Kære forældre

Modelfoto
Modelfoto

Måske har du netop fået at vide, at din søn er homoseksuel. Måske har han selv fortalt det, eller måske har du bare en mistanke. Dette er en situation, som langt de fleste forældre helst ville være foruden – måske ikke på grund af hans homoseksualitet, men på grund af at du nu er på fremmed grund. Du kender ikke længere rigtigt hans fremtid, og du kan ikke længere rådgive ham, som du kunne før, da du bare kunne dele ud af dine egne erfaringer med kærlighedslivet. Hvis du ikke kender andre, som har været i samme situation, kan det være en trøst at vide, at der vitterlig er tusindvis af andre danske forældre, som har oplevet nøjagtig det samme.

Det følgende er en række spørgsmål og svar – spørgsmål som de fleste forældre stiller sig selv i tiden efter, at de har erfaret, at deres søn er homoseksuel. Giv dig tid – både til at læse og til at forstå Jeres nye situation. Jeg håber, at det følgende kan hjælpe lidt. Læs svarene på netop de spørgsmål, du selv har stillet, ved at klikke på spørgsmålet, eller læs alle spørgsmål og svar på de følgende sider.

Hvad gør man, når man får at vide, at ens søn er bøsse?

Er min søn nu forandret?

Hvorfor skulle han absolut fortælle os det?

Hvorfor fortalte han os det ikke noget før?

Hvorfor er min søn homoseksuel?

Hvorfor er jeg utryg overfor hans seksualitet?

Burde vi opsøge en psykolog?

Vil min søn nu blive udstødt, få problemer med at få job eller måske blive overfaldet på gaden?

Hvad med HIV / AIDS?

Er der specielle love, der kun gælder for homoseksuelle?

Vi har accepteret situationen, men hvorfor skal han udstille sin seksualitet?

Vil min søn stifte familie?

Hvordan får vi det fortalt til familie og venner?

Hvordan kan vi bedst hjælpe og støtte vores søn?

Hvor får jeg mere information?

God læselyst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: