Kære forældre ( 6)

Hvorfor er jeg utryg overfor hans seksualitet?

Følelserne, du har, er et produkt af vores kultur. Homofobi (angsten for homoseksualitet) er så udbredt i vores kultur, at det er vanskeligt at afvise den hos os selv. Så længe homofobi eksisterer, har homoseksuelle og forældre til homoseksuelle grund til bekymring.

Mange forældre oplever en anden form for skyldfølelse. Forældre, der ser sig selv som liberale – fritænkende – og som mener, at de har lagt fordommene bag sig (måske fordi de har homoseksuelle venner eller kender til andre homoseksuelle i familien), bliver overraskede over den utryghed de føler, når det er deres eget barn, der viser sig at være homoseksuel. Ikke nok med, at de pludselig kæmper med frygten for homoseksualitet, de kæmper også med tanken om, at de føler som de gør.

Jeg har altid undret mig over, at han ikke så efter pigerne, og at han ikke fandt sig en kæreste. Jeg turde ikke spørge, og han turde ikke fortælle mig det…

Det hjælper at koncentrere sig om det reelle problem: hvad din søn har allermest brug for lige nu. Fokuser ikke på skyldfølelsen. Den er ubegrundet og den er kun til skade for dig selv og din søn.

Læs videre: Burde vi opsøge en psykolog?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: