Kære forældre (10)

Er der specielle love, der kun gælder for homoseksuelle?

Nej, det er der stort set ikke længere. Danmark var det første land i verden, som indførte det registrerede partnerskab (i 1989), men der var mange lovmæssige begrænsninger i øvrigt, og igennem en lang overrække blev Danmark overhalet af andre lande med hensyn til liberal lovgivning. Det er først reelt blevet indhentet gennem de seneste 10 år.

Det kønsneutrale ægteskab blev vedtaget med et stort flertal i 2012, og muligheden for adoption blev vedtaget med et snævert flertal i 2010. Rigtig mange homoseksuelle – både singler og par – vælger at få børn eller har børn fra tidligere forhold, og en lov fra 2013 betegnes af LGBT Danmark som banebrydende i forhold til homoseksuelles rettigheder som forældre.

Læs videre: Vi har accepteret situationen, men hvorfor skal han udstille sin seksualitet?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: