Kære forældre (11)

Vi har accepteret situationen, men hvorfor skal han udstille sin seksualitet?

Bøsser bliver ofte beskyldt for at udstille deres seksualitet, når de først er sprunget ud – specielt hvis de går hånd-i-hånd med eller kysser deres partner offentligt, hvis de bærer bøssesymboler (f.eks. regnbueflag eller sågar AIDS sløjfer), eller hvis de f.eks. deltager i den årlige Pride Parade i København eller Århus (Pride er det engelske ord for stolthed).

Hvis din søn kysser sin kæreste offentligt, er det kun et tegn på hans kærlighed. Hvis dette berører dig, bør du overveje, om det også berører dig, at heteroseksuelle par kysser hinanden offentligt? Alle par – uanset seksualitet – viser gerne deres kærlighed offentligt frem ved kys eller kærtegn.

At din søn ikke skjuler sin seksualitet viser, at han selv har accepteret den, og at han ønsker at omverdenen skal gøre det samme. I praksis opfører han sig bare afslappet og naturligt ved ikke at holde sig tilbage.

Du vil måske føle, at han taler meget om det at være bøsse – også når I er ude blandt andre mennesker. For det første føler din søn sig sandsynligvis friere, og hans glæde over sit “nye liv”, vil naturligvis have indflydelse på, hvad han synes er interessant at tale om. For det andet er du sandsynligvis mere opmærksom på, hvad han siger, når han taler om sit privatliv. Endelig skal du være opmærksom på, at vores seksualitet har stor indflydelse på vores samtaler. Hvis man taler om kærester og børn, har det naturligvis stor betydning, men også vores humor og hele vores begrebsverden er kraftigt influeret af vores seksualitet. Med andre ord: Din søn opfører sig helt naturligt, og der er ingen grund til, at han lægger bånd på sig selv.

Hvis han vælger at deltage i en Pride Parade, kan det være af mange forskellige grunde. Medierne er med til at opbygge et billede af Pride paraderne som begivenheder, hvor bøsserne udstiller deres sexliv, men selvom enkelte også brugerne paraden til det formål, så er det på ingen måde det primære formål. Pride paraderne er i praksis en fest for mangfoldigheden. Det kan derfor være fordi han ønsker at støtte op om det politiske budskab, paraderne også har, at han vælger at deltage. Det kan lige såvel være fordi en Pride parade er et sted, hvor man denne ene gang om året oplever ikke at være et mindretal, men at være en del af et stort fællesskab. Det kan være en stor befrielse at opleve, at man ikke er alene – især hvis man kommer fra provinsen, hvor det mange steder er vanskeligt at opbygge et netværk af ligesindede. Endelig kan det være en god anledning til at møde andre og lære andre at kende – både potentielle venner og kærester.

Læs videre: Vil min søn stifte familie?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: