Kære forældre ( 2)

Er min søn nu forandret?

Man tror, at man forstår sit barn fra det øjeblik, det er født. Man er overbevist om, at man ved, hvad der forgår i barnets hoved. Man kender da sit eget barn.

Så når sønnen annoncerer, at han er homoseksuel, og man som forældre ikke havde haft en anelse – eller man hele tiden har vidst det, og har afvist tanken – bliver man chokeret og desorienteret.

Du har en drøm om, hvordan din søn skal vokse op – hvad han kan, skal og bør blive til. Det er en drøm, der baserer sig på din egen opvækst, hvad du havde, hvad du savnede og hvad du ønskede. Det er en drøm, der baserer sig på vores samfund og vores kultur. Selvom en temmelig stor del af den danske befolkning er homoseksuel, så giver vores kultur os kun heteroseksuelle drømme for vores børn.

Det chok og desorienteringen, du måske føler, er en naturlig del af en slags sorg. Du har mistet noget: Drømmen om dit barns fremtid. Du har mistet illusionen om, at du kan læse dit barns tanker.

Det gælder selvfølgelig for alle børn, når man tænker nærmere over det. De overrasker altid. De gifter sig ikke med dem, som man håbede, de vælger ikke det job, man synes de burde, og de bor ikke, hvor man selv ville have boet. Men så snart de overrasker med hensyn til deres seksualitet, har samfundet ikke forberedt os på, at man også kan blive overrasket på det felt.

Vores første reaktion var at fortælle ham, at vi stadig elskede ham og at intet var forandret. Men alt var forandret. Pludselig var han os fremmed.

Bliv ved med at minde dig selv om, at din søn ikke har forandret sig. Han er stadig den samme, som han var før han fortalte dig sandheden om hans seksualitet. Det er dine drømme og dine forventninger, der må revurderes, hvis du virkelig vil kende og forstå din elskede søn.

Læs videre: Hvorfor skulle han absolut fortælle os det?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: