Vildfarelse – afsnit 23 – Pan (III)

– Nå, der er du! Hvor har du været så længe? spurgte Brian, da Jesper kom hen til baren, hvor Lars og Brian stod. Chrisser og Tom manglede.

– Lars og jeg har diskuteret, om hende der henne er lebbe, eller hvad? sagde Brian og pegede diskret hen på en pige, der stod længere henne ved baren. Jesper kunne godt se, at hun så godt ud med sit lange lyse hår, og en stramtsiddende kjole, der fremhævede hendes bryster kraftigt, men samtidig var Jesper overrasket over, hvor lidt tiltrukket af hende han egentlig følte sig.

– Det er hun, sagde Lars med lidt irritation i stemmen. – Så lyt dog til en ekspert! For det første: Hvis hun kommer på Pan i det dress, så er der 90 procent chance for, at hun er lebbe. For det andet: Følg lige hendes blik og se, hvem det er hun nidstirrer, inden du siger mere.

Det var tydeligt, at hun var meget optaget af to piger, som dansede tæt på baren.

– Det kan sgu’ da ikke være rigtigt, sagde Brian skuffet. – Hvordan skal man kunne se det? Hvis jeg havde mødt hende ethvert andet sted, var jeg da straks begyndt at bage på hende!

– Øhhh, hvad med Susanne? spurgte Jesper lidt anklagende, men med et lille smil på læben. – Får du ikke nok derhjemme?

– Århh, din lyseslukker! Jeg skaffer da bare appetit ude, men så længe at jeg spiser hjemme, er det ikke noget problem. Så du måske ikke efter andre fyre, da du kom sammen med Sasha, hvad?

– Det var noget andet, sagde Jesper brødebetynget.

– Vel var det sgu’ da ej, sagde Brian. – Der er ingen grund til at spille hellig, din lille bøsse! sagde han med et grin, og klappede Jesper på skulderen.

– Man SKAL se efter andre fyre, sagde Lars. – Uden lidt inspiration og fantasier går man i stå, og et lille sidespring i ny og næ, kan man vel aldrig sige sig helt fri for, vel?

– Jo, det kan man, sagde Jesper lettere fornærmet. – Det er et spørgsmål om tillid og loyalitet.

– Nonsens! udbrød Lars. – Det er et spørgsmål om hormoner og lyster. Nogle gange kan man bare ikke styre sine lyster, og så må man bare tage konsekvenserne bagefter. Ok, det er selvfølgelig bedst for forholdet, hvis man aftaler den slags på forhånd, men det er jo ikke alle, der er åbne for det.

– Hvad mener du med: aftale på forhånd? spurgte Jesper.

– Nå, ja, et åbent forhold, eller hvad man nu foretrækker at kalde det.

– Er man så ikke bollevenner, mere end man er kærester? spurgte Jesper lidt anklagende.

– Tjoh, det er man måske nok, men i så fald har jeg haft flere bollevenner, end jeg har haft kærester. Jeg havde også et åbent forhold med Thomas, som jeg lige har smidt ud, men det var altså ikke fordi han bollede ved siden af, at han røg ud.

– Hvad var det så? spurgte Brian?

– Han var forelsket i en pige, og dér sætter jeg altså grænsen!

Brian udstødte et latterbrøl.

– Ja, ja, du kan sagtens grine, sagde Lars. – Det var oven i købet en rigtig god veninde. Hvad ville du sige, hvis din kæreste bollede med en anden pige?

Brian kvalte sin latter. – Bollede? Kan man i det hele taget kalde det det? To piger kan da ikke bolle. Hvis Susan kom hjem med en anden pige, ville det være helt ok med mig, sagde han med et frækt grin. – Bare jeg må være med altså…

– Typisk hetero mænd, sagde Lars irriteret. – Jo flere kvinder jo bedre.

– Nå, nå, nå, har du måske aldrig fantaseret om flere fyre på én gang? spurgte Brian.

– Ork, jo, og jeg har da ikke nøjedes med at fantasere. Det skal da prøves, sagde Lars med et frækt smil.

Jesper var helt opslugt af Brian og især Lars, og han hungrede efter flere detaljer, men han ville ikke lyde alt for interesseret, så han undlod at spørge.

– Og selvfølgelig hedder det også bolle, når det er to piger. Tror du, at der SKAL være en pik med for at kalde det ‘at bolle’? spurgte Lars.

– Ja, i min verden skal der, sagde Brian med et smil.

– Forskellen er bare, at du kun vil have din egen pik med, mens jeg helst vil have flere andre, sagde Lars og blinkede til Brian.

– Står du dér og lægger an på mig? spurgte Brian, og lod som om, at han var fornærmet. – Næh, du, det HAR jeg prøvet, og det var det. Been there, done that.

– Wouv, udbrød Lars overrasket. – Det havde jeg aldrig gættet. Det kan være, at du skulle prøve med mig. Så skal vi se, om ikke du kan omvendes.

Jesper følte et lille stik af jalousi, selvom han godt kunne se, at Lars ikke mente et ord af det.

– Ja, ja, det er godt med dig. Jeg skal lige ud og hælde vand fra, sagde Brian og gik.

– Du må ikke tro, at jeg mener alt, hvad jeg siger, sagde Lars og kiggede ned i sit glas. – Jeg er vist lidt beruset.

– Hvad er det, du ikke mener? spurgte Jesper.

– For eksempel at jeg er til åbne forhold. Det er jeg slet ikke, men mine eks’er insisterede, og så har man egentlig ikke noget valg, vel? Hvis man siger nej, så laver de alligevel bare sidespring, sagde Lars med bitterhed i stemmen. – Ok, det kan være enormt svært at styre sine lyster en gang i mellem, men man behøver vel ikke at springe på hvad som helst – og da slet ikke piger?

Lars så ned i sit glas. Det var tydeligt, at han tænkte på, hvordan han havde taget Thomas på fersk gerning med en pige.

Jesper lagde en hånd på Lars’ ryg. Han følte sig enormt tiltrukket af Lars’ pludselige svaghed, og han havde en enorm lyst til at lægge armene om ham og trøste ham.

– Op med humøret, sagde han blot. – Der er forskel på folk. Det er ikke alle, der forelsker sig til højre og venstre og i forskellige køn.

– Nej, selvfølgelig ikke, sagde Lars og tog sig tydeligvis sammen, – men jeg er ved at være godt træt af bøssemiljøet. Hvert halve år er jeg nødt til lige at have en pause – komme ud, komme væk, opleve noget andet. Det kan godt være lidt deprimerende at se vennerne med nye kærester hver, hver anden weekend, og vide, at man skal være mere end almindeligt heldig for at finde en sød, trofast fyr.

Jesper nægtede at tro, at det var så slemt, som Lars gjorde det til. Sådan var han jo ikke selv – hverken han eller Lars – og hvis der var to, var der helt sikkert også mange flere, men Jesper vidste ikke, hvordan han skulle sige det, uden at risikere at lyde forfærdeligt naiv.

– Det var ikke meningen, at jeg ville tage modet fra dig, Jesper. Men på den anden side nytter det ikke at være naiv og tro, at det er den store kærlighed med den første og den bedste. Pas på dig selv, Jesper.

Jesper stod som forstenet. Var det en afsked? Var det helt udelukket, at det kunne blive til noget mellem dem? Han ønskede og bad til, at det bare var en generel advarsel, og i bund og grund nægtede han at tro, at bøsser var sådan generelt.

Lars lagde sin hånd på Jespers kind. – Du er sød, men du har meget at lære endnu. Lyt til et godt råd, og find dig en fyr udenfor miljøet – en fyr der er sprunget ud vel at mærke, for der er ikke noget værre end de fyre, der ikke kan finde ud af sig selv. Hvad med dig selv?

Jesper funderede lidt over, hvordan kan skulle få det sagt uden at blive sat i bås med de andre fyre, der ikke var sprunget ud.

– Jeg er bøsse, men jeg er ikke sprunget ud for min familie endnu – kun for Sasha og Brian. Men det er ikke noget problem. Jeg er ikke i tvivl længere.

– Hvor længe har du været sikker? spurgte Lars uden at fjerne sin hånd fra Jespers kind.

– Jeg har vel egentlig altid vidst det, men jeg har først taget konsekvensen nu, sagde Jesper og så ned. Han vidste godt, at det var en overdrivelse, men på en måde var det hele sandt. Mistanken havde jo været der i årevis, men det var først for et par dage siden, at han blev helt sikker.

– Bedre sent end aldrig, sagde Lars med et lille smil, og nærmede sig ganske langsomt.

Jesper så op, og hans blik mødte Lars’. Lars så ham dybt i øjnene. Deres ansigter var nu kun få centimeter fra hinanden, og Jesper mærkede, hvordan han blev blød i knæene.

Lars lagde hånden om Jespers nakke, og deres læber mødtes i et brændende varmt kys. Jesper lagde forsigtigt armene om Lars, og mærkede i samme øjeblik Lars’ anden hånd på den ene balde. Få sekunder efter mærkede han, at det begyndte at dunke i det nedre regioner, og han var temmelig sikker på, at Lars ville kunne mærke det et øjeblik efter. Jesper lod sine hænder glide ned, og greb fat om Lars’ balder. Han masserede dem krævende.

Lars lod sin tunge glide ind mellem Jespers læber, og Jesper svarede straks igen ved at lade sin tunge lege med Lars’. Jespers hænder var overalt på Lars.

Pludselig trak Lars sit ansigt lidt væk, og så Jesper dybt i øjnene.

– Jeg synes, at du er sød, Jesper, men lige nu kan jeg ikke give dig, hvad du har brug.

– Hvorfra ved du, hvad jeg har brug for? spurgte Jesper lidt ærgerligt.

– Det ved jeg heller ikke, men jeg kan huske, da jeg selv var kommet til erkendelsen. Det var kun én ting, det drejede sig om. Jeg bildte mig ind, at det var kærligheden, jeg var på jagt efter, men jeg skulle bare have noget sex. Jeg tror, at jeg havde en ny kæreste hver fjortende dag i hele det første år, og det er der ikke noget galt i. Man skal da ud og prøve grænser – prøve sig selv af. Man skal opleve miljøet, og man skal have noget pik. Det er det, det drejer sig om: pik.

– Hvad har det med os at gøre? spurgte Jesper i et forsøg på at skifte emne.

– Alt, sagde Lars. – Det er et spørgsmål, om du er klar til et forhold, og om jeg er den rette for dig, for jeg kan ikke begynde på noget, som jeg i bund og grund ikke tror på holder.

Jesper så ned. Han mærkede et stik i hjertet af skuffelse. Lars var alt, hvad han ønskede sig lige nu, og intet, han kunne sige, kunne ændre Lars’ holdning. Så meget vidste han. Han ville ønske, at han kunne overbevise Lars om, at han skulle leve i nuet, og at det var kærlighed og ikke bare sex, han var på jagt efter.

– Hvad så? spurgte Jesper uden at se op.

Lars lagde begge sine hænder på Jespers kinder, og da Jesper igen så op, bredte et smil sig over Lars’ ansigt.

– Gå ud og scor. Find dig nogle bollevenner, og så måske en dag…

– Jeg ville ønske, at det var nu, sagde Jesper.

– Du ER sød, sagde Lars, og gav Jesper et let kys på munden. – Jeg har lyst til at tro på det, men min fornuft siger mig noget andet.

– Hvad laver i to turtelduer, spurgte Brian med et stort smil, og lagde en hånd på hver af deres skuldre. – Man kan da heller ikke lade Jer være alene et øjeblik. Kan I ikke vente med det der, til I kommer hjem?

– Skal vi danse? spurgte Lars, uden at fjerne øjnene fra Jespers.

– Ja, ja, lad bare mig stå her og blomstre.

– Kom, sagde Lars, så danser vi alle tre.

– Nårh, det var nu ikke meningen, at jeg skulle være tredje hjul, sagde Brian undskyldende.

– Kom nu bare, din padde, sagde Jesper. – Du skulle jo vise mig Pan, ikke?

– Ok! Let’s go! Jeg er også bare helt vild med Melodi Grand Prix…

De andre på dansegulvet var midt i “Vi maler byen rød”.

– Enhver bøsse med respekt for sig selv er vild med Birthe Kjær, sagde Lars grinende. – Kom så! sagde han, og førte dem begge mod dansegulvet.

Fortsættes…