Utroskab og andre homoting

af Neon100 / www.gayguideoslo.com

Hvad gør du, når en af dine bedste venner, som hele tiden har proklameret, at han er troskabens førsteridder, fortæller dig, at han har en fyr ved siden af?

Eller hvordan tackler du situationen når fyren du har chattet med på nettet i flere uger, været på café med flere gange, og været i seng med et par gange, pludselig står foran dig et sted i byen sammen med sin kæreste – som han har været sammen med i to år?

Eller endnu bedre – hvordan reagerer du, når du opdager, at en af dine beste venner er din ekskærestes nye fyrs elsker – den eks’ du ved er dødeligt jaloux og hader utroskab? Only in Hollywood? Prøv hellere med homo-Oslo!

Jeg ved ikke om det er en fejl i min opdragelse, en eller anden DNA-fejl eller slet og ret det, at jeg ikke har anlæg for det – kan nogen fortælle mig, hvad det er med bøsser og utroskab?

Only in Hollywood? Prøv hellere med homo-Oslo!

Selv da min eks’ – jo da, jeg har også et par af slagsen – slog op med mig ved at fortælle mig, at det var helt i orden, at jeg var utro på ferierejsen, klarede jeg ikke at tage skridtet fuldt ud…

Når du står med en fadøl og sludrer med vennerne på London (red: homobar i Oslo), kan det godt lyde som om, at vi bøsser fører i VM i at bolle ved siden af. Jeg har venner som omgås fyre, som de ved har været i seng med deres egne kærester, men som de vælger fortsat at være venner med!

Hallo? Er der noget jeg har misforstået? Havde en af mine venner lagt an på og været i seng med en fyr, han vidste jeg var sammen med eller interesseret i – ja, så er der ligesom ikke så meget at samle på – hverken på vennen eller den utro fyr.

Ups, måske skal jeg være forsigtig med hvad jeg siger – måske er der et par venner, som føler sig truffet nu? Nej da, jeg lever lykkeligt uvidende om eventuelle forviklinger af den slags i min nærmeste vennekreds, og det er jeg sandelig glad for.

Hallo? Er der noget jeg har misforstået?

For et stykke tid siden var jeg sammen med en fyr – hm, endnu en eks! – som var utroligt jaloux. Jeg kunne for eksempel være i byen og tage en fadøl eller fire med en ven. Alle som har været på London ved hvor røgfyldt, der kan være. Siden fyren hadede røglugt gik jeg altid i bad før jeg krøb ned til ham, når jeg kom hjem.

Stor fejltagelse! Når jeg var faldet i søvn listede han sig ud på badeværelset og checkede mine underbukser (!) som jeg havde smidt fra mig på gulvet – han skulle søge efter spor efter utroskab! Ikke bare det, i hans jalousi-tåger “fandt” han også beviser. Jeg siger som bedstemor – på sig selv kender man andre bedst!

Så passede det næsten perfekt, at jeg og samme fyr havde helt identiske mobiltelefoner. “Bip-bip”- jeg troede, at beskeden var til mig på min telefon. Endnu en fejltagelse. Det var ikke min telefon og heller ikke en besked, som jeg skulle have set: “Glæder mig til at se dig igen, holde om dig og elske med dig…”

For dem som nu skulle komme for skade at tro, at jeg prøver på at danne et billede af mig selv som Mister Trofast, tro om igen. Jeg er også jaloux og jeg er ærligt talt bange for at være den som er utro i et forhold. Det er egentlig ikke så vanskeligt.

Bill Campbell, skuespiller
Bill Campbell, skuespiller

Hvis for eksempel Bill Campbell fra TV-serien “Once and Again” på TVNorge var dukket op på London og tilfældigvis havde givet en øl, ville jeg ikke ligefrem sige nej tak. Jeg havde heller ikke protesteret vildt og voldsomt, hvis han havde “givet” noget mere… Her ville tanken om, at det er lettere at få tilgivelse end tilladelse fra en eventuel kæreste, være temmelig fremtrædende.

Og sandt at sige – der går et par mandeben i miljøet, som jeg ikke ligefrem ville smide ud af sengen, hvis jeg havde fået tilbuddet om en nat med elskov. Sagen er at jeg ikke har fået noget tilbud endnu – og dermed helt fint klaret at holde mig på måtten.

En aften mødte jeg verdens flotteste fyr i byen. Et rigtigt mandfolk, charmerende, cool og sexy! Det ene ord tog det andet, og før jeg vidste af det, slendrede vi hånd i hånd gennem slotsparken.

Vel hjemme hos ham havnede vi på sofaen. Vi hyggede os med et par drinks og hinanden. Bag i hovedet svirrede en tanke om, hvorfor vi ikke avancerde til soveværelset, men stive drinks og andre stive ting gjorde, at tankerne li’som var fokuserede på noget helt andet end at se resten af lejligheden.

Vi var kommet et godt stykke ind i handlingen, da jeg hørte en raslen af nøgler ude på gangen, en nøgle blev stukket i døren og skriget, der fulgte, kan egentlig ikke helt beskrives…

Jeg lå yderst på sofaen med ryggen vendt mot døren, så jeg så ingenting af det som foregik i rummet bag mig. Jeg hørte bare, at damemennesket løb ud i køkkenet, trak knivskuffen ud, og jeg hørte også, at hun fandt det hun ledte efter.

Da opdagede jeg også grunden til, at jeg ikke havde set noget – fyren, jeg var gået hjem med, holdt mig fast, så jeg ikke kunne vende mig om.

– Lig stille! Lad hende for Guds skyld ikke se dit ansigt, hviskede han, før han hoppede frem på gulvet og råbte “læg den kniv fra dig”.

– Du lovede, at du ikke ville gøre det igen, skreg finken før hun blev afvæbnet. Hun løb hulkende ind i soveværelset, mens jeg løb ud på gangen i underbukser, med bukser og skjorte i hånden!

Jeg hørte bare, at damemennesket løb ud i køkkenet, trak knivskuffen ud, og jeg hørte også, at hun fandt det hun ledte efter.

En anden gang mødte jeg en steg på Enka – en af dem som har hår på brystet og som dermed måtte betale for at komme ind. Ikke nogen årsunge med andre ord, men for fanden for et mandfolk. Han prøvede med verdens dårligste score replik: “Sikken flot skjorte du har på…”

Dah! Jeg var næsten ædru og jeg følte mig temmelig provokeret af at blive scoret på en så dårlig replik… “Det er ikke skjorten, du vil ha’,” svarede jeg kækt, “men er du mand nok for det, skal du da få det du vil ha’…”

Chokeret over min egen dristighed og småliderlig af, at han ikke stak af med det samme, kunne jeg ikke helt stoppe skuespillet. Og tror du minsandten ikke at fyren bed på? Han var mand nok så det holdt, og natten blev en sammenhængende række “oplevelser”, jeg sent kommer til at glemme.

Men sagen var at – efter den sidste runde sådan ud på morgenkvisten – fandt han det passende at fortælle, at han måtte gå – fordi kæresten blev så sur, hvis han ikke kom hjem før han tog på arbejdet!

Jeg har senere mødt både ham og hans kæreste i byen sammen – og kæresten er en virkelig hyggelig fyr. Stakkelen aner jo ikke noget, og jeg prøver så godt jeg kan at undgå dem begge, når jeg ser dem.

Han måtte gå – fordi kæresten blev så sur, hvis han ikke kom hjem før han tog på arbejdet!

Forleden dag stod jeg for mig selv og nød synet af dansende skønheder på Chairs. Pludselig mærkede jeg, at der stod en fyr bag mig, en massiv fyr med et nærmest arrigt blik.

Jeg smilede forsigtigt – jeg vidste sådan cirka hvem han var – men netop da var jeg lidt usikker på, hvad han ville, men der var tydeligvis et eller andet, han ville sige til mig.

For at gøre en lang og lidt pinlig historie kort: Jeg fik besked på at holde mig fra hans fyr. Ja, for han vidste, at vi havde chattet sammen på nettet, og det ville han ikke finde sig i.

For helvede – tænker de fleste sikkert – der må da være grænser for hvor bestemmende og dominerende en fyr må være. Helt enig – pointen var bare at fyren, jeg havde chattet med på nettet, aldrig havde fortalt mig, at han faktisk havde kæreste på. Han gav mig faktisk indtryk af, at han var på jagt efter en…

Nuvel, lige netop i dette tilfælde havde jeg kun chattet med fyren. Og vi to har gjort rent bord bag efter. Men det viser bare hvor let det egentlig er at være “utro”.

– Sex uden følelser er ikke utroskab. Det er bare noget man gør for at pifte hverdagen op, plejer en af mine venner at sige. Ok, godt nok, hvis man tror på det – men når sandt skal siges, har jeg simpelthen ikke lyst til at ha’ sex med en fyr, som ikke føler noget som helst for mig.

Jeg må ærligt indrømme, at jeg stadig tror på den eneste ene. Er li’som lidt romlemantisk af mig. Jeg tror, at en dag finder jeg en fyr som er lige noget for mig – som jeg kommer til at stole på, og som jeg ved ikke vil være mig utro. Men hvor er han?

Du må tackle det på samme måde, som når du surfer rundt på nettet, chatter på Gaysir, Radiator og Eros – og når der lige netop den dag kun er idioter som tager kontakt – husk, at så længe du selv er inde på nettet, må der jo findes én ok fyr til derinde…

PS! Skulle den fyr læse dette, så tag venligst kontakt til mig med det samme!

Oversat fra norsk af Mikael Boe Larsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: