Vildfarelse – afsnit 14 – Den første skuffelse

– Er du ved at være færdig? spurgte Michael, da han kom ud på badeværelset til Jesper. Jesper var ved at tørre sig i et stort håndklæde efter badet, men han rettede sig op og holdt lidt genert håndklædet foran sig. Jesper tænkte, at det egentlig var noget pjat, for de havde jo trods alt lige haft sex, men det var alligevel underligt at stå nøgen i en anden mands badeværelse. Michael havde taget en dybblå silkebadekåbe på, og stod i døråbningen og så maskulin og dejlig ud.

– Jeg er færdig nu. Vil du til?

– Ja, bare når du er klar. Vil du have noget at drikke? Der er mere vin.

– Ja, tak.

Michael vendte sig og gik, mens Jesper tørrede ansigtet og håret. Jesper slyngede håndklædet om sig, og gik ind i stuen. Han kunne mærke, at hans fødder ikke var helt tørre, og da han så ned på de afhøvlede gulve bag sig, kunne han set et svagt, vådt aftryk af sine fødder. Da han kom ind i stuen sad Michael i sofaen med et glas i hånden.

– Var det godt? spurgte han.

Jesper var i tvivl om Michael spurgte til deres oplevelser i sengen, eller om det var badet. – Ja, det var dejligt, sagde han, for at være på den sikre side. Han gik hen imod sofaen for at sætte sig ved siden af Michael.

– Jeg har lagt dit tøj på stolen i soveværelset, sagde Michael og tog en slurk af vinen.

– Ok, sagde Jesper og fortsatte hen mod sofaen.

– Sofaen har ikke så godt af fugt. Skal jeg hente dit tøj? sagde Michael hurtigt, og gjorde mine til at rejse sig.

– Nej, det behøver du ikke. Jeg finder det.

Jesper vendte om, og gik ind i soveværelset. På en stol lå hans tøj pænt lagt sammen med underbukserne øverst. Han lagde håndklædet på sengen, og tog underbukserne på. Han kunne ikke beslutte sig til, om han skulle tage trøjen på, men gjorde det alligevel. Han følte sig så underligt nøgen.

– Der hænger en badekåbe bag døren, råbte Michael inde fra stuen.

Jesper lukkede døren halvt og så om bag den. Der hang en flaskegrøn velour badekåbe på en bøjle på en krog. Jesper tog den og duftede til den. Den duftede let af skyllemiddel, og den føltes blød og lækker. Han tog den på, bandt bæltet med en enkelt knude, og greb det våde håndklæde fra sengen. Han gik ud på badeværelset, og hængte håndklædet sirligt op på stangen på væggen, hvorefter han gik ind i stuen til Michael.

Michael smilede svagt, da Jesper satte sig i sofaen, og tog sit glas.

– Skål, sagde Michael og hævede sit glas.

– Skål. De drak begge, og satte glassene på bordet næsten samtidig. Jesper så sig lidt omkring. Rummet var ikke lige så fremmed, som det havde virket tidligere på aftenen, men alligevel heller ikke bekendt. Jesper følte pludselig, at både rummet og Michael var fremmed for ham, og han følte på én gang en længsel efter at komme hjem og efter at blive og lære Michael bedre at kende.

– Jeg går altså snart i seng, sagde Michael. – Jeg skal forholdsvis tidligt op og hjælpe en veninde med at flytte.

Jesper var skuffet. Han havde haft en svag ide om at vågne stille og roligt sammen med Michael, og måske ligge og snakke og kæle med ham hele formiddagen – måske lidt morgenmad på sengen.

Telefonen ringede. Michael rejste sig og gik hen til telefonen, der hang på væggen. – Det er Michael.

Jesper kunne svagt høre en stemme og noget støj i røret.

– Jeg har det fint. Hvor er I henne?

Jesper kunne høre en høj latter.

– Er Finn der også? Jeg troede, at han var i Sverige. Hvornår er han kommet hjem?

Michael lød lidt mere interesseret i Finn, end Jesper brød sig om.

– Spørg ham, hvorfor han ikke har ringet. Det lovede han ellers. Hvis ikke jeg skulle hjælpe Nina med at flytte i morgen, var jeg kommet med det samme.

Jesper mærkede et stik af skuffelse. Ville Michael virkelig bare være taget afsted?

– Det er løgn! Det har han ikke! Helt gennemsigtig? Det må jeg bare se! Kommer I ikke forbi?

Jesper forsøgte at forestille sig en flot fyr i en gennemsigtig t-shirt, men det lykkedes ikke rigtigt. Det tætteste han kom, var en lidt fedladen fyr i en netundertrøje.

– Jo, kom nu. Jeg har lovet Nina at være der klokken ni, og hvis jeg ikke skal ligne en hængt kat, er jeg nødt til at gå i seng snart. Hvem er der ellers? Er Thomas der?

Michael lænede sig op ad væggen med hånden i lommen, mens han lyttede.

– Jeg mødte ham på Cosy søndag morgen sammen med en dreng. Han var køn, men han var s’gu ikke en dag over 18.

– Hvad? Slæber han stadig rundt på ham? Han plejer ellers ikke at kunne holde på dem mere end en enkelt weekend ad gangen, bortset fra ham den lille dåse fra Ålborg. Kan du huske ham? Jeg tror han flyttede ind hos Thomas den første weekend, og blev der i flere måneder, og han bestilte ikke andet end at vimse rundt i lejligheden i en jock-strap. Sig til ham, at han skal se at blive voksen.

Jesper kunne høre fyren i telefonen råbe til Thomas, at Michael havde sagt, at han skulle se at blive voksen, hvilket blev efterfulgt af en høj latter.

– Kommer I så?

Jesper håbede inderligt, at de ikke ville komme.

– Ok, så ring til mig i morgen ved otte tiden, Stefan. Jeg skulle være hjemme en gang mellem syv og otte. Skal vi på Cosy?

Det sidste håb om, at han havde en lille plads i Michaels liv var ved at forsvinde. Han havde mest lyst til at skynde sig ind i soveværelset, tage sit tøj og gå.

– Kys dem alle sammen fra mig og sig, at vi ses på Cosy i morgen, ikke? Gør nu ikke noget, jeg ville have gjort!

– Årh, din lille dåse, styr dig. Hej!

Michael lagde røret på med et lille grin. – Nå, vil du med i seng?

Jesper var egentlig ikke træt, men han kunne alligevel godt mærke, at det havde været en lang dag. – Gerne.

Michael gik ud på badeværelset, og Jesper kunne høre ham vaske sig og børste tænder. Han drak den sidste slat vin i én mundfuld. Det var ikke lige det, han havde håbet på – den første gang, og så med en fyr, som var mere optaget af vennerne end af ham. Han tænkte tilbage på forløbet, men han fortrød ikke. Han havde prøvet det, og det havde på mange måder været helt rigtigt – som det aldrig havde været med Sasha, men han savnede Sashas varme og nærhed. Det virkede som om, at der var kilometer mellem ham og Michael, selvom de havde været så tæt og så intime, som han aldrig havde været med en anden mand. En mand. Bare tanken om, at han var her hos en mand, som han netop havde haft sex med gav ham en kildrende og lidt ophidsende fornemmelse.

– Der ligger en ekstra tandbørste ude på vasken. Du kan bare bruge det håndklæde, du tog før. Kommer du?

Michael stod i døråbningen, med den ene skulder lænet mod karmen.

– Jeg kommer nu.

Jesper rejste sig, og satte sit glas. Michael vendte sig og gik ind i soveværelset, mens Jesper gik ud på badeværelset. På kanten af vasken lå en tandbørste i indpakningen. Han flåede larmende pakken op, tog tandbørsten ud og skyllede den under den varme hane. Han ville være sikker på, at den var ren nok, inden han kom den i munden. Med tankerne kredsende om aftenens og nattens begivenheder børstede han sine tænder, mens han så på sig selv i spejlet.

Da han var færdig, stillede han tandbørsten i tandkruset ved siden af Michaels, tørrede sig om munden i det våde håndklæde, og gik ind i soveværelset. Michael lå halvt under dynen, så Jesper tydeligt kunne se, at han ikke havde noget tøj på. Han havde lukkede øjne. Jesper løsnede badekåbens bælte, tog badekåben af, og hængte den om bag døren. Han tøvede lidt, før han trak underbukserne af, som han lagde på stolen ovenpå det øvrige tøj.

Michael havde lagt sig midt på sengen, og dynen lå på den anden side, så Jesper kunne ikke kravle ind under den, blot lægge sig ved siden af Michael. Han lagde sig på siden på albuen, så han kunne betragte Michael i den dæmpede belysning.

Michael åbnede øjnene, greb kanten af dynen og trak den hen over dem begge, så den næsten dækkede dem totalt. – Kan du sove godt.

– I lige måde, sagde Jesper og lagde sig ned på ryggen. Han lå lidt og stirrede op i loftet, da han mærkede Michael vende sig. Michael lagde sig halvt hen over Jesper med knæet mellem Jespers ben, så Jesper kunne mærke hans lår mod sit slappe lem. Der gik dog ikke mange sekunder, før det ikke længere var så slapt.

Michael så Jesper i øjnene, mens han lagde sine læber mod Jespers. Kysset udviklede sig til et dybt tungekys, og Jespers lem kæmpede for at komme forbi Michaels lår. Michael flyttede sit ben lidt.

– Allerede kampklar? Michael smilede, og gav Jesper et let kys, før han rullede tilbage på ryggen med et suk. – Hvis ikke jeg skulle have været oppe så tidligt, havde jeg kastet mig over dig, men nu vil jeg sove.

Jesper blev liggende, og stirrede op i loftet. Han havde lyst til at lægge sig på siden og se på Michael, men det virkede forkert, så han lukkede øjnene og forsøgte at falde i søvn. Det virkede som en umulighed, og han var overbevist om, at han skulle ligge længe, for at falde i søvn, men der gik ikke mange minutter, før hans tanker blev til drømme.

Fortsættes…