Vildfarelse – afsnit 107 – Jonas

Det gule neonrør over vinduerne til caféen dannede navnet Sokkelund. Jesper ankom til caféen næsten på slaget otte, gik ind ad døren og så sig om i lokalet, men der var ingen enlige fyre ved nogen af bordene. Han fandt et bord bagerst, hvor de havde aftalt at mødes, hvis der altså var nogen ledige borde, tog jakken af og satte sig. Det havde taget ham lang tid at finde noget tøj, han synes var passende – passende moderne og passende personligt, og han havde skiftet både underbukser og trøje flere gange, inden han var bare nogenlunde tilfreds.

Ved de nærmeste borde sad nogle par og nogle veninder, men de var alle optaget af deres egne samtaler, så Jesper regnede med, at de kunne være nogenlunde i fred for nysgerrige ører. Han havde ellers foreslået at mødes på et homosted i stedet, men Jonas havde holdt fast på at mødes på en café i nærheden af hans lejlighed. Jonas fik det til at lyde som om, det var det mest praktiske, men Jesper havde hurtigt regnet ud, at det i højere grad handlede om, at han skulle kunne komme hurtigt hjem og få sig en ny date, hvis Jesper viste sig at være en fuser. Jesper planlagde at være alt andet end en fuser…

En fyr, som passede på Jonas’ egen beskrivelse, han havde givet til Jesper på Boyfriend, og som mindede om det foto, han havde på sin profil, kom ind ad døren. Han så sig om, og fik hurtigt øje på Jesper. Hans blik røbede lidt tvivl, men da Jesper smilede til ham, bevægede han sig straks hen mod bordet, hvor Jesper sad. Hans lidt flagrende, kokette bevægelser, hans nøje arrangerede frisure og hans iøjnefaldende tøjstil efterlod ikke meget tvivl hos Jesper om, at Jonas var bøsse, og for et år siden, ville han have været lidt frastødt af, at Jonas på ingen måde lagde skjul på sin seksuelle orientering, men nu følte han sig faktisk tiltrukket af det. Han følte straks et fællesskab med Jonas – at de havde et fælles udgangspunkt – og desuden følte han sig tiltrukket af Jonas’ kønne ansigt og hvad der så ud til at være en spinkel krop, så Jesper konstaterede for sig selv, at det tegnede godt for aftenen.

Jesper betragtede ham, mens han nærmede sig bordet. Kroppen virkede spinkel på grund af hans spinkle ben, smalle ansigt og tynde hals, men han kunne ikke være sikker så længe han stadig havde overtøjet på. Jesper var vant til lidt flere muskler og maskuline former fra Lars, men det skulle da nok blive en interessant fornyelse at mærke en anden kropsform, end han var vant til.

Jonas gled sidelæns ind på stolen over Jesper, og først da han havde sat sig, tog han overtøjet af og hængte det over stolens ryglæn. Indtil da havde Jonas ikke set direkte på Jesper, og det var da også kun et kort øjeblik, at deres blikke strejfede hinanden, da Jonas sagde “hej”. Et øjeblik efter havde Jonas grebet menukortet på bordet, og begyndte at studere det grundigt.

– Jeg skal bare have en latte, sagde Jonas lidt efter og så op. – Henter du?

Jesper var så overrasket, at han blot sagde ja og rejste sig for at gå hen til bardisken.

En nydelig fyr – som Jesper straks kategoriserede som hetero uden helt at vide hvorfor – spurgte straks, hvad Jesper kunne tænke sig, og Jesper bestilte en latte og en cappuccino til sig selv. Jesper ventede ved disken, mens fyren lavede bestillingen, og Jesper betragtede uhæmmet hans nakke, ryg og bagdel, mens han stod foran den larmende espressomaskine.

Jonas tog imod koppen uden et ord, da Jesper skulle til at sætte den foran ham. Mens Jesper fik sat kopperne fra sig og atter fik sat sig på stolen overvejede han, hvordan han skulle få startet samtalen. Det skulle gerne være på en afvæbnende måde, der kunne få noget af det akavede og kluntede ved situationen til at fordufte, men der var ikke rigtig nogen gode ideer, der meldte sig. Det var lige så svært som altid at skulle starte en samtale med en person, han slet ikke kendte – ja, måske sværere fordi formålet i bund og grund jo bare var at se hinanden an, inden de sammen tog hjem til Jonas.

Det blev Jonas, der først brød tavsheden. – Kan du lide mine nye sko? spurgte han og stak foden frem, så Jesper kunne se skoen på nært hold. Jesper genkendte Gucci mærket, der var en forholdsvis diskret del af designet, og han vidste, at skoene havde været rigtig dyre – hvis det altså ikke var en kopivare.

– De er lækre, sagde Jesper blot men uden større interesse eller indlevelse. Jesper bemærkede straks Jonas’ fornærmede og skuffede udtryk i ansigtet, og han følte sig nærmest forpligtet til at spørge til skoene, for ikke at have ødelagt sine chancer allerede i de første sætninger, de havde udvekslet. – Hvor har du fundet dem? Har de været dyre?

Jonas fortalte glædestrålende om sit fantastiske fund på udsalg, men selv udsalgsprisen lå noget over, hvad Jesper normalt gav for sine sko. Jonas fortsatte med at berette om alle de andre fund, han havde gjort på sin shoppingtur nogle dage forinden, indtil nogle af Jonas’ venner blev flettet ind i beretningen, da han åbenbart havde haft dem med på turen. Jonas omtalte dem ved fornavn, som om Jesper burde kende dem. Undervejs lavede Jesper høfligt bekræftende og interesserede lyde, hvilket øjensynligt opmuntrede Jonas til at fortsætte og stadigt udbygge sin beretning. Jesper var egentlig taknemmelig for, at Jonas havde taget teten i samtalen, selvom emnet ikke interesserede ham synderligt, og Jesper ventede blot tålmodigt på, at Jonas ville foreslå, at de tog af sted. Han forventede ikke at skulle bidrage synderligt til samtalen, så han satte sig selv på pause og lyttede aktivt.

Ud af øjenkrogen så Jesper en fyr komme ind i caféen. Han lignede og klædte sig som Jonas, og da han passerede deres bord, for at gå ud på toilettet hilste han på Jonas. Jonas virkede ikke overrasket og hilste blot igen, men Jesper bemærkede en afvisning i Jonas’ blik og en svag rysten på hovedet, der kun kunne tolkes som et “jeg har ikke brug for dig”. Der gik et øjeblik før Jesper lagde to og to sammen og det gik op for ham, at det sandsynligvis havde været aftalt spil – at fyren skulle dukke op, så Jonas kunne bruge ham som påskud for at slippe væk fra Jesper, hvis Jesper skulle have vist sig at være en fuser.

Jonas havde ufortrødent fortsat sin beretning, og han nød tilsyneladende at have et lydhørt publikum.

Jesper var overrasket over, hvor udspekuleret og nøje forberedt Jonas var, og han overraskede også sig selv, da han midt i én af Jonas sætninger spurgte: – Det var planlagt, ikke?

Jonas klappede i som en østers, men han så ikke spor overrasket eller fornærmet ud, og et øjeblik efter sagde han blot med et frækt smil: – Der er jo ingen grund til at spilde tiden, vel? – hvorefter han fortsatte sin beretning, som om intet var hændt. Også da fyren kom ud fra toilettet og atter gik forbi dem, talte Jonas videre om en af sine venner, og om hvad vennen havde sagt og gjort, da de var i byen i sidste weekend.

Der var efterhånden gået en halv time, hvor Jonas havde fortalt om sig selv, sine venner og om sine oplevelser, og det begyndte så småt at irritere Jesper, at Jonas var så lidt interesseret i ham. Han begyndte at forblive tavs i de korte pauser, der var, hvor Jonas forventede en reaktion, i forhåbning om, at Jonas ville forstå en hentydning, men Jonas havde vist talt sig varm, for han fortsatte ufortrødent.

Jespers tanker begyndte at kredse om andre ting, men da Lars dukkede op i tankestrømmen flyttede Jesper straks opmærksomheden tilbage på Jonas og hans ordstrøm. Han var ved at miste tålmodigheden, og han overvejede at spørge direkte, om de ikke skulle gå, men Jonas kom ham i forkøbet:

– Skal vi tage hjem til mig?

Jesper overvejede et kort øjeblik at sige nej. Han følte sig provokeret af Jonas’ manglende interesse for andet end sig selv, men på den anden side havde Jesper jo en klar dagsorden: at finde et sted og en fyr for natten.

– Lad os det, sagde Jesper og rejste sig for at tage overtøjet på.

– o –

Kun ti minutter senere stod de foran døren til Jonas’ lejlighed i en velholdt ældre ejendom. Både Jonas og Jesper havde været tavse på det meste af gåturen, men da Jonas satte nøglen i døren sagde han: – Der er lidt rodet. Håber ikke det gør noget. Jeg er næsten aldrig hjemme, så der er ikke så meget tid til at rydde op.

Jesper svarede ikke, men afventede at se, hvor slemt det var. Lyset var tændt i hele lejligheden, og Jonas havde ikke overdrevet, for der lå ting spredt over det meste af gulvet i både entréen og den lille stue, hvor der stor en tændt computer på et lille bord. Skærmen viste skiftende billeder af smukke drenge og mænd.

Jonas tog overtøjet af og hængte det på en knage, mens skoene fik en hædersplads øverst på en skoreol. Jesper fulgte hans eksempel og hængte jakken op, mens skoene blev sat på en af de få ledige pletter på gulvet. Der var varmt og lidt indelukket i lejligheden.

– Må jeg låne toilettet? spurgte Jesper. Han skulle lige bruge et øjeblik for sig selv og klare tankerne, ud over at han trængte til at få tømt blæren.

– Det er lige frem, sagde Jonas og pegede mod den eneste lukkede dør i entréen.

Også på badeværelset var lyset allerede tændt. Det var tydeligvis istandsat inden for de seneste år og holdt i en stram og eksklusiv stil, men både hylder og vask var fyldt med flasker, tuber, dåser, æsker og andet, så det kom slet ikke til sin ret. Desuden var vask og vandhane dækket af kalk og tandpastapletter, så det var tydeligt, at Jonas heller ikke havde tid til overs til rengøring.

Jesper fik tisset af, og inden han atter trak underbukserne op, vaskede han sig, så han var forberedt på den fysiske nærkontakt med Jonas.

Da han atter kom ud i entréen måtte han kigge ind i hvert rum for at finde Jonas, som han fandt siddende foran computeren, hvor han chattede med nogen på Messenger. Han fnisede over en besked, han fik, og gik straks i gang med at besvare den.

Jesper lænede sig op ad dørkarmen og ventede. Da Jonas havde trykket enter for at sende beskeden, vendte han sig mod Jesper og rejste sig fra kontorstolen.

– Skal du ikke have noget af alt det tøj af? spurgte Jonas og trak blusen over hovedet, hvilket afslørede en bleg og spinkel overkrop uden et gram overflødigt fedt, men hans drengede krop tændte Jesper. Jonas lod blusen falde ned på gulvet ved siden af sig.

Jesper trak sin trøje over hovedet og lagde den på sofaen ved siden af sig. Han var pludselig meget bevidst om, at hans mave ikke var helt så flad, som han godt kunne ønske sig, og at det ikke havde hjulpet, at Lars lavede så god mad. Det havde ikke bekymret ham synderligt i tiden sammen med Lars, men nu, hvor han igen skulle tiltrække andre fyre, var han pludselig fast besluttet på at gøre noget ved det – i morgen.

Jonas lod dog ikke til at lade sig mærke med noget. Han åbnede sit bælte, knappede bukserne op og lod dem falde ned om anklerne. Jesper sammenlignede med, hvordan han selv og Lars skulle arbejde lidt for at trække bukserne af, men Jonas’ bukser var både betydeligt løsere, end Jesper brød sig om, og samtidig var der ikke så mange former til at holde bukserne oppe. Han kom i tanker om udtrykket strygebræt, som han vidste, man brugte om piger uden former, men hvad sagde man mon om drenge? På den anden side var det jo egentlig ret maskulint ikke at have former, overbeviste Jesper sig selv om.

Mens Jonas trak bukserne helt af og samtidig tog sokkerne af, betragtede Jesper ham, mens han selv åbnede sit bælte. Jonas’ grønne Dolce & Gabbana underbukser afslørede ikke nogen nævneværdig bule. Til gengæld sad hans hår stadig perfekt – selv efter at blusen var trukket over hovedet. Når han bukkede sig ned opstod der kun nogle få undseelige hudfolder på maven, og hans rygsøjle stod klart og tydeligt frem gennem den velplejede, solbrune hud.

Jonas stod nu kun iført underbukser, armbåndsur og et sølvarmbånd, og Jesper bemærkede pludselig, at han ikke havde et hår på selve kroppen. Jesper begyndte at knappe sine bukser op og trak dem af – som ventet med noget mere besvær end Jonas. Sokkerne fulgte straks efter. Jonas nærmede sig Jesper med langsomme skridt, så de kun stod en halv meter fra hinanden. Han rakte hånden frem, lagde den på Jespers bule i underbukserne og mærkede lidt efter. – Nårh, du tænder da på mig, sagde han med et smil.

Jesper overvejede at kysse Jonas – han savnede egentlig noget intimitet – men det virkede upassende i situationen, så han lod være og besluttede sig i stedet for at tage et større skridt i det lille rollespil. Han tog fat i elastikken i Jonas’ underbukser, og trak dem ned midt på låret. Jonas’ pik var ikke nævneværdigt påvirket af situationen – i hvert fald hang den forholdsvis slapt foran en endnu mere slap og fuldstændig glatbarberet pung. Først da Jesper greb begge dele og kælede for dem, blev begejstringen synlig.

En lyd fra computeren fik Jonas til at dreje hovedet og se på skærmen. – Jeg skal lige…, sagde han og da Jesper slap ham, trak han underbukserne helt af og satte sig nøgen på kontorstolen for at svare på en besked på Messenger.

Jesper ventede tålmodigt, men da Jonas havde svaret på den tredje besked, overvejede han, om han ikke bare skulle gå. I samme øjeblik drejede Jonas hovedet mod Jesper og sagde: – Soveværelset er på den anden side af gangen. Jeg kommer om to sekunder.

Også soveværelsesgulvet var nærmest dækket med ting – indkøbsposer fra mærkevareforretninger, skoæsker, vasketøj og meget andet. Halvandenmandssengen var uredt, men i det mindste så sengetøjet rent ud. På sengebordet stod en glaskrukke med kondomer og glidecreme af samme type, som Jesper havde set på bardisken på homostederne. Han satte sig på sengen og betragtede rummet med en fascination over, at man kunne leve i sådan et rod og især at man kunne finde på at invitere gæster hjem i det.

Der gik fem minutter, inden Jonas kom ind i værelset. Han gik straks hen til sengen og lagde sig på maven bag Jesper. – Kom, sagde han. – Tag mig. Gør hvad du har lyst til.

Jesper havde nu mest lyst til at mærke nogle arme omkring sig, nogle hede kys og noget liderlighed, men han måtte tage, hvad han kunne få nu. Han drejede sig og lod sin tunge glide fra nakken, ned over ryggen og ned til de små, benede baller. Hans hud duftede dejligt ren og bortset fra en enkelt skønhedsplet og en lys plet omkring halebenet, var den perfekt glat og tonet. Da Jespers tunge nærmede sig revnen mellem ballerne, løftede Jonas bagdelen op mod Jesper, så han bedre kunne komme til, og Jesper lod velvilligt tungen glide hele vejen ned til mellemkødet uden at støde på antydningen af et hår.

– Tag underbukserne af, sagde Jonas stønnende og rykkede underlivet tættere på Jespers ansigt.

– o –

Jesper trak kondomet af og smed det direkte i toilettet. Han følte sig fysisk tilfredsstillet, men kyssene havde været få, og Jonas havde på alle måder været temmelig passiv i sengen, så der havde alligevel manglet noget. Da de begge var kommet, var Jonas straks gået ud på badeværelset, og da han fem minutter senere var kommet tilbage havde han blot sagt: – Så er det din tur.

Jesper vaskede sig og tørrede sig med det håndklæde, der hang længst væk fra vasken i forhåbning om, at det var det mindst brugte.

Da han kom ud fra badeværelset kun han høre, at Jonas atter sad foran computeren og skrev. Han fandt sine underbukser på gulvet i soveværelset, tog dem på og gik ind i stuen til Jonas, som sad foran computeren kun iført sine grønne underbukser.

– Dit tøj ligger på sofaen, sagde Jonas uden at flytte blikket fra skærmen. – Jeg skal af sted lige om lidt, sagde han for at understrege, at Jesper godt kunne skynde sig lidt at gå.

Jesper klædte sig på, og da Jonas ufortrødent fortsatte med at skrive, gik han ud i entréen og tog sko og overtøj på.

– Nu skal jeg lukke dig ud, sagde Jonas bag ham og gik hen til hoveddøren. Han drejede slåen og håndtaget, og døren åbnede med et karakteristisk klik. En knirken fra hængslerne gav genlyd ude i opgangen, da han åbnede døren halvvejs op, mens han selv stod bag den. Jesper gik hen mod døren, men tøvede da han var ud for Jonas. Jonas så ned og sagde blot: – Hej, hej.

Døren blev lukket forsigtigt bag Jesper, som allerede overvejede, hvor han nu skulle tage hen.

Fortsættes…