesper.

Kristine tog en rulle film fra en skuffe og gav den til Jesper. – Du kan bare sætte det ind i køleskabet. Der er sikkert plads nok.

Kristine gik ind i stuen, mens Jesper og Markus fortsatte med at rydde af.

– Hvad laver du egentlig, Markus? spurgte Jesper i et forsøg på at starte en samtale.

– Jeg er elektriker.

– Nå, sagde Jesper og havde ikke den fjerneste anelse om, hvordan han skulle fortsætte efter sådan et svar. Han satte et par skåle ind i køleskabet, og da han vendte sig fik han øje på Markus’ bagdel. Han havde et par tætsiddende slidte jeans på, der fremhævede de velformede balder, og som gav Jesper et lille sug i mellemgulvet. Markus var den type, som kunne have hvad som helst på, og stadig så godt ud. Det klædte ham sikkert bedst med de slidte jeans og den grove striktrøje, han havde på, og han var sikkert meget bevidst om det.

– Det er dig, der er Sørens kollega, ikke? spurgte Markus uden at vende sig om fra køkkenvasken.

– Jo, det er det.

Markus tøvede. – Har Søren fortalt noget om os?

– Næ, egentlig ikke. Hvorfor?

– Nårh, ikke for noget.

Jesper fik mistanke om, at der lå mere bag spørgsmålet. Måske var Markus forelsket i Søren? – Han har selvfølgelig fortalt, at I mødtes og hvor hot det var.

Markus drejede hovedet og smilede.

– Er det den store kærlighed? spurgte Jesper spøgende.

– Nej, slet ikke, svarede Markus til Jespers store overraskelse. – Søren er meget sød, men så heller ikke mere. Han er ikke den type, jeg normalt falder for, hvis du forstår.

– Hm, hm, sagde Jesper bekræftende. – Hvilken type falder du så for?

Markus lo. – Det kunne du tænke dig at vide? Tjah, nok lidt mere mand, lidt mere nede på jorden – lidt mere som dig.

Jesper var ved at tabe skålen, som han var ved at lægge film over. Markus skævede over skulderen, mens Jesper lod som om, han koncentrerede sig om skålene. Jesper kunne ikke få sig selv til at tro på, at Sørens kæreste stod her og flirtede med ham. Han havde lyst til at give Markus noget modspil, men han syntes ikke, at han kunne være det bekendt overfor Søren, for trods alt betød Sørens venskab mere, end muligheden for noget med Markus. Måske var han lidt i tvivl.

Tom kom ud i køkkenet. – Nå, det er her I gemmer jer. I skal da ikke vaske op nu. Kom dog ind til os andre.

– Vi kan da lige så godt få det her af vejen, insisterede Markus.

– Pjat. Kom nu, sagde Tom og gik ind i stuen.

Jesper og Markus fulgte Tom ind i stuen.

– o –

Frank, Hanne og Claus sad lidt for sig selv. Det så ud som om Frank og Claus var midt i en historie, som ikke interesserede Hanne synderligt. Det overraskede ikke Jesper synderligt at se, at selskabets heteroseksuelle holdt sig for sig selv. Tom gik over til Hanne som den perfekte vært, han var.

Kirstine og Lene havde klemt sig ned i lænestolen, så de nærmeste sad ovenpå hinanden, og var fordybet i en hviskende samtale.

På sofabordet stod en stor mængde flasker med alt fra gin til Baileys, og Chrisser og Søren var i gang med at blande drinks.

-Tom! Hvor er isen og paraplyerne? råbte Chrisser for at overdøve Cher, der højlydt insisterede på, at hun var “Strong enough”.

– Isen ved du hvor er, sagde Tom lettere irriteret. – Kan du ikke hente den selv? Jeg troede, at paraplyerne var en del af dit party kit – gummi, glidecreme, Panodiler og drinksparaplyer.

– Der var ikke plads til paraplyerne for alt det glidecreme, jeg skulle have med, sagde Chrisser i en påtaget fornærmet tone og gik ud i køkkenet.

I hjørnet af stuen stod Peter og Dan og dansede og snakkede. Jesper havde lyst til at danse, men han ville ikke komme i vejen for Peter og Dans forelskede blikke. Lars og Markus sad og snakkede, mens Johnny og Daniel ikke var til at få øje på nogen steder. Jesper overvejede, om han kunne bryde elegant ind i Markus og Lars’ samtale, men han kunne ikke finde på noget fornuftigt at sige, så han valgte bare at sætte sig på en stol ved siden af Lars i håbet om, at Lars ville inddrage ham i samtalen.

– Jeg så den allerede for flere måneder siden, da jeg var i London, sagde Markus. – God film i øvrigt. Den kan jeg godt anbefale. London er også en fed by. Har du været i London?

– Det er snart længe siden, svarede Lars.

– Var du rundt på nogle af bøssestederne i Soho? spurgte Markus med et glimt i øjet.

– Næh, det var faktisk før, at jeg sprang ud. Det har nok været otte-ti år siden. Er der nogle gode steder? spurgte Lars.

– Du er gået glip af noget, sagde Markus. – Der er de fedeste diskoteker og barer. Jeg synes egentlig, at London er federe end Amsterdam og Berlin tilsammen, selvom det ikke er alle, der er enige med mig. Har du været i London eller Berlin, Jesper?

– Jeg har været i London men ikke Berlin, svarede Jesper. – Jeg kunne godt tænke mig at rejse lidt mere, men det er ikke blevet til så meget. Jeg regner godt nok med, at jeg skal på dykkerferie til Israel med dykkerklubben, men det har du allerede været, ikke sandt, Lars?

– Jeg har godt nok været i det område, som I skal ned til, men jeg har ikke dykket. Det var mest en badeferie med lidt sightseeing, jeg var på, men vandet er utroligt lækkert, og vejret var helt perfekt hver dag, så du kan godt glæde dig.

– Det gør jeg sandelig også. Jeg regner med, at vi skal bo på det samme hotel, som du gjorde.

– Det var da en god ide. Det var et godt sted, og det var ikke særligt dyrt. Hvornår er det, I skal afsted?

– Til marts, sagde Jesper.

– Hvordan går det med Brian? spurgte Lars til Jespers overraskelse.

– Brian? Det går vist fint.

– Han lader til at være en rigtig god ven.

– Det er han skam også, sagde Jesper og kom i tanke om, at han ikke havde fået ringet tilbage til Brian, som han havde lovet. Der er havde været alt for mange andre ting at tænke på. – Jeg har kendt ham siden begyndelsen af 1998. Det var den gang jeg stadig gik til styrketræning. Vi trænede på de samme tidspunkter, og vi talte lidt sammen nu og da, og så fik han mig lokket med i dykkerklubben.

– Jeg henter lige noget at drikke, sagde Markus og rejste sig.

Madonnas Music tonede ud af højttalerne. – Skal vi ikke danse, Jesper? spurgte Lars og rejste sig.

Jesper tænkte et kort øjeblik på, hvem Kim var, som Chrisser havde hentydet til, og hvilket forhold Lars havde til ham, men skød det hurtigt fra sig og rejste sig med et stort smil. Lige nu havde han Lars for sig selv.

– o –

Claus stod foran døren til toilettet og ventede, da Jesper kom ud i entreen.

– Står du i kø? spurgte Jesper.

– Ja. Skal du også her ud? spurgte Claus.

– Jo før, jo bedre, svarede Jesper og lænede sig op ad væggen.

Døren til toilettet blev låst op og åbnet, og ud kom først Peter og så Dan.

– Guuud, sagde Peter. – Jeg havde ikke regnet med, at der ligefrem var kø. Det må I undskylde. Så havde vi skyndt os lidt mere.

Jesper var ikke i tvivl om, at Peter efterhånden var godt lakket til. Hans stemme var blevet grødet, og hans øjne var blanke. Jesper var heller ikke helt upåvirket, men han følte stadig, at han havde fuld kontrol over stemmen og bevægelserne. – Skulle du med og holde, Peter? spurgte Jesper spøgende.

– Det tør jeg ikke fortælle dig, for så sladrer du bare til min far, sagde Peter sarkastisk og med et smil og svansede forbi Jesper med Dan i hånden.

Claus forsvandt ud på toilettet, og Jesper rykkede nærmere døren i den mørke entré.

Et øjeblik efter kom Markus ud i entréen og stillede sig ved siden af Jesper. – Hej, sagde Markus.

– Hej, svarede Jesper. – Har du efterladt Søren på dansegulvet?

– Han trængte til at sidde lidt ned, sagde Markus. – Hygger du dig?

– Ja, selvfølgelig. Gør du ikke?

– Jo, det gør jeg da, svarede Markus uden overbevisning. Markus stillede sig foran Jesper og så ham ind i øjnene, så godt som det kunne lade sig gøre i halvmørket. Han lagde hænderne på Jespers hofter og lænede sig mod Jesper med underlivet forrest. Inden Jesper nåede at reagere, gav Markus Jesper et kort men hedt kys på munden. – Men nu synes jeg, at det er meget hyggeligere, sagde Markus med et frækt smil.

Jesper havde en følelse af, at han burde skubbe Markus væk, men Jesper var ikke i tvivl om, at han tændte på Markus, og den begyndende rejsning måtte Markus snart kunne mærke. Markus’ mund nærmede sig igen faretruende Jespers. Et kort øjeblik tænkte Jesper på, hvad Søren ville sige, hvis han så dem nu, men han lod sig glide ind i øjeblikket og smagte atter Markus’ læber. Han lagde armene om Markus og Markus trykkede sig tættere ind til ham. Jesper lod sin hånd glide gennem Markus hår og mærkede Markus’ tunge trænge sig på. Med duften af Markus’ parfume i næsen flød han ind i en strøm af sanseindtryk af en mandekrop. Kyssene blev forsøg på at smelte sammen og stønnende gned de de hårde buler mod hinanden, mens stærke arme holdt fast og hænder masserede og følte.

Jesper havde ingen fornemmelse af, hvor lang tid der var gået, da en stemme pludselig sagde: – Må jeg lige komme forbi?

Forpustede slap de hinanden og lod Claus komme ud fra toilettet.

– Øjeblik, sagde Markus hviskende. – Jeg skal lige her ud. Skulle du også?

– Ja, det skulle jeg egentlig, svarede Jesper og gik ind på toilettet.

– Skynd dig, hviskede Markus, da Jesper lukkede døren.

Jesper gav sig god tid på toilettet, hvilket han også var nødt til, da han slet ikke var i stand til at tisse med den solide rejsning, han stadig havde. Imens spekulerede han over, hvad det egentlig var, han var ved at kaste sig ud i. Han var i tvivl, om han havde lyst til at tage risikoen. Søren kunne trods alt komme hvert øjeblik. Han besluttede sig for at se, hvad der ville ske.

Da han kom ud i entréen var Markus borte. Han måtte erkende, at han var skuffet, men lettet gik han ind i stuen. Markus dansede med Søren, Lars dansede med Tom, og i sofaen sad Chrisser alene og betragtede alle de andre, der dansede. Jesper gik over og satte sig ved siden af ham.

– Hej, Jesper! udbrød Chrisser og klaskede ham på låret.

– Hej, Chrisser. Hvordan går det?

– Fint, fint. Hvor er det godt, at du kunne komme. Tænk, hvis Michael ikke havde meldt afbud…

Jesper mærkede skuffelsen, selvom hans fornuft sagde ham, at det ikke betød noget. Han havde ikke haft den fjerneste anelse om, at han faktisk var kommet med på et afbud, og han havde helst været foruden den viden. – Der kunne da ellers sagtens være plads til fem-ti mennesker mere?

– Nå, ja, men det var nu ikke på grund af pladsen. Vi tænkte bare, at du nok ikke ville være så vild efter at møde Michael igen – i hvert fald ikke her. Så da han meldte afbud, ringede Tom straks til dig.

– Jeg er ikke sart, sagde Jesper med skuffelse i stemmen. – Der er altså ingen grund til at tage den slags hensyn en anden gang.

Chrisser lagde armen om Jesper. – Ej, det var altså i bedste mening! Sådan må du ikke tage det.

Tom kom over til dem. – Nå, I to turtelduer. Skal I ikke danse? Kom nu Chrisser. Nu har du siddet der længe nok.

Chrisser rejste sig og fulgte Tom. Jesper blev siddende, og da Tom bemærkede, at han ikke fulgte med, vendte han sig og sagde: – Lars mangler en at danse med.

Lars hørte sit navn nævnt og vendte sig. – Ja, kom, Jesper. Jeg fik kun én dans før.

Lars gik hen til Jesper, greb hans hånd og trak ham ind blandt de andre. Lars lagde armene om Jesper, og Jesper greb straks chancen til at holde om Lars. De dansede tæt sammen mellem de andre, og Jesper bemærkede, at Markus betragtede dem flere gange.

Jesper så Lars dybt i øjnene, og Lars’ mørkebrune øjne var varme og nærværende. Lars smilede sit brede, maskuline smil, og Jesper følte sig pludselig sikker på, at der var lidt mere mellem dem, end bare et overfladisk bekendtskab. Jesper glemte de andre omkring sig og svømmede i Lars’ smilende øjne.

Pludselig mærkede Jesper varm ånde mod sit øre, og han hørte en hvisken: – Så kys ham dog.

Da Jesper drejede hovedet, så han ind i Toms øjne. Jesper så undrende på Tom, som blot løftede øjenbrynene et sekund for at understrege, at han mente det. Jesper forsøgte at finde ud af, om der lå noget bag. Først kunne han ikke se, hvilken interesse Tom skulle have i, at han og Lars fandt sammen, men da han kom i tanke om den interesse, Chrisser plejede at vise for Lars, faldt tiøren. Lars skulle afsættes til Jesper, så Tom ikke længere havde nogen konkurrenter overfor Chrisser.

Ronan Keating sang “Life is a rollercoaster”, og Jesper trak sig lidt nærmere ind til Lars. Han tøvede med at følge Toms opfordring, men da han nærmede sit ansigt til Lars’ for at se hans reaktion, smilede Lars blot, og Jesper tog mod til sig og gav ham et kort og blødt kys på munden. Lars holdt hårdere fast om Jesper, og denne gang tog Lars initiativ til et længere og mere intenst kys. Jesper lod sig rive med, og med en entusiasme større end tidligere på aftenen med Markus, lod han Lars kærtegne sin ryg, sine balder og sin nakke, mens hans egne hænder ikke kunne få nok af Lars’ krop. Lars’ skægstubbe var hårde ved Jespers læber, men Jesper lod som ingenting.

– Kan I ikke lige vente til I kommer hjem med det der? spurgte Søren grinende.

Lars og Jesper smilede til hinanden og dansede tæt og udfordrende.

– o –

Da Jesper kom ud i køkkenet for at finde sig et rent glas, stod Tom og Søren og talte sammen. Tom så trist ud, mens Søren tilsyneladende var ved at trøste ham.

– Du ved det jo, sagde Søren. – Han har ikke fortjent dig. Chrisser er slet ikke klar til noget, der bare ligner et fast forhold.

– Jeg er sgu’ træt af at vente. Det er enten det – vente, vente, vente, eller også bliver jeg afvist, sagde Tom med gråd i stemmen.

– Tom, for helvede. Det kan ikke blive ved, det her. Det er snart hver eneste gang, at I er ude sammen. Så hold dog op med at gå ud sammen med ham.

– Jeg kan sgu’ da ikke undvære ham, vel? Tror du ikke, at jeg tusindvis af gange har tænkt på at holde op med at se ham? Men hvor skal jeg ellers gå hen? Vi har så mange fælles venner, at jeg ikke ville kunne undgå at støde på ham hele tiden. Vi lever altså i en meget lille verden.

– Jeg ved det, sagde Søren. – Og jeg kan ikke sige andet, end at du skal se at komme videre, Tom. Kom nu ind i stuen og dans med mig. Lad ham flirte rundt og se dig om efter noget andet. Ok?

Tom rystede lidt på hovedet. Søren gav ham et stort knus og tog hans hånd og trak ham ind i stuen. Søren smilede et lille smil til Jesper, da han passerede ham.

Jesper åbnede skabet over vasken men fandt ingen glas. Han åbnede et par af de andre overskabe, men ingen af dem indeholdt et eneste glas. Han følte sig som indbrudstyv da han begyndte at gennemgå de nederste skabe, og den dårlige samvittighed blev ikke mindre, da han fornemmede, at der var nogen i køkkenet. Han vendte sig om og så Markus stå lænet op ad køleskabet.

– Hvad leder du efter? spurgte han.

– Jeg skulle bare finde et glas.

– Der står flere ind i spisestuen.

– Tak, sagde Jesper og lukkede skabet. Da han ville forlade køkkenet, stillede Markus sig i vejen.

– Haster det? spurgte Markus drillende.

– Nej, det gør det ikke, sagde Jesper og stillede sig op foran Markus.

Markus trak Jesper ind til sig. Hans hænder gled ned til Jespers balder, mens Jesper overvejede, om han skulle gengælde Markus’ kærtegn. Han lagde sine hænder på Markus’ balder, og de runde, faste former skabte bevægelse i Jespers underliv. Deres læber mødtes i et krævende kys.

– Skal vi ikke gå et andet sted hen? spurgte Markus med et frækt smil.

Jesper tøvede et øjeblik. – Du er her sammen med Søren. Søren er min ven og kollega. Jeg kan da ikke gå sammen med dig.

– Jeg synes ikke, at du virker helt uinteresseret, sagde Markus, og lagde en hånd på Jespers bule i bukserne.

Jesper gav Markus et hedt kys. – Og så? spurgte Jesper med et frækt smil og smuttede uden om Markus.

– o –

Hanne, Frank og Claus var gået. De havde set ud som om, de havde kedet sig bravt, og selvom Tom havde prøvet ihærdigt, havde han ikke kunnet få dem til at mænge sig med de andre. Kirstine og Lene havde stort set ikke værdiget nogen andre et blik, men de sad stadig i lænestolen og skiftevis kyssede og drak.

Jesper sad i sofaen mellem Lars og Søren, og Søren var i gang med en længere udredning om sin ekskæreste, Mads.

– Jeg har et billede af ham i badet. Han hader at blive fotograferet, og endnu mere at blive fotograferet uden tøj på, så da han opdagede, at jeg tog det billede jagtede han mig gennem hele huset, selvom han var drivvåd.

Jesper lod som om han lyttede interesseret, men under Sørens fortælling havde han pludselig mærket Lars’ hånd på sit lår, og da han havde lagt sin egen hånd på Lars’ lår, havde Lars taget hans hånd og givet den et klem.

– Skal vi ikke have noget mere at drikke? spurgte Lars henvendt til Søren.

– Jo, gerne, sagde Søren.

– Kan du så ikke tage et par juleøl med til os? spurgte Lars med et charmerende smil.

– Hvad? udbrød Søren overrasket. – Nårhh, I kan da bare sige, at jeg er uønsket, sagde han og rejste sig med en påtaget fornærmet mine.

Lars og Jesper så hinanden dybt i øjnene. Jesper drejede sig i sofaen, så hans knæ hvilede på Lars lår. Han lagde sin hånd på Lars’ bryst og som af en usynlig kraft blev de trukket mod hinanden. Jesper glemte atter alt omkring sig, da Lars lagde armene om ham og krævende kyssede ham med bløde læber.

– o –

– Gud, hvor er jeg træt, sagde Chrisser og strakte sig.

– Jeg er altså også nødt til at komme hjem. Det er min mors 50 års fødselsdag i morgen, sagde Jesper.

– Nå, for Søren. Så skal der være den helt store familiekomsammen? spurgte Lars.

– Det kan man roligt sige.

– Jeg må også hellere se at komme af sted, sagde Lars. – Klokken er ved at være fem.

Jesper gik over til Tom, der var lige så bedugget, som alle andre i stuen. – Tak for i aften, sagde Jesper og gav Tom et knus. – Det var smadder hyggeligt.

– Tak, i lige måde, Jesper. Og tusind tak for gaven. Hvordan kommer du hjem?

– Jeg havde tænkt mig at tage toget. De kører vel hele natten, ikke?

– Det må de gøre. Det er en af de helt store julefrokostdage, sagde Tom.

– Så kan vi følges ad, sagde Lars med et stort smil. – Hvad med dig, Søren?

Søren så over på Markus, der lå og halvsov i lænestolen. – Jeg må hellere få ham der hjem i en taxa.

– Ok. Tak for i aften, Tom, sagde Lars og gav Tom et knus.

– I lige måde. Kom godt hjem.

De gav hinanden knus og kindkys raden rundt, og Tom fulgte Lars og Jesper ud til døren.

– Vi ses, sagde Lars til Tom, da de var på vej ned ad trappen.

– o –

På vej hjem i toget sad de ved siden af hinanden og halvsov. Lars’ hånd lå op ad Jespers lår, men ingen af dem havde lyst til at vække opsigt ved at røre mere ved hinanden.

– Jeg skal af allerede på Dybbølsbro, sagde Jesper ærgerlig.

– Du, Jesper, må jeg låne din sofa i nat?

Jesper havde håbet, at Lars ville spørge om noget lignende. – Nej, sagde Jesper, men du må gerne sove i min seng.

Lars smilede. – Det vil jeg meget gerne, men Jesper? Det er kun sove, ikke?

Jesper vidste ikke, om han skulle føle sig skuffet, eller om det var et tegn på, at Lars mente det seriøst.

– Ok, sagde Jesper.

Toget standsede, og de skyndte sig ud. Der var kun tre andre, som skulle af på stationen, så Jesper tog mod til sig og tog Lars hånd. Lars gav Jespers hånd et klem, og hånd i hånd gik de op mod Eskildsgade.

– o –

Lars lå allerede i dobbeltsengen, da Jesper kom ud fra badeværelset. Han havde lånt en tandbørste, og havde brugt fem minutter på badeværelset, mens Jesper skyndte sig at skifte sengetøj.

Jesper tog tøjet af, og til sin egen overraskelse blev han forlegen, da han stod kun iført den nye g-streng.

– Kom, sagde Lars og løftede sin dyne lidt.

Jesper lagde straks mærke til, at Lars var nøgen. Han gled ned under dynen til Lars og lagde sig til rette i Lars’ arm. Lars lugtede lidt af røg og øl, men det betød ikke noget. Jesper var, hvor han havde drømt om at være, og det var det eneste, der betød noget lige nu. I det sekund var Jesper lykkelig.

Fortsættes…