Kære forældre ( 3)

Hvorfor skulle han absolut fortælle os det?

Nogle forældre mener, at de ville have været lykkeligere, hvis de ikke kendte til deres søns seksualitet. De ser med længsel tilbage på den sorgløse tid, da de ikke kendte sandheden, men de overser ofte den afstand, der dengang var mellem dem og deres søn.

Nogle gange prøver man at fornægte, det der sker, ved at afvise, det der sker (“Det er bare en fase. Det går over.”), ved at lukke af (“Hvis du vælger at leve sådan, vil jeg ikke vide det.”) eller ved ikke at forstå vægten, af det man hører (“Det er fint, min skat. Vi skal spise nu.”). Disse er alle naturlige reaktioner.

Men hvis du ikke kendte din søns seksualitet, ville du aldrig lære at kende og forstå ham. En stor del af hans liv ville skulle holdes hemmeligt for dig, og du ville aldrig kende hans sande jeg. Det er vigtigt at acceptere og forstå din søns seksualitet, for homoseksualitet er ikke en fase, han skal igennem – det er en del af hans identitet. Han har sikkert tænkt længe og grundigt over sin egen seksualitet, og er måske først nu begyndt at acceptere og forstå den.

Så hvis du spørger, om han nu også er sikker, er svaret temmelig sikkert “JA”. At fortælle dig, at han er bøsse, kræver så megen accept, forståelse og tillid fra hans side, at det er højst usandsynligt, at han har taget let på det, eller at det er uovervejet.

Det faktum, at han har fortalt dig det, er et bevis på hans kærlighed til dig og hans behov for din accept, forståelse, støtte og kærlighed. Elsk ham for det og for det han er, og ikke for det du ønskede, han var.

Læs videre: Hvorfor fortalte han os det ikke noget før?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: