Vildfarelse – afsnit 42 – Shopping

Hele torsdagen havde Jesper forsøgt at finde på noget tøj at tage på til Toms housewarming. Sidst på eftermiddagen havde han besluttet sig for at gå ud og købe noget nyt, som måske var lidt mere i stil med det tøj, han havde set på de lækreste fyre på Pan. Han havde en gang været inde i et par butikker omkring Studiestræde, hvor de havde haft noget tøj, som han den gang havde syntes var lidt for iøjnefaldende, men måske var det netop det, han søgte.

Bjarne, som havde været utroligt medgørlig, siden Jesper havde talt med Peter, gav Jesper lov til at gå en time tidligere, så han kunne nå derned inden lukketid, og Jesper håbede bare, at han kunne finde noget på så kort tid. Det lignede ham ikke, at kunne beslutte sig på stedet, når det gjaldt tøj, men han var nødt til at finde noget nyt tøj, som han kunne være bekendt at komme i.

Den første butik han kom ned i havde de lækreste bukser i sort eller sølv, men de kostede alle en formue. Ekspedienten forsikrede Jesper om, at det skyldtes, at ejeren af butikken selv havde designet dem, og at de var af den bedste kvalitet. Jesper prøvede dem på, og det ene par i sølv sad perfekt. Han vendte og drejede sig foran spejlet for bedre at kunne se, hvordan hans bagdel tog sig ud, og han var egentlig meget godt tilfreds. Samtidig fremhævede syningerne ved forlommerne bulen i bukserne, så Jesper besluttede sig forbavsende hurtigt for at købe dem.

Mens ekspedienten foldede bukserne sammen og lagde dem i en sort papirspose, så Jesper nærmere på underbukserne, der hang på en bøjlestang tæt ved den lille disk. Det var alle af mærket Bruno Banani, som Jesper kun havde set ved sjældne lejligheder, men priserne afskrækkede ham dog hurtigt fra at se nærmere på dem.

Da han havde betalt, skråede han over gaden, hvor han kom ned i en anden kælderbutik. Umiddelbart så udvalget ikke specielt interessant ud, men da han kom ind i den bagerste del af butikken, fandt han en hele stribe t-shirts, der var lige den stil, som han havde håbet på at finde. Den første han faldt for, var en t-shirt i et blankt, sort materiale uden ærmer. Selvom det var en large, han fandt, lignede det en small, men han havde ikke noget imod, at den var lidt stram, selvom han ikke havde så mange muskler at vise frem.

Den næste, han fandt, var lavet af et hvidt, elastisk materiale, og havde et mønster af små spejlblanke firkanter. Jesper tog dem begge med ind i prøverummet. Til hans store overraskelse var der ikke noget spejl i prøverummet, så da han havde taget den første t-shirt på, trak han gardinet til side og gik lidt genert ud i butikken. Der var tilsyneladende kun ét spejl i hele butikken, og det var placeret i det bagerste hjørne. Der gik et par rundt i butikken, så Jesper var lidt forlegen ved at stille sig foran spejlet i den ultrastramme t-shirt, der nærmest så ud som om, den var malet på, men da han havde vendt og drejet sig et par gange, syntes han egentlig, at han så meget godt ud i den, og at det blanke materiale gjorde den lidt fræk.

Han skyndte sig ind og tog den hvide t-shirt på, og selvom den ikke var helt lige så fræk som den sorte, bestemte han sig for at købe dem begge. Da han så på uret, for at finde ud af, hvor lang tid der var til lukketid, var han overrasket over, at han kun havde brugt 40 minutter, så han besluttede sig for også at finde noget undertøj.

Ekspedienten beklagede, at de ikke havde noget undertøj, men til gengæld blev Jesper opfordret til at besøge Underwear for Gentlemen i Gothersgade. Selvom der var et stykke vej derned, besluttede Jesper sig for, at han skulle finde noget frækt undertøj, så han gik med hastige skridt i retning af Gothersgade.

Det var kun med lidt søgen frem og tilbage, at han fandt butikken. I vinduet stod der et par hårløse mannequindukker med matchende underbukser og undertrøje, og der var tydeligvis stoppet noget ind i underbukserne lige dér, hvor det var frækkest.

Butikken var tom, da Jesper kom ind. På begge langvæggene i det aflange lokale hang der undertøj i to niveauer, og Jesper begyndte at se på de t-shirts, der hang overfor indgangsdøren. Et øjeblik efter kom en kvinde ind i butikken fra et baglokale, og hilste på Jesper. Selvom Jesper følte sig overvåget i den tomme butik, tog han sig sammen og fortsatte sin søgen.

Han nåede hen til en stribe underbukser, der viste sig at være super små g-strenge og mere eller mindre gennemsigtige tights. Han faldt med det samme for en g-streng af et mærke, som han aldrig havde hørt om før – l’Homme Invisible. Den var lavet af et tyndt, halvgennemsigtigt stykke sort stof med et flot mønster, og elastikken var bred og syet, så den gik ned i en lille spids foran. Jesper søgte dog alligevel videre for at se, om der var noget, der var bedre. Han fandt alt fra g-strenge til heldragter, men alt med små, frække detaljer, og han havde lyst til at købe en stor del af udvalget. Til sidste bestemte han sig dog for at nøjes med den første g-streng og en anden g-streng af samme mærke. Det var nogle pæne priser, men nu havde han besluttet sig, og så måtte han spare lidt nogle andre steder.

Jesper var lidt genert ved at lække undertøjet på disken foran kvinden, men i det samme fik han øje på en stabel Pan-blade på gulvet, og så blev han klar over, at det sandsynligvis var en meget stor andel af kunderne, der var bøsser. Ekspedienten foldede ubemærket underbukserne sammen og lagde dem i en alt for stor papirspose.

Da Jesper kom ud af butikken, gik han målrettet i retning af Magasin. Nu kom turen til det vanskeligste indkøb: gaven til hans mor. Han havde spekuleret i dagevis over, hvad han skulle købe til hende, men han havde ikke fået en eneste rigtig god ide. Hun havde ønsket sig en masse ting til hjemmet, men Jesper havde for længe siden talt med Sasha om, at de skulle købe noget helt personligt til hende. Desværre havde de ikke fået nogen gode ideer til, hvad det skulle være, og nu måtte Jesper klare sig uden Sashas hjælp.

Jesper brugte næsten en time på at gå fra etage til etage i varehuset uden at føle sig inspireret. Da han kom op i afdelingen for køkkenting, fandt han flere af de ting, som hun havde ønsket sig, men han ville hellere vente endnu en dag med at købe noget, end at købe noget så upersonligt.

Pludselig fik han øje på to kønne fyre, der gik og så på forskellige stel. Jesper syntes, at det var lidt påfaldende, så tæt de gik sammen, og så kærligt de så på hinanden, og han fulgte dem et stykke tid så diskret som muligt. Hans mistanke blev bekræftet, da den enes hånd hvilede et sekund på den andens balde, og det gjorde ham helt varm indeni. De virkede så forelskede og så generte i det Jesper tolkede som deres undertrykte trang til at vise deres kærlighed. Jesper mærkede et lille stik af jalousi, og han glædede sig til selv en dag at gå på shopping i Magasin med sin kæreste. Et øjeblik efter forsvandt de ned ad rulletrappen side om side.

Jesper gik lidt rundt på etagen og spekulerede, da han endelig kom i tanke om et ønske, som hans mor ikke havde skrevet på ønskeseddelen. Det var sikkert fordi, det var for dyrt, men Jesper besluttede sig alligevel for at undersøge det nærmere. Da han kom ned i afdelingen for dametasker, fandt han hurtigt det han søgte: en Burburry håndtaske i de umiskendelige tern. Han ledte efter prismærket, og blev meget skuffet, da han så, at tasken kostede 2.199 kr. Det var noget mere, end han havde regnet med og håbet på, men på den anden side, ville han gerne give hende noget, hun virkelig ønskede sig, og som hun med stor sandsynlighed ikke ville få af andre.

Jesper så sig om efter en ekspedient. Bag disken stod en solbrun, ung fyr i super moderne tøj og en frisure, som han tydeligvis havde brugt lang tid på at få til at se helt tilfældig ud. Jesper betragtede ham et øjeblik, inden han tog sig sammen til at gå over til ham. Da han kom tættere på, måtte han erkende, at ekspedienten var en virkelig flot fyr, selvom han var meget drenget at se på. Han fik øje på Jesper og sagde uden at fortrække en mine: – Hvad kan jeg hjælpe med?

– Er der en Burburry håndtaske, der koster mindre end 2.000, eller er det det billigste?

Ekspedienten gik over til hylderne med Burburry taskerne. Jesper betragtede hans bagdel, der var pæn og velformet i de lyse, løstsiddende bukser og fik lyst til at røre. Han fulgte efter ham, og da han kom over til hylderne, trak ekspedienten en meget lille taske ned fra en hylde. – Den her koster 1.599, sagde han og holdt den op foran Jesper.

Tasken var meget lille, og Jesper var helt sikker på, at hans mor ikke kunne have sine ting i den, så enten måtte han finde noget andet, eller også måtte han bide i det sure æble og betale det, det kostede. Han overvejede længe for og imod, og ekspedienten begyndte at se utålmodig ud.

– Jeg tager den dér, sagde Jesper og pegede på den dyrere taske, han havde fundet først.

Ekspedienten satte den lille taske på plads og tog uden et ord den anden, som Jesper pegede på. Han gik hen mod disken, og Jesper fulgte med med øjnene klæbende til fyrens bagdel. Da han drejede om diskens hjørne, var Jesper lidt for længe om at flytte øjnene, så ekspedienten kunne slet ikke undgå at bemærke, hvor Jespers øjne havde været. Jesper mærkede en let rødmen brede sig i kinderne, men til hans store overraskelse smilede ekspedienten et lille smil og stillede sig op med den ene hånd i siden. – Det er altså kun tasken, der er til salg, sagde han drillende.

Jesper blev først lidt forlegen, men blev lynhurtigt enig med sig selv i, at han ikke havde noget at tabe, så han mandede sig op og sagde: – Det var ærgerligt. Jeg havde ellers håbet på en sidegevinst.

– Desværre, sagde ekspedienten. – Skal den pakkes ind?

– Ja, tak, sagde Jesper.

Det virkede som om ekspedienten pludselig var blevet mere fri og feminin i sine bevægelser, og med let strittende lillefingre og elegant behændighed lagde han tasken i en stor æske og pakkede den ind i grønt papir med rødt bånd.

Jesper betalte og modtog plasticposen med gaven, og da han skulle til at gå, spurgte han prøvende: – Kommer du på Pan?

Ekspedienten svarede med et lille smil. – En gang imellem. Jeg kommer nu mest på Cosy og Sebastian i øjeblikket.

– Det kan være vi ses, sagde Jesper mere selvsikkert.

– Det kan være. Jeg håber, at gaven falder i god smag.

– Tak, sagde Jesper og gik. Han var glad og havde pludselig en fornemmelse af, at der var langt flere bøsser i verden, end han nogensinde havde troet, og det gjorde ham tryg og forhåbningsfuld. Glæden blegnede kun lidt, da han kom i tanke om, at han stort set havde brugt alle de penge, han havde til overs den måned – i hvert fald når han havde købt og betalt julegaverne.

Fortsættes…