Vildfarelse – afsnit 24 – Telefon

Jesper vågnede ved lyden af en lastvogn, der holdt i tomgang neden foran huset. Den havde holdt der længe, syntes Jesper, der havde hørt den i søvne, men først nu var han kommet til sig selv. Han blev liggende med lukkede øjne og lyttede. Lastbilens døre blev smækket, og nogle mænd råbte et eller andet, han ikke kunne høre. Et øjeblik efter kørte den bort, og der blev stille. Jesper kunne høre overboen gå rundt, og inde hos naboen var børnene for en gangs skyld stille.

Han var kommet sent hjem. Lars var taget forholdsvis tidligt hjem, og Chrisser og Tom forsvandt på et tidspunkt, men han og Brian var blevet til noget nær den bitre ende. Først da musikken stoppede på den øverste etage, havde de besluttet at tage videre, men klokken viste sig at være fem, så de tog en hotdog på vejen, og så tog de ellers hver til sit.

Det var lyst uden for – mere lyst end det plejede at være, når han stod op til hverdag, så han var sikker på, at klokken var mange. Han vendte sig på siden og opdagede, at hans tøj lå i en bunke på gulvet. Det ligende ham ellers ikke. Jesper var et ordensmenneske, og som regel blev bukserne lagt pænt i skabet og tøjet lagt i vasketøjskurven – gerne lagt pænt sammen så det ikke blev så krøllet.

G-strengen lå øverst i bunken, og han opdagede, at han var nøgen under dynen. Han plejede ellers at sove i et par boksershorts, men han må have været temmelig beruset, da han kom hjem, siden han havde glemt alle sine vaner. Hvad der var sket i løbet i aftenen og natten var dog ikke glemt, men han forsøgte ikke at tænke på, hvad Lars havde sagt.

Han fik straks rejsning, da han kom i tanke om, hvordan Lars havde holdt om ham og kysset ham, og han forsøgte at forestille sig Lars uden tøj på, mens han langsomt begyndte at onanere.

Telefonen ringede. Han overvejede at blive liggende, men besluttede efter to ring alligevel at stå op. Nøgen og med en solid rejsning gik han ind i stuen og tog telefonen.

– Det er Jesper.

– Hej, min skat! Hvordan har du det?

– Hej, mor. Jeg har det fint, selvom jeg er temmelig træt. Jeg var i byen med Brian i går, og det blev lidt sent.

– Nåh, var det hyggeligt?

Jesper overvejede, om det havde været hyggeligt, men det var nok ikke det ord, han selv ville have brugt. Han satte sig ned i sofaen, og trak en pude hen til låret, for at få lidt varme.

– Det var meget sjovt.

– Og så lod du bare Sasha være alene hjemme?

– Nej, hun var hos Pia.

– Hvordan har Brian det ellers?

– Mor, altså, du har mødt ham én gang. Han har det fint, sagde Jesper lettere irriteret.

Jesper trak forhuden tilbage, og studerede sin pik, mens han lyttede.

– Jeg HAR altså mødt ham to gange. Jeg mødte ham da også til jeres sommerfest. Kan du ikke huske det?

– Jo, jo. Hvordan har far det?

– Han har det godt, men han har problemer med computeren, og han spørger, om du ikke kan komme forbi og hjælpe.

– Årh, hvad er det nu? Kan han nu ikke printe igen?

– Nej. Men du må hellere snakke med ham selv, så han kan forklare, hvad det er. Kommer I forbi til eftermiddagskaffe?

– Sasha er ikke hjemme. Hun sov hos Pia.

Jesper havde brændende lyst til at fortælle, hvad der var sket, men han vidste slet ikke, hvordan han skulle få det sagt, og måske var det et dårligt tidspunkt. Måske skulle han tage ud til dem, og forklare hvordan det hele hang sammen?

– Så kan det vel ikke vare så længe, før hun kommer hjem? Sasha har lovet mig at hjælpe mig med bordplanen til min fødselsdag, for jeg kan altså ikke finde ud af, hvordan jeg skal placere alle de unge.

– Du skal ikke regne med, at Sasha kommer med.

– Nå, hvorfor ikke?

Jesper funderede over, hvad han kunne sige uden at lyve.

– Hun sagde, at hun ville blive hos Pia.

Der blev stille i den anden ende. Jesper kunne fornemme, at hans mor spekulerede.

– Er der noget galt? spurgte hun.

– Nej, nej, hun… Hun skulle trøste Pia, for der er noget knas med hendes kæreste.

Jesper tog en pude til og lagde hen over sit skød for bedre at kunne holde varmen. Pikken var efterhånden helt slap.

– Det var synd, sagde moderen medfølende. – Det er altså noget rod med de unge nu om dage.

– Mor, du lyder som en på 65. Du er altså kun 45.

– Jamen, det ER altså noget rod. Se nu bare Anni – Bentes datter. Hun slæber en ny kæreste med hjem hver måned! Bente når jo ikke at lære dem at kende, inden de bliver skiftet ud!

– Nej, men det gør Anni åbenbart. Hun har nu også altid været god til at tiltrække de forfærdeligste typer. Tag bare ham elektrikerlærlingen, der havde siddet inde flere gange, og hvad med ham sælgertypen, der viste sig at være gift og havde to små børn.

– Jamen, du og Sasha klarer Jer da fint. Hvor længe er det nu, at I har kendt hinanden? Fire år? Og Sasha taler da om at få børn, og det er altså ikke for at presse Jer, men vi glæder os altså allerede. Far og jeg har allerede planlagt, at vi skal leje et sommerhus på Falster, hvor vi allesammen kan være. Vi fandt et, der passede perfekt! Der var to soveværelser – i hver sin ende af huset – og de var rigeligt store, så der også kunne blive plads til en vugge.

– Mor! Stop nu. Vi skal ikke have nogen børn. Jeg fatter ikke, at Sasha har talt med dig om det, når hun udemærket ved, hvad jeg mener om den sag.

– Selvfølgelig skal I da have børn, men det er nok mest praktisk at vente, til Sasha er færdig med uddannelsen. Det kan jeg godt se.

– Hvad tid skal jeg komme?

– Jeg sætter kaffen over klokken tre. Nej, Gud, klokken er jo allerede halv et. Lad os bare sige klokken fire så.

– Vi ses senere, mor.

– Det gør vi, min skat. Og lad nu være med at tage bussen det sidste stykke. Det er dejligt vejr, og du har godt af lidt frisk luft, ikke?

– Hej så længe, sagde Jesper irriteret.

– Hej, hej!

Jesper blev siddende i sofaen et øjeblik. Han plejede ikke at have nogen hemmeligheder for sine forældre – primært fordi hans mor spurgte om alt muligt, men også fordi han altid havde været forholdsvis tæt på hende. Ok, han havde jo nok ikke fortalt noget om sin tiltrækning til mænd, men nu kunne han ikke holde det hemmeligt meget længere. Han følte sig lettet over, at hans mor ikke havde spurgt om, hvor de havde været i byen, for han ville have haft svært ved at tale uden om, uden at lyve. Men hvordan skulle han få det sagt, og hvordan ville de reagere? Hans forældre havde aldrig snakket om bøsser, men på den anden side havde de aldrig talt om sex. Det var egentlig ikke fordi, det var et tabu, men det var bare ikke noget, man talte om.

Han kom i tanke om, at han ikke havde checket, om der var kommet mails siden torsdag, så stadig uden en trevl på kroppen gik han ind i soveværelset, hvor computeren stod på et skrivebord i hjørnet. Det var egentlig Sashas computer. Hun brugte den til sine studier, og sad gerne foran den til sent på aftenen, og de havde flere gange diskuteret, om ikke de skulle flytte den ind i stuen, men Sasha nægtede at skulle se på det rædsel i stuen, så den stod stadig på sin plads i soveværelset. Jesper fik allernådigst lov til at bruge deres fælles mail-konto, men det var ikke hver dag, computeren var ledig, så han kunne checke mails.

Skærmen viste et Windows 98 logo, og lidt efter tonede Sashas Peter Plys baggrundsbillede frem. Lige siden hun var begyndt at tale om at få barn, havde hun nærmest tilbedt Peter Plys, Grislingen, og hvad de nu hed allesammen.

Jesper dobbeltklikkede på mail-programmet, og et par sekunder senere kom et vindue frem, hvor han skulle skrive et password. Det var et password, som Sasha havde valgt – grisling. Et øjeblik efter, at han havde trykket Enter, var han logget på, og han trykkede på knappen for at hente mails. Der gik et par sekunder, før der viste sig en enkelt ny mail. Den var fra Bettina, en af Sashas veninder, så Jesper lod den være, og åbnede i stedet Internet Explorer. Den startede op med universitets hjemmeside, men Jesper klikkede hurtigt på Favoritter og fandt Jubii. Han vidste ikke rigtigt, hvad han søgte, men da søgefeltet dukkede op, tastede han det første ord, der faldt ham ind – bøsse.

Der dukkede en side op med forskellige links. Det øverste var Jubii’s egen guide for bøsser og lesbiske, men det næstøverste link fangede Jespers opmærksomhed. ‘Bøsse i Danmark – Om at være bøsse i Danmark med spring-ud historier og gode råd’ stod der. Han klikkede på det, og et øjeblik efter så han et billede af to muskuløse mænd, der lå i vandet ved strandkanten og kyssede hinanden. Han klikkede på billedet. Der dukkede en side op med et halvt billede af en fyr og en masse tekst. ‘Velkommen! Disse sider handler om homoseksualitet. Siderne henvender sig til både bøsser, deres familie og venner, samt til de, som gerne vil vide noget mere om det at være homoseksuel i Danmark.’ stod der. Fyren, som havde lavet siden, var 35 år, og han fik åbenbart en del mails med spørgsmål, for han bad folk læse siderne med spørgsmål og svar, før de skrev til ham.

Øverst i menuen var der et punkt, der hed Personligt, som Jesper klikkede på. Der var en lang historie, der blev indledt med lidt om, hvem fyren var, og det viste sig, at han var registreret partner med en fyr. Registreret partner. Jesper tyggede lidt på ordene. Det lød mere som et job, end en ægteskabelig status. Hvorfor dog ikke bare kalde det at være gift?

Jesper læste videre. ‘ Det kan være ekstremt vanskeligt at erkende overfor en selv, at man er bøsse, men det er dér, det hele starter.’ Han måtte erkende, at ordene var sande, og med et lille stik af genkendelse læste han historien færdig.

Historien blev afsluttet med: ‘Hele denne historie munder ud i en opfordring: Hvis du endnu ikke er sprunget ud, så gør det! I langt de fleste tilfælde vinder du ved det, idet du kan få et tættere forhold til familie og venner, men først og fremmest giver det en uvurderlig fred og frihedsfølelse.’

– Ja, det er godt med dig, tænkte Jesper. – Det lyder nemt og ligetil, men det er det at overvinde sig selv, der er svært. Det kan godt være, at mine forældre tager det pænt, men hvad nu hvis de ikke gør? Hvad gør jeg så? Så er jeg pludselig alene i verden med hele mit kaos – både det indeni og alt det, der er sket i de sidste dage.

Længere ned i menuen så Jesper, at der var et punkt, der hed Kontakt. Han klikkede på det, og der kom en side frem, der begyndte med teksten: ‘ Hvordan kommer man i kontakt med andre bøsser?’ Det første afsnit handlede om chat. Jesper havde prøvet det en enkelt gang sammen med Sasha, som ofte chattede med sine veninder, men han havde aldrig chattet alene. Her stod der så, at der var chat kun for bøsser. Han læste hurtigt videre. Der var nogle advarsler om, at man ikke skulle tro på alt, man fik at vide på chatten, og at man burde snakke i telefon med en person fra chatten, inden man mødte ham første gang. Til sidst var der et link til en bøssechat kaldet Opasia Maskulinum. Han klikkede på det, og der dukkede et nyt vindue op, hvor man kunne logge sig på chatten. Der var også en stribe navne på dem, som allerede var logget ind, og navnene fortalte temmelig tydeligt, hvad det drejede sig om – Sut min@, Lækker røv19år, stor f sgs nu kbh, Århus30SøgerM45+, FrbRåSex, renslikkeren, Lækker sgr $$/Ålb, Fræk aktiv kbh, XLJERN sgr TEEN, voksenflot, FlotPassivKbh, UngFyrSgrDate, golden34kbh, KbhFyrFyr, tlfspiller25, EsbjergDate, Thomas32kbh, blow34kbh, NøgenOgLiderlig, sort pervers, Michael.19.Vejle, gavmildpslikker, m36 sgr m 65-70 og så videre.

Jesper funderede lidt over, hvad han skulle kalde sig. Han havde mest lyst til bare at kalde sig Jesper, men det var åbenbart ikke almindeligt, så han valgte til sidst at kalde sig KbhV26 for at fortælle, at han kom fra Vesterbro, og at han var 26. Da han klikkede på knappen for at komme ind på chatten, fik han et vindue op med nogle temmeligt direkte beskeder. ‘Vito. : Jeg, moden fyr vil udnytte, binde og ydmyge bifyr el. slave-du skal være under 35 år.’ og ‘Gavmild Søger Ung : Søger en ung SERIØS fyr under ca 24 til en 40 årig veludrustet fyr til en aftale nu’ vidste tydeligt, hvad de var ude efter.

Der gik ikke mange sekunder, før der dukkede en besked op i rødt, hvilket viste, at den var skrevet personligt til Jesper.

FlotPassivKbh : (til KbhV26) hej

Jesper fandt navnet FlotPassivKbh i listen, og funderede lidt over, hvad han skulle skrive.

KbhV26 : (til FlotPassivKbh) Hej. Hvem er du?

Der gik ikke mange sekunder, før han fik svar tilbage.

FlotPassivKbh : (til KbhV26) slank trænet fyr - 31/188/77

Jesper overvejede, om han kunne kalde sig veltrænet, men det var efterhånden længe siden, at han havde droppet styrketræningen.

KbhV26 : (til FlotPassivKbh) Jeg er slank, men nok ikke veltrænet. 26/184/72

FlotPassivKbh : (til KbhV26) det er ok.. bare du er en pæn fyr - hvad har du lyst til

Han havde egentlig ikke overvejet, hvad han havde lyst til. Ville han møde fyren, eller ville han bare chatte med ham? Når det kom til stykket ville han vel allerhelst have en kæreste, men med den indledning, var det nok ikke det, som fyren var ude efter.

KbhV26 : (til FlotPassivKbh) Jeg vil gerne møde en sød fyr, og så se, hvad det udvikler sig til.

FlotPassivKbh : (til KbhV26) ok

Hvad betød det? Var det OK med fyren, bare at mødes, eller mente han selv, at han var en sød fyr? Jesper valgte at gengælde hans spørgsmål.

KbhV26 : (til FlotPassivKbh) Hvad har du lyst til?

FlotPassivKbh : (til KbhV26) en aftale med en aktiv fyr

Aktiv? Hvordan aktiv? Mente han motion, eller mente han med et aktivt sexliv?

KbhV26 : (til FlotPassivKbh) Hvordan aktiv?

FlotPassivKbh : (til KbhV26) en fyr der boller mig

Nå, det var altså kun sex, fyren var ude efter. Jesper prøvede at holde ham lidt hen.

KbhV26 : (til FlotPassivKbh) Ok. Du vil kun bolles? Du kan ikke lide at bolle andre?

FlotPassivKbh : (til KbhV26) nej det er jeg ikke så meget til

KbhV26 : (til FlotPassivKbh) Ok. Jeg er altså ikke så erfaren. Er du?

FlotPassivKbh : (til KbhV26) ja det er jeg vel så nok i.f.t. dig - har du bollet en fyr før

KbhV26 : (til FlotPassivKbh) Nej, men jeg er blevet bollet. Jeg følte mig lidt brugt. Er det det, du kan lide?

FlotPassivKbh : (til KbhV26) ja

FlotPassivKbh : (til KbhV26) kunne du ikke lide det

KbhV26 : (til FlotPassivKbh) Jo, men det gjorde lidt ondt. Han var ellers meget lækker, men han smed mig nærmest ud dagen efter.

FlotPassivKbh : (til KbhV26) ja det er jo ikke så godt hvis du havde håbet på en mere venlig behandling - d.v.s. evt. at ses igen

KbhV26 : (til FlotPassivKbh) Det havde jeg. Min kæreste gik fra mig, da hun opdagede, at jeg tændte på fyre, og han var den første fyr, jeg var i seng med. Men jeg ville meget gerne blive kæreste med ham.

FlotPassivKbh : (til KbhV26) vil han det ?? - eller det vil han vel ikke

Pludselig var der én, der brød ind.

25 trænet pas : (til KbhV26) hejsa, hvad søger du?

Jesper kunne ikke overskue at skriv til to, så han valgte at ignorere ham.

KbhV26 : (til FlotPassivKbh) Jeg har ikke talt med ham siden han smed mig ud.

FlotPassivKbh : (til KbhV26) hvor længe siden er det

KbhV26 : (til FlotPassivKbh) Det var i forgårs...

FlotPassivKbh : (til KbhV26) hold da op og kæresten er lige skredet

KbhV26 : (til FlotPassivKbh) Ja, det er lidt kaotisk, men jeg er nu ret sikker på, at jeg er bøsse.

FlotPassivKbh : (til KbhV26) ok.. jeg kan godt forstå det er hårdt fordig

FlotPassivKbh : (til KbhV26) jeg er jo altså til en aftale idag lige på - og vil bolles - så det er du jo nok ikke til oven på dette

Jesper var egentlig glad for, at fyren ikke lagde skjul på sine intentioner.

KbhV26 : (til FlotPassivKbh) Jeg har brug for at være sammen med nogen, og for at lære noget. Det er ret nyt.

FlotPassivKbh : (til KbhV26) Ja - men lige idag er jeg nok bare ikke den tolerante lærer og giver

KbhV26 : (til FlotPassivKbh) Det forstår jeg godt. Held og lykke. Hvad hedder du egentlig?

FlotPassivKbh : (til KbhV26) frank

KbhV26 : (til FlotPassivKbh) Hej Frank. Jeg hedder Jesper.

FlotPassivKbh : (til KbhV26) held og lykke jesper

KbhV26 : (til FlotPassivKbh) Tak skal du have

Jesper blev hængende lidt, for at se hvad de andre skrev, men der skete ikke rigtigt noget, så han mistede hurtigt lysten, loggede ud og lukkede computeren ned. Da han rejste sig, ringede telefonen. Han gik ind i stuen og tog den.

– Det er Jesper.

– Hej, Jesper, det er Brian.

– Hej, Brian! Tak for i går.

Jesper satte sig i sofaen.

– I lige måde. Fedt sted, hva’?

– Ja, det var det. Hvad synes du så om Lars? Det så ud som om, at I snakkede meget godt sammen.

– Ja, han var da en fin fyr. Det så da også ud til, at I kom meget godt ud af det med hinanden. Hvad så? Skal du se ham igen?

– Han syntes ikke, at jeg var klar til et forhold, så nej, det skal vi nok ikke.

– Århh, pjat med dig. Han ville da bare prøve, om du nu også var moden til noget mere seriøst. Hvis ikke du er det, så kan i da bare dele seng – der er ingen, der siger, at man SKAL dele hus og hjem fra den første dag.

– Jeg tror ikke, at Lars er til et løst forhold lige nu. Han er lige brudt med kæresten…

– Ja, lige netop! Det er da netop i den situation, at man skal ud og have noget af det frække, ikke? Er det ikke det, du har lyst til?

– Jeg ved ikke.

Jesper tænkte sig lidt om, og vejede et fast forhold op mod mere eller mindre tilfældig sex. Han ville helst have det hele lige nu, men Brian havde nok ret i, at han havde lyst til at prøve nogle ting af. Han ville mærke en mands krop mod sin, og først og fremmest ville han prøve den nye og spændende form for sex, han netop havde opdaget.

– Jo, det er nok det, jeg har mest lyst til, indrømmede Jesper.

– Så gør det dog. Hvad holder dig tilbage? Bare fordi Lars siger, at han ikke er til løse forhold, så hold dog kontakten.

– Jamen, jeg har jo ikke hans telefonnummer – jeg kender ikke en gang hans efternavn.

– Du har jo ikke spurgt mig endnu, sagde Brian lidt hoverende.

– Hvad mener du med det? spurgte Jesper tvivlende.

– Jeg fik hans kort. Godt nok er det nummeret på arbejdet, men hvad gør det?

– Hvorfor i alverden fik du det?

– Det var egentlig det, jeg ringede for at tale med dig om – vores tur til Israel. Jeg fortalte Lars om turen, og så sagde han, at han havde været i området for et par år siden. Jeg fortalte om de steder, jeg kender, og han havde et par forslag til steder, vi skulle besøge, men han kunne ikke huske navnene, så jeg fik lov til at ringe til ham i morgen på arbejdet.

– Det lyder lidt for heldigt, sagde Jesper mistroisk.

– Det er sandt! Ok, jeg ved jo, at du er lidt sløv i optrækket, ikke? Og jeg kunne se, at du var lun på ham, så jeg prøvede at få telefonnummeret ud af ham, uden at det virkede alt for påtaget. Det er ikke helt de samme områder, han har været i, men hvad gør det? Det vigtigste er, at du nu ved, at han hedder Lars Henriksen, og at han arbejder i DSB.

– I DSB?

– Ja. Der står bare, at han er ingeniør, men nummeret er 82 34 45 00. Har du noget at skrive med?

– Nej, øjeblik.

Jesper rejste sig, for at finde en pen og noget papir. På en hylde i reolsystemet, lå der en pen og en Post-it, som han tog med sig.

– Så er jeg her igen, sagde han.

– Ok. Fik du det? 82 34 45 00.

– Got it, sagde Jesper, da han havde noteret det.

– Du, Jesper, hvornår skal vi mødes for at få planlagt den tur. Det nytter ikke noget, at vi venter for længe, for hotellet skal bookes snart.

– Kan det ikke vente til en aften i løbet af ugen? Hvad med onsdag?

– Så hellere torsdag.

– Fint nok, så siger vi torsdag. Jeg skulle have været ude og købe gave med Sasha, men det bliver jo nok ikke til noget nu.

– Gave? Skal I kun købe én? Susans indkøbsliste til jul er flere kilometer lang, og vi skal sikkert bruge de næste to lørdage på at købe gaver.

– Det er fødselsdagsgaven til min mor. Hun fylder 50 den 21. december, men hun holder allerede fødselsdagen lørdagen før. Alle de andre gaver plejer vi at tage en fridag og købe, og i år skulle det have været onsdag i næste uge, men det bliver jo nok heller ikke til noget.

– Lyd nu ikke så bitter. Det er jo det her, du allerhelst vil, ikke? I morgen ringer du til Lars, og på torsdag mødes vi her hos mig, og får lagt brikkerne på plads for den dykkerferie i Israel.

– Ok. Så siger vi det.

– Hej så længe, sagde Brian og lagde røret på, inden Jesper nåede at sige mere.

Fortsættes…