Kære forældre (15)

Hvor får jeg mere information?

Hvis du ønsker mere information, kan du naturligvis læse meget mere på disse sider.

Rådgivning

Du kan også kontakte LGBT Danmark (Landsforeningen for Bøsser, Lesbiske, Biseksuelle og Transpersoner) , som også tilbyder rådgivning af forældre til homoseksuelle. Rådgivningen i København er åben for telefonisk eller personlig henvendelse alle torsdage mellem kl. 18 og 20 på telefon 33 13 19 48, og du har naturligvis mulighed for at være anonym. Læs mere om foreningens rådgivnings-tilbud på deres hjemmeside. Du er også meget velkommen til at skrive til mig på mikael @ spring-ud.dk, og jeg skal gøre mit bedste for at råde dig.

Læs mere

Hvis du vil lære mere og læse om andre forældres oplevelser, kan jeg anbefale bogen “Mand! hvor jeg elsker dig” af Allis Wellendorph (OP-forlag Aps, 1995. ISBN 87-7794-279-5). Hun er mor til en homoseksuel søn, og bogen er et interview med tre unge mænd – deriblandt hendes egen søn, et kapitel om hendes egen reaktion, da han sprang ud for hende, samt et kapitel om HIV og AIDS. Selvom bogen langt fra er ny, så er følelserne og tankerne beskrevet i bogen stadig de samme.

Jeg havde nok i længere tid forberedt mig på, at min søn en dag ville komme og fortælle mig om sådan en situation. Da han så endelig kom og fortalte det, må jeg erkende, at jeg reagerede på en måde, der kom bag på mig. Jeg følte faktisk utrolig vrede mod ham.

Allis Wellendorph

Bogen kan lånes på biblioteket og muligvis stadig købes hos nogle boghandlere.

Du kan her læse en mors beretning med titlen “Hjælp, min søn er bøsse“, som er en beretning, der ligner mange andre mødres.

Du kan også læse en mors beretning om, hvordan hun påvirkes af andres nedladende bemærkninger om homoseksuelle. Hun har givet den overskriften “Er accept og respekt for meget forlangt?“.

Læs også mit eget indlæg om brugen af ordet “bøsse” i artiklen “Bøsse er da et skældsord?“.

Netværk

Der har gennem årene været forskellige initiativer til netværk for forældre til homo-, bi- og transseksuelle, men de fleste har kun levet i korte perioder. Der er dog en enkelt gruppe på Facebook, du kan tilmelde dig. Du finder den under navnet “Familie og venner til LGBT’er”.

Med de bedste håb og ønsker for dig og din søn.

Mikael Boe Larsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: