Kære forældre (12)

Vil min søn stifte familie?

Mange homoseksuelle lever i et fast parforhold, der på mange måder ligner et heteroseksuelt parforhold. Mange vælger ovenikøbet at indgå ægteskab – både som bevis på, at de ønsker at dele tilværelsen og for at sikre hinanden rent juridisk. Og der lader også til at være en stigende tendens til, at homoseksuelle singler og par ønsker sig og får børn. Der er således gode chancer for, at din søn stifter sin egen familie, hvis det er det, han ønsker.

Måske finder han en kæreste, som har et barn fra et tidligere heteroseksuelt forhold. Han vil måske ovenikøbet få mulighed for at adoptere barnet. Der er også en del homoseksuelle par, der vælger at gå sammen – et lesbisk par og et bøssepar – om at få et fælles barn. I andre tilfælde gør et bøssepar brug af en “rugemor”. Der er således flere muligheder for din søn at blive far, hvis han måtte ønske det.

Men der er også mange bøsser, der vælger single-livet – at udnytte friheden til ikke at stifte familie. Måske har de set omgivelsernes forventninger til, at de skulle gifte sig med en kvinde og få børn, som en belastning, som de nu til en vis grad er blevet fri for. Måske har de været alene så længe, at de efterhånden foretrækker at leve alene. Måske foretrækker de ganske enkelt skiftende partnere. Single-livet kan være et valg uden at det behøver at blive betragtet som et fravalg.

Uanset hvad din søn måtte ønske på nuværende tidspunkt, er der gode muligheder for, at han vil stifte familie – med eller uden børn – men det er et valg han kan og skal træffe frit.

Læs videre: Hvordan får vi det fortalt til familie og venner?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: